Elhiszitek azt, hogy aki hányós kismama annak a gyereke nagyobb eséllyel lesz egészséges és okosabb mint annak a gyereke aki nem az?
Nem rég olvastam két fajta kutatási eredményt erről. Íme:
"Egyes kutatások szerint a rosszulléttől szenvedő anyák gyermekeinél ritkábban fordulnak elő bizonyos rendellenességek és szívproblémák.
Ugyanazok a hormonok, amelyek a kismamák rosszullétéért felelnek, pozitív hatással lehetnek a gyermek fejlődésére.
Gyermekeik intelligenciáját 3 és 7 éves korukban mérték. Kiderült, hogy azoknak az anyáknak, akiket súlyosabban érintett a reggeli rosszullét, gyermekeik nemcsak magasabb intelligenciahányadossal, hanem jobb beszédkészséggel is rendelkeztek. A kutatás során figyelembe vettek még olyan, a gyermek értelmi képességeire hatással bíró tényezőket is, mint az anya IQ hányadosa, alkoholfogyasztási szokásai és társadalmi helyzete."
Nekem nincs erről tapasztalatom, csak érdekesnek találtam a leírásokat. Egyébként én jelenleg az első gyeremmel vagyok várandós a 38. hétben és egyszer sem hánytam, hányingerem 3 napig volt de csak azért mert úgy mozdult a baba hogy nyomta a méhszájamat,de akkor sem hánytam, igazából semmi bajom. Ha mondjuk igaz lenne amit a kuatatások állítanak akkor jobban örültem volna annak ha hányósan kezdem már a terhességet.
A terhességi hányás szerintem attól is függ, hogy a kismama mennyire érzékeny a HCG hormonra. Van akinél már kismértékű HCG emelkedés is rosszullétet okoz, másnál meg magasabb érték sem.
Nem gondolom hogy ez összefüggésben lenne a rosszullétekkel az, hogy a gyerek mennyire okos.
Én vagyok a tökéletes példa: a kétpetéjű ikerterhességem idején elég sokat hánytam. Az egyik gyerek szikrázóan okos, és jó képességű, a másik pedig lassabban fejlődik és sok fejlesztésre kell hordani.
Na akkor most mi van?
Látom totál lepontoztak, de nyugodj meg kérdező, nem lesz attól "butább" a gyermeked, hogy nem hánytál.
Az első kislányom öt és fél éves. Egyszer sem hánytam a terhesség alatt. Mégis az iskolaérettségi felmérésen kihozták, hogy a lányom nagyon jó képességű és átlag feletti szókincse van.
Anyám egyszer sem hányt velem, a Menzás IQ teszt szerint ugyanakkor 136-os az IQ-m, jelezték ha gondolom menjek be a központjukba és csináljam meg még egyszer, mert 140-től Menza tag lehetnék. Nem mentem, nem érdekel az ilyen, eleve csak kíváncsiságból csináltam meg.
Ugyanakkor rokonom majdnem a terhesség végéig sugárban hányt, súlyos szívrendellenességgel született a gyermeke, még 1 éves sem volt és életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Okos, tanult ember, a terhességére végig odafigyelt: vitaminok szedése, tiltott ételek-italok kerülése, nem szedett be semmilyen gyógyszert és alapból nem dohányzik stb...
Ezek a tanulmányok csak arra jók, hogy legyen min aggódniuk a kismamáknak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!