Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
19 évesen egy kisbaba apukája leszek, mit tegyek?
Szép estét mindenkinek! Párommal (19) eljegyzés előtt állunk, tegnapi folyamán kiderült, hogy kisbabát hord a szíve alatt tőlem. Ő nemrég halasztott egy félévet a suliban, dajkaképző tanfolyamra jár, imádja a gyerekeket és ezt tekinti életcéljának. Jómagam (19) egyetemre járok, turizmus szakon közgazdásznak tanulok, de multinál szeretnék elhelyezkedni a diploma után, mellette dolgozom. A családban mindenki gyűlölködve beszél a kicsiről, nagyon rosszul fogadták, jelenleg tudom mitévők legyünk, hova menjünk. Keresztény pár létünkre természetesen teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a kicsiért, és ha kell az utolsó bőrt is lenyúzom magamról, hogy mindent megadhassak neki és a páromnak. Voltatok már ilyen helyzetben, aki tud valamit mondani ezzel kapcsolatban, kérem ne tartsa magában?
Kérek mindenkit, a gyűlölködő kommentárokat hanyagoljuk, tudom, és tisztában is vagyok vele, hogy hatalmas felelősség egy gyermek, de higgye el mindenki, én m indent megteszek érte, és nem fog elveszelődni.
Köszönöm, hogy végigolvastad.
Ha nem számíthattok a családra, akkor igen nehéz dolgotok lesz. Rendes 8 órás munkára lesz szükséged és levelezőn kéne tanulnod. Párod miért halasztott a suliban?
Én sem tartom jó ötletnek a papás-mamást.
Érdekes korban élünk. Azt a nőt megszólják, akinek fontos a pénz, de a gyerekhez ugyanők minimum 50-100 milliós tartalékot írnak.
Ismerek olyat, aki fősuli alatt volt terhes, aztán baba mellett diplomázott, ráadásul második diploma, harmadik gyerek. Ha 30 évesen ezt meg lehet csinálni, akkor 19 évesen is menni fog!
Nem kell úgy állni az egészhez, hogy a gyerekkel vége az életnek, innen már sose juttok előbbre. Ugyanúgy tanulhattok, dolgozhattok, vehettek kocsit, lakást, csak valamivel nehezebb.
Aztán 35 évesen lesz egy 14 éves nagy gyereked, aki elég önàlló, hogy szabadon élhessetek mellette. Aztán jókat lehet röhögni az ismerősökön, hogy ők még most éjszakáznak az első gyerekkel, vagy gyűrik a dackorszakot. Ti meg tesztek ki pénzt pizzára, aztán kettesben elmentek moziba, étterembe, és majd hazaértek valamikor.
Mi 22 évesen vállaltunk gyereket, tudatosan. Minket is mindenki hülyének nézett. És láss csodát, ugyanott tartunk anyagilag, karrierben, mint a velünk egykorúak. Csak mi nem vagyunk egy-két totyogóshoz kötve. És még mindig elég fiatalok vagyunk, hogy élni is akarjunk.
Nem lesz leányálom, sok nehézséggel jár, de ha az elején kitartotok, akkor 5 év múlva könnyebb lesz, 15 év múlva meg egyszerűbb, mint a többiek nem, akik károgtak.
Keresztény :D
Lol.
Na mindegy, együtt éltek? pénz van? ha nincs segítség, akkor ez húzos lesz.
14-es! Érdekes korban élünk, ha szerinted az a normális, hogy sokan a semmire vállalnak gyereket, majd beállítják a saját felelőtlen butaságukat "követendő példának". 50-100 millió túlzás, olyan 20-30 millió viszont már igenis ad egy olyan biztonságot, amire lehet gyereket vállalni. Ti fogtatok egy dobókockát és azt mondtátok "hatos lesz" és mákotok volt, az lett. A felelős ember, meg legfeljebb úgy kockázik, ha azt mondhatja, "nagyobb lesz kettőnél" és voila máris 50% az esélye annak, hogy nyerni fog.
Akik nem vállalna semmire gyereket, azok a gyerek és a saját esélyeiket növelik, micsoda bűn!
"Aztán jókat lehet röhögni az ismerősökön, hogy ők még most éjszakáznak az első gyerekkel, vagy gyűrik a dackorszakot."
Igen, tényleg ez úgy jól jellemez téged, tudod az a különbség, hogy ők viszont nem röhögtek volna rajtatok, ha elb...átok az életeteket egy felelőtlen hülyeség miatt. Lassan ott tartunk, hogy be akarod adni, hogy nekik milyen szar, és nektek milyen jó.
Ez tipikusan annak az esete, amikor valakit kirúgnak egy jól fizető állásból és megideologizálja utána, hogy "de így új utak nyíltak meg előttem" nem pajtás többször leírod, hogy így nehezebb, magad is leírod. Több nem is kell. Felelős ember nem vállal gyereket semmire.
Mielőtt valaki kijavít, " "nagyobb lesz kettőnél" és voila máris 50% az esélye annak, hogy nyerni fog."
nagyobb lesz háromnál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!