Ha O2-hiányosan, vérellátási zavarral születik a baba mennyi lehet az esély hogy egészséges lesz, van itt valaki akinek így jött világra a gyermeke?
Eléggé izgulok, mert szednem kell bizonyos gyógyszereket egy betegségre ami okozhat ilyen problémát a magzatnál. Az orvos nem nagy százalékot mondott,de előfordulhat nagyobb arányban mint az egészséges anyáknál, ettől függetlenül vállalhattam gyereket.Csak ugye ez az oxigén-hiány pont az idegrendszerre hat, ezért tartok attól hogy az agyi funkciók nem fejlődnek rendesen.
Utánanéztem pár helyen és ott nagyobb százalékot írnak mint amit az orvos mondott.Kettőnél is voltam Azt sem tudom hogy az ultrahang kimutatja-e ha van ilyen baja. A velőcső amúgy rendben volt, de ctg-re rá akarom beszélni az orvost hogy adjon beutalót.
Tapasztalata van valakinek amit megosztana?
Az attól függ, hogy milyen mértékű oxigénhiányt szenved el a baba.
És attól is, hogy mennyi ideig áll fent ez az állapot. Már méhen belül (erről a flowmetria tájékoztathat) illetve "csak" szülés közben.
Kislányom szülés közben szenvedett oxigénhiányt és nagyon enyhét. Így az értelme szerencsére egyáltalán nem sérült, "csak" izomhipotón lett.
Ez azzal járt, hogy rengeteg fájdalmas tornával tanult meg minden mozgást, illetve a beszéde is csúszott.
Most 3 éves, jelenleg már csak kb. fél év lemaradása van. Fejlesztés mellett 5-6 éves korára be fogja hozni teljesen.
Szerencsések vagyunk, ismerek szörnyű sorsokat a rehabilitáción keresztül.
Nézd, az oxigénhiány a nincs semmi probléma vele kategóriától a vegetációig barmi lehet. Egy barátnőmnek született oxigenhiannyal a gyereke. 13 eves, furcsa a mozgása, nem beszél, de jól kommunikál a körülményekhez képest. Speciális iskolába jár, tud írni, olvasni, számolni. Kb olyan 5 éves szintjén van. Imádnivaló srác amúgy.
Addig, amíg nincs probléma, nem kell rajta gondolkodni
Van egy ismerős lány aki ma már 16 éves,Ő is oxigénhiányt kapott születése közben. Neki rossz lett a járása, annyira hogy nem tud lépcsőzni, nem tud felszállni egyedül egy buszra például. Ma gimnazista, olyan sulit kerestek ahol van lift, az anyja a mai napig hordja autóval minden nap, mert egyedül képtelen a közlekedésre.
Sokat számít, milyen mértékű károsodás éri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!