Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 19 évesen egy kisbaba apukája...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zfarkas kérdése:

19 évesen egy kisbaba apukája leszek, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szép estét mindenkinek! Párommal (19) eljegyzés előtt állunk, tegnapi folyamán kiderült, hogy kisbabát hord a szíve alatt tőlem. Ő nemrég halasztott egy félévet a suliban, dajkaképző tanfolyamra jár, imádja a gyerekeket és ezt tekinti életcéljának. Jómagam (19) egyetemre járok, turizmus szakon közgazdásznak tanulok, de multinál szeretnék elhelyezkedni a diploma után, mellette dolgozom. A családban mindenki gyűlölködve beszél a kicsiről, nagyon rosszul fogadták, jelenleg tudom mitévők legyünk, hova menjünk. Keresztény pár létünkre természetesen teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a kicsiért, és ha kell az utolsó bőrt is lenyúzom magamról, hogy mindent megadhassak neki és a páromnak. Voltatok már ilyen helyzetben, aki tud valamit mondani ezzel kapcsolatban, kérem ne tartsa magában?

Kérek mindenkit, a gyűlölködő kommentárokat hanyagoljuk, tudom, és tisztában is vagyok vele, hogy hatalmas felelősség egy gyermek, de higgye el mindenki, én m indent megteszek érte, és nem fog elveszelődni.

Köszönöm, hogy végigolvastad.

2019. dec. 9. 19:10
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
68%

29-es! Sokaknak meg az a megdöbbentő, hogy a felelőtlen hülyeség van piedesztálra emelve.

Teljesen igazad van föl lehet nevelni egy gyerek a semmire is, legfeljebb néha elviszi a gyámügy, aztán majd csak neveli az állam, nem igaz gádzsókám?

Tök jó, hogy "mérnököt neveltek belőled" csak azt meséld már el, hogy hány százezerből meg még szakmunkás se lesz ilyen családi háttérrel, ja, hogy azzal kellemetlen foglalkozni, mert be kéne ismerni, hogy hülyeség, amit mondasz, bocsánat. A rossz családi háttér a fő oka annak, hogy van egy rakás lecsúszott szerencsétlen hajléktalan meg alkesz közmunkás. Igen, az ő szüleik vállalták ezeket a gyereket 15-30 évesen a semmire, de nagy sikerük volt az anyját neki! micsoda példaképek, eme családalapító óriások, látni lehet ezeken a gyerekeken, hogy hová vezet ez a családmodell...

2019. dec. 9. 23:07
 32/51 anonim ***** válasza:
78%

Mit tegyél? Dolgozz többet.

Persze, hogy a családod ellenzi, hiszen nincs még tapasztalod abban, hogy legyen egy stabil munkahelyed, és egyáltalán tőlük külön meg tudjál élni. A diákmunka nem ugyanaz, mint amikor már főállásban saját magadat tartod el.

Amúgy megsúgom, hogy kb. 21-22 évesen elvégezted volna az egyetemet, a barátnődnek is lenne végzettsége. 1-2 évet dolgoztatok volna, és még 23-24 évesen is fiatal szülőknek számítottatok volna.

Csak hát győzött az önzőség, hogy neki most azonnal gyerek kell, minden áron.

2019. dec. 9. 23:29
 33/51 anonim ***** válasza:
34%

31: Nem mindenki piálni járt az egyetemre. Több félévben sikerült ösztöndíjat összehozni a tanulmányi eredményem alapján, a koleszt szintén ez alapján, vagy szociális alapon általában megkaptam. Ha elfogyott az otthoni kaja, csirkefasírton és hasonló kajákon éltem. Végül diákhitelt is fel kellett vennem, amit aztán pár év alatt kifizettem, miután elhelyezkedtem.

És mielőtt azt hinnéd, hogy nekem aztán bejött az élet, végén anyám egyedül tartott el, mert apám rokkantnyugdíjas alkesz lett. Ha nem is a legszarabb, de elég szar családi háttérrel indultam. És nem, nem a pénz volt az, ami rányomta a bélyegét az életemre, hanem apám. Nem az hagyott nyomot bennem, hogy a legszarabb kínai ruhákban kellett járnom, nem is az, hogy csirkefasírtot ettem, amíg mások kocsmáztak az egyetemen. Amikor a saját apád miatt utálsz hazajárni, azt egy életre megjegyezed, akármennyi pénzed is van. A gondoskodás és a szeretet mindennél többet ér, akármilyen közhelyesen is hangzik.

Rengeteg ember vitte sokra szegény családból, és sok pénzesből lett utolsó lepukkant senki. Nem ezen múlik nagyrészt. Kérdezzétek meg a szüleiteket, hogy hogy nőttek fel! Tudták-e egyáltalán, mi az az eldobható pelenka? Egy kicsit gondoljatok bele, hogy mi lenne, ha ti most nem lennétek, mert apa úgy gondolta, hogy még nincs pénze liberora meg milupa tápra!

2019. dec. 9. 23:35
 34/51 anonim ***** válasza:
19%

Nagyon mellelottel, volt diplomam, 2 idegennyelvet beszeltem, azota 3at, kulfoldon elunk, valoszinuleg a fizud duplajat keresem, a ferjem a 4xeset. Azert mert az indulas docogos meg nem kell temetni az egesz eletet. Hamar elszall a 3ev de kozben is lehet tanulni, dolgozni.

2019. dec. 10. 05:31
 35/51 anonim ***** válasza:
63%

33-as! Szerintem nem értetted meg miről is beszélünk itt páran, mert megpróbálsz vele vitatkozni, de közben sikerül egyetérteni.

Először is köszönjük a részleteket az életedről, csak semmi köze a kérdéshez annak, hogy jutott-e kollégium vagy sem.

Magad írod le, hogy hogyan végezte az apád, akinek -bár nem mondod ki de ott a nyelved végén- nem lett volna szabad gyereket vállalnia. De közben azzal nyugtatod magad, hogy mégsem baj, mert megszülettél. Csak akkor e logika mentén ha megerőszakolnak egy nőt az utcán, és terhes lesz, akkor az is szülje meg a gyereket, mert lehet az is minden utálat ellenére amit kap (amiért egy erőszak terméke) majd jól menő mérnök lesz. Igen most jön, hogy te nem ezt mondtad, nem csak végiggondoltam, hogy hová vezet a logikád.

Az meg elég mély pont, hogy bedobod, hogy "deaszüleink" na most az egy teljesen más szocioökonómiai helyzet volt, ahol senkinek sem volt még pénze Liberora meg milupa tápra, mert...még ezek nem léteztek! Sőt még IPhone se volt, nem azért mert szegények voltak, hanem mert a technológia nem létezett. Akkoriban még eldobható pelenkát sem gyártottak képzeld! Csak tudod akkor is voltak olyanok, akik a semmire vállaltak gyereket, meg olyanok, akik akkor is felelősen gondolkodtak.

Az meg, hogy te kijelented, hogy sok ember így meg úgy végzi ló és rossz családból, nos ezért vagy mérnök, nem értesz a társadalomhoz, -neked nem is kell, bár művelhetnéd magad- szóval amit beszélsz, az badarság. A szülők társadalmi státusza (sajnos) nagyon jó kiindulási alap arra, hogy megtudd a gyerekeik hogyan végzik.

Az, hogy te ismersz egy lecsúszott diplomás családból valót és utána véres kardként körbehordozod, hogy de "XYismilyengazdagvoltéseldrogoztazagyát" igen lehet, csak nézd meg, hogy 100 diplomás jó családi hátterű gyerekből van mondjuk 4-5 lecsúszott, 100 lepukkant családi hátterűből meg van 4-5, aki diplomáig jutott. A szerető családi háttérre te azért vágysz, mert azt hiszed, hogy milyen nagy segítség, elvégre nem volt benne részed apai oldalról. Nem az, kitörölheted a valagod apád szeretetével, ha a nyolc általánost se végzed el, pont a cigányok a legjobb példa, azok nagyon szeretik egymást...és milyen sokra viszik?

2019. dec. 10. 10:32
 36/51 anonim ***** válasza:
100%

34-es! Neked nem megy a szövegértés, ugorj már neki annak amit írtam korábban.

Így kezdtem, hogy "Megint ez a ha..."

Egyébként mond már meg mennyit keresek, ha ennyire tudod, :-DDDD hogy a te a kétszeresét férjed meg a négyszeresét, -mondjuk tegyük hozzá ez nem akkora nagy siker, nyugatabbra a betanított munkás is kétszer annyit keres mint a magyar átlagfizetés-, szóval te még bizonyítod is, hogy igen felelőtlenség Magyarországon (mert ugye segítek erről volt szó, bár nem specifikáltuk, de nekem evidens volt) az, amit csináltok.

Az meg, hogy neked hány papírod van teljesen irreleváns, attól még a semmire vállaltatok felelőtlenül gyereket.

2019. dec. 10. 10:40
 37/51 anonim ***** válasza:
47%

Apámnak nem a pénz miatt nem kellett volna gyereket vállalni. Jómódú családban nőtt fel. A születésemkor talán még mi is azok voltunk, utána csúszott le. Egyébként a legtöbb egyetemi haverom, szaktársam munkás családból származott, munkatársak közül is többen.

A kérdező nem egy lecsúszott ember, és még ha a sulit nem végzi el, akkor sem lesz az, legalábbis nem a kevés pénz miatt. Nem a szegénység miatt lesz valaki züllött, hanem a züllöttsége miatt lesz szegény. A nevelés nem pénz kérdése. Mire ez a kisgyerek oda jut, hogy taníttatni kell, már a szülők is dolgozni fognak. Sokkal jobb körülmények vannak, mint pár évtizeddel ezelőtt, mégis mindenki be van szarva a gyerekvállalástól.

2019. dec. 10. 10:51
 38/51 anonim ***** válasza:
84%

37-es! Jó akkor fussunk neki még egyszer...

Megint az van, hogy nem értesz a társadalomhoz írod, hogy a szaktársaid is munkáscsaládból származnak. Ez oké, de mikor is végeztél? Ja a rendszerváltás után gondolom én (mert diákhitel is csak azt hiszem 98-óta van) a rendszerváltás előtt az embereknek úgy 10%-a volt diplomás, ma az érettségizettek közül minden második megy felsőoktatásba továbbtanulni, megint az van, mint a bébitáppal, hogy fogod a működő szocializmus időszakát és összehasonlítod az akkori helyzetet a maival, csak éppen a lényeget nem veszed figyelembe. Akkor egy jó szakmával, jóval kisebb volt az olló a szakmunkás és a diplomás bérek közt mint most. Tehát az akkori munkásgyerek élt úgy abban a rendszerben mint ma mondjuk egy közepes értékű diplomával rendelkező.

Továbbá láthatóan nem fér a fejedbe a tény, hogy a családi háttér mennyire meghatározó és nyomod tovább, hogy nem is a pénz, hanem a züllöttség és a...

Nincs igazad, de láthatóan nem akarod elhinni, ami ma már mondhatni közhely, mert olyannyira elfogadott. Ehhez nem kell szociológusnak lenni -én sem vagyok az-csak beszélgetni olyanokkal, akiknek ez a szakterülete meg olvasgatni ilyen témájú könyveket. Nekem is van ismerősöm, aki orvos lett egy iszákos szülő mellől, meg van olyan is, aki ilyen családi háttérrel mostanra felakasztotta magát, követte a családi példát és ő is részegen fetreng az árokparton, a szerencsésebb legalább buszvezető lett.

De "érdekes módon" akik jó családból származtak, azok nem csúsztak le, nem lettek öngyilkosok többségük diplomás stb.

Most az van, hogy te hinni akarsz valamiben, ami nem igaz. Kiragadsz pár példát és úgy csinálsz, mintha sok ezer ellenkező eset nem is létezne. Tény a mérnökök nem foglalkoznak valószínűségekkel, -bár elvileg statisztikát tanultál, csak ne bántódj meg, de nem látszik rajtad- ti leültök okoskodtok egy rajzasztal, vagy ma már notebook mellet is felálltok, hogy EZ ÍGY VAN, mert így jön ki a matek. A társadalom nem így működik, itt esélyek vannak, meg trendek meg valószínűségek.

Én annyit mondtam, és ezt bárki megerősíti, hogy a jó családi hátterűek esélyei az életben hatványozottan jobbak.

Ne vitatkozz vele, elhiszem, hogy nem tetszik, nekem se nehogy azt hidd, de ettől még így van!

2019. dec. 10. 12:06
 39/51 anonim ***** válasza:
46%

Ti eldöntötétek hogy igen is akarjátok a picit más véleményével meg nem kell foglalkozni te tudod hogy mindent meg fogtok adni neki !

Tudom hogy milyen ez a helyzet mikor mindenki csak támad mert fiatalok vagytok de döntöttek ez a saját életetek Tapasztalatból mondom elhietted jelenleg 18 éves vagyok és 21+1 hetes kismama párom 21 éves és rengeteg támadás ért a ő családjától de mi így döntöttünk !

Ne foglalkozz mások véleményével!

2019. dec. 10. 12:31
 40/51 anonim ***** válasza:
33%

Keresztényként írom, hogy először is legyen benned annyi tartás és felelősségvállalás, hogy legalább elveszed ezt a lányt, ha már ahhoz felnőttnek éreztétek magatokat, hogy komoly kapcsolat, ne adj Isten házasság nélkül (ha már keresztényekről beszélünk) összefeküdtetek.

Másodszor: az egyetemet most már kenheted a hajadra. Nem fogod tudni elvégezni, illetve csoda kéne hozzá. Egyrészt kell, hogy legyen munkád, mert a gyereket és az anyját is el kéne tartanod. Ez alkalmi munkából nem megy. Főállás kéne, ami pl. egy multinál néha nem is jelent olyan rossz keresetet. Egyetem max. levelezőn, de nem biztos, hogy bírnád. A gyerekkel éjszakázni fogtok, minimális alvással kell majd neked is teljesíteni, a lány néhány hónapon belül meg egy idegroncs lesz, mert a "gyerekének kedves apja" hétköznap reggeltől estig dolgozik, hétvégén meg egyetemre jár. Ő meg egész nap otthon van a szaros pelenkák között 20 évesen, tök egyedül a problémával.

Nem mondom, hogy olyan rengeteg pénz kell a gyerekhez, én. pl. nem vagyok híve annak, hogy több 10 ezres "fejlesztő" játékokat vegyünk neki tonnaszámra. Nekem pár játékom volt, nyaranta az éretlen kukoricacsőből csináltunk babát, mégis felnőttem. Viszont fizetés kell ahhoz, hogy még magadon kívül két embernek enni tudj adni és a minimális szükségleteket biztosítani.

2019. dec. 10. 14:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!