Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Majdénmindentelrendezek típusú anyósjelölt?
Még csak egy hónapja jegyeztek el, eddig csak az eljegyzési ebédet tervezzük, de már sík ideg vagyok mindig, ha szóba kerül a téma. A szüleim, a vőlegényem szülei, meg mi ketten összeültünk megbeszélni, hogy milyen legyen ez az ebéd, mikor legyen, stb.
Egyedül az én szüleim kezdték úgy, hogy mi mire gondoltunk, anyós (hívjuk ezentúl Ilonkának) kész tervekkel érkezett, nem érdekelte hogy amúgy ez nem az ő napja lesz.
Az egész azzal indult, hogy mi szombaton szerettük volna, mert több rokonom is messziről érkezik, van aki pici babával, örülnék ha tudnának pihenni egy éjszakát nálunk mielőtt vissza kell utazniuk. Én egyetemre járok, vasárnaponként utazok három órát vonattal, közben a másnapi laborra kell készülnöm, ami jó pár órát igénybe vesz. Ezt mind elmondtuk, erre Ilonka kinyögi hogy akkor csak miattam nem lehet vasárnap? Vasárnap este nyolckor is van vonat, azzal is tudnék menni...
Aztán a torták, kétfélét szeretnénk, az egyiket az én családom választotta, a kedvenc tortám, a másik lehet az ő döntésük. Erre kijelenti, hogy neki az nem tetszik és igazodjak már a többiekhez és két olyan tortát írt be, amit mi nem is szeretünk.
A nap kiválasztásánál nem érdekelte hogy anyukám, mint igazgatóhelyettes, az Ilonka számára szimpatikus napon nem ér rá mert iskolai ünnepséget szervez, kiakadt, hogy anya miért nem teszi át október hatodikát... Mert ugye az ünnepeket csak úgy át lehet tenni...
Elment beszélni az étteremmel, engem nem hívott, pedig náluk voltam pont.
Nem engedte hogy két órakor legyen, mert szerinte délben mindenki ebédel, és így kettőre még senki sem lesz éhes, ha meg nem ebédel emiatt, akkor kettőig éhen hal. Nem tetszik neki, hogy nem rögtön akarjuk megvenni a gyűrűket, és az sem, hogy fehérarany gyűrűket szeretnénk. Szerinte igénytelen vagyok, ha nekem ez tetszik.
Bele se merek gondolni, hogy mi lesz, ha esküvőt szervezünk. Értem én, hogy diákként, illetve pályakezdőként anyagiakban rájuk kell hogy támaszkodjunk, de miért nem lehet ez a mi napunk? Miért akarja elvenni tőlünk? Hogyan lehetne ezt kezelni? Hogyan érjem el hogy a kettőnk vágyai teljesüljenek az övéi helyett?
22N
Én ezt csak rongyrázásnak tartom, más eset lenne, ha a szülők összeismertetése lenne a cél, egy csak a közvetlen hozzátartozóknak szervezett ebéd, de ugye ez megvolt. Ti meg nagyon éretlenek vagytok, ha nem tudtok a kedves mamának gátat szabni. Eleve egy vendéglista, menü, időpont, anyagi keret megtervezéssel kellet volna nyitnotok. Ez gyakorlatilag egy esküvő kicsiben, majd jön a díszítés, virág, ruha, ültetés stb.
Lesznek itt még bajok, megoldani egy esetben lehet, ha a saját pénzeteket teszitek bele, de akkor is bele fog szólni, főleg, ha egy torta ízesítéséhez sem tudsz ragaszkodni!
Kinyitod azt a kicsi szádat, és megmondod neki, hogy Ilonka néni, maradjon a pitcháján, majd mi megszervezzük.
És megszervezitek.
Tehát ha jól értem, akkor nem ti fizetitek az esküvőt, hanem a szülők.
Akkor 4 lehetőségetek van:
1. Lenyelitek, hogy ha ők fizetik, akkor semmi sem úgy lesz, ahogy terveztétek. Márpedig ez a ti napotok, szóval ennek nem így kellene lennie.
2. Gyűjtötök magatoknak pénzt ha mindenáron nagy esküvőt akartok, max egy kicsit később házasodtok.
3. Elküldöd anyóst a büdös francba, hogy ne ugasson bele a ti esküvőtökbe. Ezzel ugye elzárulhat a pénzcsap, veszélyes.
És a 4.lehetőség, amit én ilyen esetben tennék:
Sima kéttanús esküvő, a többiek meg kapják be! Maximum utána kibérelni egy kis éttermet egy szűk körnek és akinek nem tetszik, az nem megy el.
Na akkor : ez a Ti napotok! Nem anyáé, nem apáé, nem anyósé, és nem apósé!
Nem nekik kell szervezni, és nem velük kell egyeztetni!!! Csak a kezükbe nyomni a meghívót!
Párod helyében már rég beszabályoztam volna anyámat! Kit érdekel hogy az apjának dolgozik? Akkor úgy kell táncolni ahogy ők fütyülnek?! Gondolkozz el ezen.
Sértődés lesz anyós felől az tuti, de tojni rá, mert mindig vannak olyan emberek akik a semmire sértődnek meg ,vagy a semmibe kötnek bele.
Kicsit legyetek már önállóak a pároddal ,és nyissátok ki a szátokat a saját érdeketekben, mert senki nem fog soha kiállni magatokért/helyettetek az életben!
Mondjuk én eleve azt nem értem, hogy miért kellett leülni a szülőkkel anyósékkal kutyával macskával ezt MEGBESZÉLNI . Ti szépen eldöntitek, hogy:
- melyik napon
- milyen menü
- helyileg hol
- milyen színű terítő az asztalon
Aztán a szülőknek rokonságnak a kezébe nyomtam volna a meghívót. PONT VÉGE! Ahh nem is értem..
Illetve ha azért kellett mindent megbeszélni mert nem ti fizetitek ( amit nem is értek, hogy ez a TI eljegyzésetek és miért fizetik a szülők na mindegy )akkor le is fújnám az egészet. Majd ha lesz keret vacsorázgati a rokonsággal akkor majd megtartjuk.
Viszont arra készülj fel, hogy anyóspajtinál ez csak a kezdet :D
Nekem úgy tűnik, hogy a pároddal hagyjátok, hogy mások garázdálkodjanak. Jó döntés, hogy meghallgatjátok, jó az is, hogy szót kap az anyósod, de ezek csak ötletek és tippek szintjén kell meghallgatni.
Miért hagyod, hogy intézkedjen helyetted? Mi az, hogy ő írja be, milyen tortát akarsz? Meg persze, hívogassa az éttermeket, de az miért számít neked? Csinálja magának, pont le kell szarni! 🙂 Te meg felhívod azt az éttermet, amit te akartál, és fixálod a dolgot, fizetsz. Anyós úgysem fog foglalást fizetni 🙂 Pattogjon, ha akar, ha ti pároddal nem vagytok benne, akkor egymaga nem megy semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!