Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Majdénmindentelrendezek típusú anyósjelölt?
Még csak egy hónapja jegyeztek el, eddig csak az eljegyzési ebédet tervezzük, de már sík ideg vagyok mindig, ha szóba kerül a téma. A szüleim, a vőlegényem szülei, meg mi ketten összeültünk megbeszélni, hogy milyen legyen ez az ebéd, mikor legyen, stb.
Egyedül az én szüleim kezdték úgy, hogy mi mire gondoltunk, anyós (hívjuk ezentúl Ilonkának) kész tervekkel érkezett, nem érdekelte hogy amúgy ez nem az ő napja lesz.
Az egész azzal indult, hogy mi szombaton szerettük volna, mert több rokonom is messziről érkezik, van aki pici babával, örülnék ha tudnának pihenni egy éjszakát nálunk mielőtt vissza kell utazniuk. Én egyetemre járok, vasárnaponként utazok három órát vonattal, közben a másnapi laborra kell készülnöm, ami jó pár órát igénybe vesz. Ezt mind elmondtuk, erre Ilonka kinyögi hogy akkor csak miattam nem lehet vasárnap? Vasárnap este nyolckor is van vonat, azzal is tudnék menni...
Aztán a torták, kétfélét szeretnénk, az egyiket az én családom választotta, a kedvenc tortám, a másik lehet az ő döntésük. Erre kijelenti, hogy neki az nem tetszik és igazodjak már a többiekhez és két olyan tortát írt be, amit mi nem is szeretünk.
A nap kiválasztásánál nem érdekelte hogy anyukám, mint igazgatóhelyettes, az Ilonka számára szimpatikus napon nem ér rá mert iskolai ünnepséget szervez, kiakadt, hogy anya miért nem teszi át október hatodikát... Mert ugye az ünnepeket csak úgy át lehet tenni...
Elment beszélni az étteremmel, engem nem hívott, pedig náluk voltam pont.
Nem engedte hogy két órakor legyen, mert szerinte délben mindenki ebédel, és így kettőre még senki sem lesz éhes, ha meg nem ebédel emiatt, akkor kettőig éhen hal. Nem tetszik neki, hogy nem rögtön akarjuk megvenni a gyűrűket, és az sem, hogy fehérarany gyűrűket szeretnénk. Szerinte igénytelen vagyok, ha nekem ez tetszik.
Bele se merek gondolni, hogy mi lesz, ha esküvőt szervezünk. Értem én, hogy diákként, illetve pályakezdőként anyagiakban rájuk kell hogy támaszkodjunk, de miért nem lehet ez a mi napunk? Miért akarja elvenni tőlünk? Hogyan lehetne ezt kezelni? Hogyan érjem el hogy a kettőnk vágyai teljesüljenek az övéi helyett?
22N
Itt szerintem nem csak arról van szó, hogy ő akar mindent intézni, hanem arról, hogy utál téged mint a sz.rt. Ha kedvelne, nem kötne bele ilyen látványosan mindenbe, nem igénytelenezne meg csúnyázna le mindent, ami neked tetszik. Ilyen embertípus, nem tudsz vele mit csinálni, megszoksz vagy megszöksz.
Egyébként kicsit őt is meg lehet érteni, mert úgy látszik, hogy a felhajtást meg hogy körülötted forogjon a világ, azt elvárod, de kifizetni anyuciék meg anyós pajtásék fogják. A jövendőbelid dolgozik már, vagy ő is eltartott?
Meg hát ez a gyűrű nélküli eljegyzés nem csodálom, hogy nem sokat ér a szemében. Ilyen fiatalon inkább fejezd be az iskoládat, menj el dolgozni, alapozd meg az életed, aztán fizesd ki az egész bohócszínházat a saját keresetedből, megtakarításodból. Akkor már nem "anyós" fog mindent elrendezni, mert nem lesz beleszólási joga.
Te jó ég! Dehogy várom el hogy körölüttem forogjon a világ! Eszembe se jutott külön összeülni eljegyzést ünnepelni, nem is tudtam hogy ez szokás. Anyósom vetette fel az ötletet, mondtuk hogy oké. Szerettek volna ok is és a szüleim is megünnepelni minket. Ezért ültünk össze. A párom dolgozik, nem eltartott, de vidéken élünk, teljesen felesleges lenne egy évre külön költöznie, mikor utána úgyis jön velem Pestre. Negyedéves vagyok az egyetemen, van mellette munkám, de nyilván nem tudok akkora keresetet letenni az asztalra, amiből ilyesmi rendezvényeket, vagy esküvőt finanszírozni lehetne. Amit keresek, az el is megy vonatozásra, jegyzetekre, bérletre, kajára, nem nagyon marad. Ami mégis, azt a párommal közös időtöltésekre költöm.
Most abban a helyzetben vagyunk, hogy nyilván mi is szeretnénk ezt megünnepelni, ha már a szüleink felvetették hogy ők szeretnék. Nem várom el, nem követelőzök, de szerintem nem bűn hogy ha már lesz ez az esemény, azt olyanra szeretném, ami nekem, nekünk kettőnknek tetszik.
Az még hogy rögtön nincs karikagyűrűnk, nem tudom miért olyan nagy baj, még jó másfél-két év mire esküvőt szeretnénk. Eljegyzési gyűrűt kaptam, szerintem igenis komolyan lehet venni. Négy éve vagyunk együtt, és nem azért mert nincs jobb dolgunk.
21-es vagyok. Nem bántani akartalak, csak leírtam amit gondoltam, ami lejött nekem ebből. Azt, hogy az anyós nem szeret téged (finoman szólva), mert különben nem piszkálna meg beszélne ennyire csúnyán arról, amit te szeretnél.
Neked ez nem felhajtás, sok embernek már bőven az, és az emberek többsége csak forgatja a szemét az ilyen "bulikon", amit mással fizettet ki a pár. Szép dolog, hogy dolgozol egyetem mellett, de mint írod, az csak zsebpénz. Eltartottként pedig tényleg nem sok beleszólásod van, hogy a szülők mire adnak pénzt, mire nem. Ez még egy esküvőn is íratlan szabály, hogy az diktál, aki fizet.
Azt nem írtad, hogy eljegyzési gyűrűt kaptál, azt hittem, hogy semmit nem adott a párod. Így már tényleg érdekes, hogy miért problémázik a gyűrűk hiányán, de valószínűleg a "hagyományos" karikagyűrűs eljegyzés számára a megszokott, az új szokásokat meg talán nem is ismeri.
Na mindegy, bár nem értünk egyet pár dologban, én mindenesetre sok boldogságot kívánok nektek és gratulálok - így ismeretlenül is.
Az rendeli a nótát, aki fizeti a zenészt. Eljegyzési rongyrázás lefújva, két év múlva stabil állás és kereset mellett visszatérni a témára.
Egyébként az ilyen rátelepedő anyós - ha nincs idejében helyre téve - nagyjából 2 év alatt marja szét a párokat. Viszont ebben a helyzetben nem tudsz mit csinálni, mivel rászorultok. Ezért kéne most határozottnak lenni, akár áldozatok árán is.
Jézusanyám...
Mondjuk, ha anyós találta ki, hogy legyen buli, és ő is fizeti, valahol megértem, hogy mindenbe bele akar szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!