Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egészséges dolog a félidős terhes feleséget házfelújításba befogni dolgozni?
Terhesen ilyesmit nem csinálnék. Most csináljuk a férjemmel, de már megszületett a kisfiunk egy ideje. És nem lustaságból (én imádom az ilyen munkálatokat egyébként - megyünk anyukámékhoz is szobát felújítani amint itthon befejeztük), (meg az utolsó trimeszterig 12 óráztam kórházban), de port meg egyéb anyagokat beszívni, meg cipekedni, földet mászni terhesen nem tenném. A férjem meg nem is engedné. A barátnőm pl. kivette volna részét a babaszoba teljes felújításából, akkor még nem is volt veszélyeztetett terhes. Viszont ennek következtében az lett. Félidőtől szigorú fekvés, maximum dózis magnézium és még így is keményedett, görcsölt a hasa ha pár percnél többet sétált. Még porszívóznia sem lehetett onnantól, rendesen leszidta az orvos.
Szóval nem arról van szó hogy terhesen ne csinálj semmit, de azért vigyázni kell arra a babára.
Tehát nem, amit írtál nem egészséges dolog.
A párom épp anyós pocakjában nyomult már 8 hónapja, mikor anyós vakarta a téglákat a házukhoz. :D Azóta is sokszor nosztalgiázik, hogy milyen jó is volt készülni a babára, csinálni a házat...
Mindketten egészségesen túlélték.
Itt szerintem a nőnek kell éreznie, hogy mit bír és mit nem.
Igen, ez a nőtől függ. Meg a terhességtől. Könnyű munkát, amihez kedvet érez, miért ne?
Meg hát a kényszerek is fontosak, ugye, ha már mindjárt itt a pici, de nem sikerült festőt találni, akkor nem nagyon van más választás.
Az egyetlen dolog, amire figyelnék, a vegyszerek. Parkettázás közben és utána 14 napig nem mentem a lakásba, hogy hadd párologjon el a lakkozásból a vegyi anyag nagy része. Fürdőszobatakarítás is a férfi dolga a terhesség és a szoptatás ideje alatt, a vegyszerek miatt. Minden más mehet.
Hát persze, baromi szép emlékek születtek ebből, h hogyan dolgoztunk anno közösen a közös házikón, a közös gyerek miatt (is), miközben már a hasamban volt - ezt az érzést nem adnám semmiért. :)
Tudom, a mostani kismamák nagyon érzékenyek, meg kb. mindentől félnek, de -szerintem- sokkal jobb volt “még az én koromban”, amikor nem stresszeltek agyon minket/nem stesszeltük agyon egymást, h most mit szabad/mit nem, stb...
Szal magamból kiindulva nálunk természetes volt, h tevékenyen részt veszek a dologban, és nem bánom. :)
Ha a cipeléstől félsz, sztem az átpasszolhatod másnak, ezen kívül a többi tipikus “nyugimeló”; a glettelés, falvakarás (nyilván nem kell az összes létező életerődet beleadni), fugázás, stb... szerintem simán mehet... ha nagyon rettegsz a portól vagy a levegőben lévő dolgoktól, vegyetek ilyen “műtősmaszkot”, max 100 Ft/db.
Sok sikert! ;)
Én a saját bőrömön tapasztaltam, hogy ohhh az könnyű munka, 8hét fekvés volt a vége.
Pörögtem, még jól is esett, és éjjel már a szülészeten is voltam, hogy talán ne szüljünk 30.hétre. terhesség nem betegség, de valljuk be változik vele a testünk, mindenünk, és nem a dehát a dédi... Dolgozz, mozogj, készülj a kicsire
Erre van a párunk, haverok. Ilyenkor dobj össze valami laktatót, és tápold a fiúkat, embernek meg pénzt folyadékra külön.
Tipp: A műtősmaszk semmit nem véd a por ellen, az a viselő által kilélegzett bacikat fogja meg. Barkácsáruházakban lehet venni direkt pormaszkot. Én is abban csiszolok mostanában, utálom a port nyelni. :)
Szerintem nagyjából mindenki érzi a saját határait. Én 20 hetesen még bírtam volna csinálni (cipekedés nélkül), akkor még hasam sem vokt, de kb 28. hét óta már egyre nehezebben mozgok. Persze a háztartást simán ellátom, de exra fizikai munkát már nem bírnék vállalni.
Annyit segítsd amennyi kényelmesen bírsz, abból baj nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!