Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 19 évesen egy kisbaba apukája...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zfarkas kérdése:

19 évesen egy kisbaba apukája leszek, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szép estét mindenkinek! Párommal (19) eljegyzés előtt állunk, tegnapi folyamán kiderült, hogy kisbabát hord a szíve alatt tőlem. Ő nemrég halasztott egy félévet a suliban, dajkaképző tanfolyamra jár, imádja a gyerekeket és ezt tekinti életcéljának. Jómagam (19) egyetemre járok, turizmus szakon közgazdásznak tanulok, de multinál szeretnék elhelyezkedni a diploma után, mellette dolgozom. A családban mindenki gyűlölködve beszél a kicsiről, nagyon rosszul fogadták, jelenleg tudom mitévők legyünk, hova menjünk. Keresztény pár létünkre természetesen teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a kicsiért, és ha kell az utolsó bőrt is lenyúzom magamról, hogy mindent megadhassak neki és a páromnak. Voltatok már ilyen helyzetben, aki tud valamit mondani ezzel kapcsolatban, kérem ne tartsa magában?

Kérek mindenkit, a gyűlölködő kommentárokat hanyagoljuk, tudom, és tisztában is vagyok vele, hogy hatalmas felelősség egy gyermek, de higgye el mindenki, én m indent megteszek érte, és nem fog elveszelődni.

Köszönöm, hogy végigolvastad.

2019. dec. 9. 19:10
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
44%

Nem vonom kétségbe, hogy a statisztika ezt mutatja, csak épp nulla információt hordoz amikor egy konkrét esetről beszélünk. Ráadásul nem mutatja meg az okokat. Itt most egy konkrét párról és egy gyerekről beszélünk, nem társadalomról. Nem véletlenszerű eloszlások vannak, és nem is társadalmi tendenciák játszanak szerepet, hanem konkrétan azok a körülmények, ami közé kerül a gyerek. Itt nem anyagi, hanem emberi körülményekre gondolok. A szülők később is ugyanazok lesznek, talán kicsit érettebbek. A fő különbség az lesz, hogy jobbak lesznek az anyagi körülmények.

Nem mondom, hogy bölcs dolog volt nem megfelelően védekezni, de ha már megtörtént a dolog, én felvállalnám.

A kockázatokról még nem is beszéltünk, hogy ha esetleg később nem lehet már gyerek, akkor mennyire fognak bánni egy rossz döntést. Persze mindkét döntésnek van kockázata, mert a jövőt nem lehet megjósolni.

2019. dec. 10. 16:07
 42/51 anonim ***** válasza:
33%

A Kérdező leírta, hogy dolgozik egyetem mellett. Nem is értem mi ebben sokaknak olyan nagy feladat, hogy szinte képtelenségnek állítjátok be. Én akkor még a legszarabb 3 műszakos gyári melómat csinàltam, mikor a fősulira jártam.

Kérdező gratulálok és sok boldogságot és kitartást kívánok! Remélem azóta már a szülők is enyhülnek!?

Az jutott eszembe mint opció, hogy a leendő menyasszonyod mi lenne ha jelentkezne most januárban valamilyen keresztféléves képzésre? Mondjuk óvodapedagógia? S akkor a diplomás GYED-et is kapná ha jól tudom. Mert most már nem lenne annyi idő szülésig, hogy annyi munkaviszonyt összeszedjen, hogy GYED-et kapjon, szintén ha jól tudom...bocsi ezekben a dolgokban abszolút nem vagyok járatos.

Jelentkezz majd mi újság! Bátrak vagytok mégegyszer gratulálok!

2019. dec. 14. 16:46
 43/51 anonim ***** válasza:
64%
#42 Na, azért, hogy GYED-et kapjon, rohadtul nem kellene elvennie a helyet olyan emberektől, akik tényleg szívből akarják azt az óvodapedagógus képzést.
2019. dec. 14. 21:35
 44/51 anonim ***** válasza:
63%

"Bátrak vagytok mégegyszer gratulálok!"

Bátorságra akkor van szükség, ha olyasmit csinálsz, ami könnyen rosszul sül el.

De olyankor is csak magadat sodrod veszélybe.

Ezt itt a különbség, ez így ugyanis szimplán felelőtlenség.

2019. dec. 15. 11:12
 45/51 anonim ***** válasza:
85%

Az ilyenek miatt kéne harminc éves korhoz kötni és minimum egy fél éves tanfolyam elvégzéséhez a gyerekvállalást.

Felelőtlen marhák.

2019. dec. 16. 13:19
 46/51 anonim ***** válasza:
0%
Bár több olyan személy lenne, mint te. Biztos, hogy meg fogtok tudni küzdeni a kihívással. A társadalom persze fiatalnak tart titeket a szülőségre, de ezzel ne foglalkozz. Sok erőt és egészséget kívánok!
2019. dec. 16. 13:34
 47/51 anonim ***** válasza:
100%

46-os! Inkább a gyereknek kéne sok sikert kívánni az, hogy ők kicsinálják az életüket így az egy dolog, de az, hogy ez a szerencsétlen még meg se születik, de máris hátrányból indul egy diszfunkcionális fiatal párral mint "szülőkkel" akiknek az élettapasztalatuk maximum a Sims-ből származik, az az igazi kitolás.

Amúgy feltűnt, hogy minden "babapárti" fő mondanivalója, hogy "ne hallgassanak másokra"? Vajon miért? Mert tudják ők is, hogy azoknak a "gaz másoknak" meg a racionális "gonoszságaiknak" sajnos több alapja van mint annak, hogy a semmire vállaljunk gyereket.

2019. dec. 16. 16:03
 48/51 anonim ***** válasza:

keresztény pár, talán ez a baj, és nem voltatok elég felkészültek védekezés terén.

hogyhogy már eljegyzés előtt szexeltetek, nektek nem csak utána ildomos?

2019. dec. 19. 00:37
 49/51 anonim ***** válasza:
0%

Nekem van egy hasonló ismerős párom, bonyolult volt ott is az elején, de kis szülői segítséggel menni fog. Az elején nehéz, utána belejössz. Tanulás és esti munka, sok boldogságot.

Isten áldjon titeket.

2019. dec. 19. 09:54
 50/51 anonim ***** válasza:

#43 Te nem tudsz olvasni, esetleg értelmezni, vagy szimplán csak a rosszindulatú beszólás volt a lényeg?

"dajkaképző tanfolyamra jár, imádja a gyerekeket és ezt tekinti életcéljának"

Húha egy ilyen típusú embernek vajon jó javaslat az óv.ped.képzés vagy csak a helyet foglalná? Ilyet....

2019. dec. 23. 12:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!