Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek egészséges dolog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek egészséges dolog a félidős terhes feleséget házfelújításba befogni dolgozni?

Figyelt kérdés
Falat vakarni, glettelni, vödröt cipelni, padlózni segíteni...stb.
2019. júl. 17. 17:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
49%
Én nem csinálnám. De mondjuk én nem terhes állapotban sem csinálok ilyen munkákat, erre van a férjem és a szakemberek. (Amúgy terhesség végéig dolgoztam, mint vállalkozó, könyvelőirodám van, délelőtt még itt b...szódott velem a könyvvizsgáló, este bevitt a férjem szülni.) Az építőipari fizikai munka (még ha könnyű munka is), nekem nem fekszik, így nem csinálom.
2019. júl. 17. 20:35
 22/30 anonim ***** válasza:
66%

Terhesen ilyesmit nem csinálnék. Most csináljuk a férjemmel, de már megszületett a kisfiunk egy ideje. És nem lustaságból (én imádom az ilyen munkálatokat egyébként - megyünk anyukámékhoz is szobát felújítani amint itthon befejeztük), (meg az utolsó trimeszterig 12 óráztam kórházban), de port meg egyéb anyagokat beszívni, meg cipekedni, földet mászni terhesen nem tenném. A férjem meg nem is engedné. A barátnőm pl. kivette volna részét a babaszoba teljes felújításából, akkor még nem is volt veszélyeztetett terhes. Viszont ennek következtében az lett. Félidőtől szigorú fekvés, maximum dózis magnézium és még így is keményedett, görcsölt a hasa ha pár percnél többet sétált. Még porszívóznia sem lehetett onnantól, rendesen leszidta az orvos.

Szóval nem arról van szó hogy terhesen ne csinálj semmit, de azért vigyázni kell arra a babára.

Tehát nem, amit írtál nem egészséges dolog.

2019. júl. 18. 00:46
 23/30 anonim ***** válasza:
80%
Azért az sem mindegy ha veszélyeztetett miért az. A párom RH negatív vércsoporttal elejétől veszélyeztetett volt ezért. Másrészt meg nagyon lazán viselte, így fel is háborodott volna, ha vigyázok rá mint egy hímes tojásra. Amit bírt, mindent megcsinált. Nem haldoklott mert ép nagyobb a poci.
2019. júl. 18. 07:27
 24/30 anonim ***** válasza:
86%

A párom épp anyós pocakjában nyomult már 8 hónapja, mikor anyós vakarta a téglákat a házukhoz. :D Azóta is sokszor nosztalgiázik, hogy milyen jó is volt készülni a babára, csinálni a házat...

Mindketten egészségesen túlélték.

Itt szerintem a nőnek kell éreznie, hogy mit bír és mit nem.

2019. júl. 18. 08:38
 25/30 anonim ***** válasza:
79%

Igen, ez a nőtől függ. Meg a terhességtől. Könnyű munkát, amihez kedvet érez, miért ne?

Meg hát a kényszerek is fontosak, ugye, ha már mindjárt itt a pici, de nem sikerült festőt találni, akkor nem nagyon van más választás.

Az egyetlen dolog, amire figyelnék, a vegyszerek. Parkettázás közben és utána 14 napig nem mentem a lakásba, hogy hadd párologjon el a lakkozásból a vegyi anyag nagy része. Fürdőszobatakarítás is a férfi dolga a terhesség és a szoptatás ideje alatt, a vegyszerek miatt. Minden más mehet.

2019. júl. 18. 11:10
 26/30 anonim ***** válasza:
72%

Hát persze, baromi szép emlékek születtek ebből, h hogyan dolgoztunk anno közösen a közös házikón, a közös gyerek miatt (is), miközben már a hasamban volt - ezt az érzést nem adnám semmiért. :)

Tudom, a mostani kismamák nagyon érzékenyek, meg kb. mindentől félnek, de -szerintem- sokkal jobb volt “még az én koromban”, amikor nem stresszeltek agyon minket/nem stesszeltük agyon egymást, h most mit szabad/mit nem, stb...

Szal magamból kiindulva nálunk természetes volt, h tevékenyen részt veszek a dologban, és nem bánom. :)

Ha a cipeléstől félsz, sztem az átpasszolhatod másnak, ezen kívül a többi tipikus “nyugimeló”; a glettelés, falvakarás (nyilván nem kell az összes létező életerődet beleadni), fugázás, stb... szerintem simán mehet... ha nagyon rettegsz a portól vagy a levegőben lévő dolgoktól, vegyetek ilyen “műtősmaszkot”, max 100 Ft/db.

Sok sikert! ;)

2019. júl. 18. 19:31
 27/30 anonim ***** válasza:
94%

Én a saját bőrömön tapasztaltam, hogy ohhh az könnyű munka, 8hét fekvés volt a vége.

Pörögtem, még jól is esett, és éjjel már a szülészeten is voltam, hogy talán ne szüljünk 30.hétre. terhesség nem betegség, de valljuk be változik vele a testünk, mindenünk, és nem a dehát a dédi... Dolgozz, mozogj, készülj a kicsire

Erre van a párunk, haverok. Ilyenkor dobj össze valami laktatót, és tápold a fiúkat, embernek meg pénzt folyadékra külön.

2019. júl. 18. 21:12
 28/30 anonim ***** válasza:
67%

Tipp: A műtősmaszk semmit nem véd a por ellen, az a viselő által kilélegzett bacikat fogja meg. Barkácsáruházakban lehet venni direkt pormaszkot. Én is abban csiszolok mostanában, utálom a port nyelni. :)

2019. júl. 19. 08:45
 29/30 anonim ***** válasza:
75%
Ismerosom fiatal,egeszseges,stramm no, ugy gondolta, belefer az ilyemi. Ment is egy darabig, aztan pont falfestes kozben indult be a szules. 33 hetre szuletett a gyerek.
2019. júl. 20. 14:36
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyjából mindenki érzi a saját határait. Én 20 hetesen még bírtam volna csinálni (cipekedés nélkül), akkor még hasam sem vokt, de kb 28. hét óta már egyre nehezebben mozgok. Persze a háztartást simán ellátom, de exra fizikai munkát már nem bírnék vállalni.

Annyit segítsd amennyi kényelmesen bírsz, abból baj nem lehet.

2019. júl. 21. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!