Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Majdénmindentelrendezek típusú anyósjelölt?
Még csak egy hónapja jegyeztek el, eddig csak az eljegyzési ebédet tervezzük, de már sík ideg vagyok mindig, ha szóba kerül a téma. A szüleim, a vőlegényem szülei, meg mi ketten összeültünk megbeszélni, hogy milyen legyen ez az ebéd, mikor legyen, stb.
Egyedül az én szüleim kezdték úgy, hogy mi mire gondoltunk, anyós (hívjuk ezentúl Ilonkának) kész tervekkel érkezett, nem érdekelte hogy amúgy ez nem az ő napja lesz.
Az egész azzal indult, hogy mi szombaton szerettük volna, mert több rokonom is messziről érkezik, van aki pici babával, örülnék ha tudnának pihenni egy éjszakát nálunk mielőtt vissza kell utazniuk. Én egyetemre járok, vasárnaponként utazok három órát vonattal, közben a másnapi laborra kell készülnöm, ami jó pár órát igénybe vesz. Ezt mind elmondtuk, erre Ilonka kinyögi hogy akkor csak miattam nem lehet vasárnap? Vasárnap este nyolckor is van vonat, azzal is tudnék menni...
Aztán a torták, kétfélét szeretnénk, az egyiket az én családom választotta, a kedvenc tortám, a másik lehet az ő döntésük. Erre kijelenti, hogy neki az nem tetszik és igazodjak már a többiekhez és két olyan tortát írt be, amit mi nem is szeretünk.
A nap kiválasztásánál nem érdekelte hogy anyukám, mint igazgatóhelyettes, az Ilonka számára szimpatikus napon nem ér rá mert iskolai ünnepséget szervez, kiakadt, hogy anya miért nem teszi át október hatodikát... Mert ugye az ünnepeket csak úgy át lehet tenni...
Elment beszélni az étteremmel, engem nem hívott, pedig náluk voltam pont.
Nem engedte hogy két órakor legyen, mert szerinte délben mindenki ebédel, és így kettőre még senki sem lesz éhes, ha meg nem ebédel emiatt, akkor kettőig éhen hal. Nem tetszik neki, hogy nem rögtön akarjuk megvenni a gyűrűket, és az sem, hogy fehérarany gyűrűket szeretnénk. Szerinte igénytelen vagyok, ha nekem ez tetszik.
Bele se merek gondolni, hogy mi lesz, ha esküvőt szervezünk. Értem én, hogy diákként, illetve pályakezdőként anyagiakban rájuk kell hogy támaszkodjunk, de miért nem lehet ez a mi napunk? Miért akarja elvenni tőlünk? Hogyan lehetne ezt kezelni? Hogyan érjem el hogy a kettőnk vágyai teljesüljenek az övéi helyett?
22N
Jaj ne!
Akkor inkább titokban házasodnék össze a párommal,anyósék,szűlők rokonság nélkül.
Ha anyagiakban rájuk kell támaszkodjatok,hát nem irigyellek.
Ez nagyanyám klónja szerintem, ő is pont ilyen...
És ez az amiért adott esetben ő sem kapna meghívót vagy csak az utolsó utáni percben...
Ott rontottátok el, hogy szóltatok neki. Az utolsó percben kellett volna mikor már TI MAGATOK elintéztetek mindent. Az ilyen Ilonka nénnye jellegű karaktereket jobb kihagyni mindenből.
Nem kell olyan eljegyzés, amit nem tudtok finanszírozni. Eleve minek ilyen felhajtást keríteni belőle? Mi lesz az esküvőn?
Én egyszer voltam egy felfújt eljegyzésen, még tánc is volt. Kb. olyan volt, mint lagzi. De minek? 2 év után el is váltak.
A párodnak ideje lenne leválnia a kedves mamáról. Ha már most ez a helyzet, akkor később sem lesz jobb, avagy megvárod amíg a kedves mama azt is megmondja mit főzz hétvégén, vagy majd mi legyen a gyereketek neve?
Beszéld meg a pároddal, ha igazat ad neked akkor jó (ha nem akkor meg úgysem lesz túl hosszú életű ez a frigy) és udvariasan közöljétek a kedves mamával, hogy ez bizony nem így működik. Fogd meg most a dolgot, mert később még nehezebb lesz.
Egyrészt neked kell kinyitni a szádat... Mondd meg neki , hogy hánytok attól a tortától és akkor is olyan lesz, amilyet ti kitaláltatok.
Az étterem vezetőjét keresd meg és mondd meg neki, hogy a mama picit túltolja a szervezkedést, és itt csak és kizárólag neked és a párodnak van szava, minden másra bólogassanak és engedjék ki a másik fülükön.
Amúgy minek eljegyzési vacsorából, ebédből ennyit kihozni? Ti ketten találjátok ki mikor, hol, milyen torta, a szülőknek meg szóljatok, hogy ezen meg ezen a napon ebben meg ebben az időben itt és itt szeretnétek megvendégelni őket, hogy átbeszéljétek az esküvő részleteit. Aztán aki ott lesz, ott lesz, aki nem az nem, ha valaki hisztizik, meg kell neki mutatni az ajtót.
A lakodalommal meg addig várnék, míg nem kell rászorulnom a szülőkre... Főleg ha ilyenek.
Esetleg mondjátok meg mind a kettőtök szülőjének, hogy ha nászajándék gyanánt beszállnak a lakodalomba, azt nagyon megkösöznitek, de attól még nem dönthetnek sem vendégek, sem dekoráció, sem helyszín, sem menü, sem etcetera ügyben. Szóval ha adni akarnak, úgy adjanak, hogy nem várják el cserébe, hogy az ő kedvükre szervezzétek a Ti napotokat.
jó lesz amúgy az öreglányt még most jól helyre tenni, mert keserves életed lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!