Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Van e határ a szabadság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van e határ a szabadság megadása és az érdeklődés hiánya között egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Fontos a személyes szabadság megadása mindkét félnek. Hogy nem számoltatom el, nem vonom kérdőre stb. Viszont ezzel közelíthetünk afelé amiből úgy érzi a másik hogy már nem érdeklődünk iránta..
2019. ápr. 11. 10:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan van. Megkerdezni a masikat milyen napja volt, jo volt e a film a baratnokkel stb normalis

Elszamoltatni hogy vajon nem egy pasi mellett ult e a teremben veletlen nem normalis:D

De ezt erzi az ember. Ha nem ott vaj van!

2019. ápr. 11. 11:03
 2/2 anonim ***** válasza:
71%

"Hogy nem számoltatom el, nem vonom kérdőre stb. Viszont ezzel közelíthetünk afelé amiből úgy érzi a másik hogy már nem érdeklődünk iránta.."

Az elszámoltatás és kérdőre vonás mindig félelem motivált és agresszív, birtokló magatartás ami a komfortérzet biztosítását szolgálja a fejletlen ember gyenge én-képének megnyugtatásán keresztül.(Itt már érintődik az önértékelés témaköre.)

Az érdeklődés lesz ennek az ellenpólusa, hiszen az elszámoltatásban és kérdőre vonásban valójában a másik hogyléte felőli egészséges kíváncsiság, így a szeretet nincs benne, csupán a félelem motiváltság ami mindig a személyes komfortérzetből ered.

Viszont ha ez polaritás akkor nyilvánvalóan a két véglet és az egyensúlyi állapotot célszerű megtalálni a harmonikus megéléshez, amikor érdeklődő is vagyok, de a saját komfortérzetemmel is törődök.Ha pedig ez nem működik akkor nyilvánvaló lesz a személyiségfejlődés szükségessége, hogy alkalmassá váljak egy minőségi szeretetkapcsolat megélésére a személyes és belerakható önrészemet tekintve.

Ugyanis...

Minden párkapcsolat egy óriási lehetőség az önmagamra irányuló ismereteim bővítésére és a személyiségem fejlődésére, mert a társ mindig tükröt tart amiben leplezetlenül jelenik meg az igazság rólam.Példa erre ha a partner egészséges szabadságigénye (tehát a vágya, hogy mással is foglalkozzon mint én) a tükör és azt látom benne, hogy én ezért elszámoltató és kérdőre vonó, tehát önértékelési problémákkal küzdő és kiemelten önző vagyok.

Ilyenkor két dolgot lehet csinálni:

1.Szenvedve szenvedni

2.Szenvedve fejlődni

Harmadik opció nincs.

Szép napot neked!

2019. ápr. 11. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!