Elhiszitek azt, hogy aki hányós kismama annak a gyereke nagyobb eséllyel lesz egészséges és okosabb mint annak a gyereke aki nem az?
Nem rég olvastam két fajta kutatási eredményt erről. Íme:
"Egyes kutatások szerint a rosszulléttől szenvedő anyák gyermekeinél ritkábban fordulnak elő bizonyos rendellenességek és szívproblémák.
Ugyanazok a hormonok, amelyek a kismamák rosszullétéért felelnek, pozitív hatással lehetnek a gyermek fejlődésére.
Gyermekeik intelligenciáját 3 és 7 éves korukban mérték. Kiderült, hogy azoknak az anyáknak, akiket súlyosabban érintett a reggeli rosszullét, gyermekeik nemcsak magasabb intelligenciahányadossal, hanem jobb beszédkészséggel is rendelkeztek. A kutatás során figyelembe vettek még olyan, a gyermek értelmi képességeire hatással bíró tényezőket is, mint az anya IQ hányadosa, alkoholfogyasztási szokásai és társadalmi helyzete."
Nekem nincs erről tapasztalatom, csak érdekesnek találtam a leírásokat. Egyébként én jelenleg az első gyeremmel vagyok várandós a 38. hétben és egyszer sem hánytam, hányingerem 3 napig volt de csak azért mert úgy mozdult a baba hogy nyomta a méhszájamat,de akkor sem hánytam, igazából semmi bajom. Ha mondjuk igaz lenne amit a kuatatások állítanak akkor jobban örültem volna annak ha hányósan kezdem már a terhességet.
"A kutatás során figyelembe vettek még olyan, a gyermek értelmi képességeire hatással bíró tényezőket is, mint az anya IQ hányadosa, alkoholfogyasztási szokásai és társadalmi helyzete."
Ezek jobban befolyásolják mint egy reggeli rókamóka...
Ezek az angol tudósok mindig kitalálnak valamit.
Kb annyira hiszem, mint hogy a szőkék buták, a szemüvegesek okosak, a vékonyak betegek, a kövérek boldogok...
Totál hülyeség.
És megnyugtatlak: tökéletesen tünetmentes terhességem volt: most 5.5 éves a fiam, és nagyon okos (nem én mondom, az óvónők).
Szerintem nincs összefüggés az anya hányóssága és a gyerek IQ-ja között.
Nem, nem hiszem el én inteligensebb és tanultabb ember vagyok.
Biztos vannak olyan sötétek akik elhiszik.
Nem hiszem el.
A legnagyobb gyerekemmel teljesen gondtalan terhességem volt, sose éreztem magam fittebbnek, egy kósza émelygés se volt. Átlag feletti (125) az IQ-ja. De azt se hiszem el, hogy létezik hànyós meg nem hányós kismama, mert a legkisebbel az előző két terhességre való hànyást is megkaptam egyben.
Úgy butaság az egész, ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!