Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez beleférne a spórolásba?
Tehát:
Ahhoz, hogy egy lakásra, házra két ember masszívan gyűjtsön, mondjuk átlagkeresetből, vagy picit afölött, kell legalább ~10-20 év? Vagy ha hitelre gyúr és teszem azt 5 millió a beugró (nem tudom hogy van, mert én ebben az országban se hitelt nem vennék fel, se házat nem vennék, de kinek mi, ugye), akkor is legalább 3 év, ha nem több. És akkor jön a 69 %-os válaszoló, aki szerint, ha van valakinek egy ilyen célja, akkor a kötelezőkön kívül minden mást vonjon meg magától.
És jövök én, aki maga elé vetíti azt a jövőt, ahol 40 évesen (kábé) van egy házam/házunk, de sosem voltam boldog és a spórolás apropóján gyerekem se született, mert még egy olyan pénznyelő, mint egy gyerek, nincs a világon és ezzel szemben az a jövő, ahol boldog vagyok és külföldön élek És van egy házam (mert hát ott nem annyira lehetetlen), akkor inkább az utóbbit választom. Persze, nem túl jó az én példám, mert én mindenképp külföldre tervezek és ott szeretnék lakást/házat, tök mindegy. Úgy lett volna jó, ha azt írom, hogy albérletben élek, de legalább boldog vagyok, azt választanám.
Nem tudom Magyarországon mi a jó megoldás?! Mert oké, vehetsz fel hitelt, talán arra összekuporgatod a pénzt és aztán? Fizeted a havi mennyit? Hány évig? Nekem ez az az élet, amitől a hideg kiráz.
De én nem vagyok spórolós sajnos (vagy nem), képtelen vagyok bánni a pénzzel, talán én már a másik véglet is vagyok, de sza...os 25 ezer forint? Kit érdekel? Azért nem egy nagy pénz, főleg ha amúgy nem költ soha magára az a szerencsétlen.
Lehet egy tippem amúgy? Valamiért rögtön a látássérült 30-as anyámasszony katonájára asszociáltam abból, hogy másodállásból fakadó külön szoba kéne, meg tettél már fel (a többi ezer kérdésen kívül) erről kérdést.
Ha te vagy az, te egy büdös szót ne szóljál inkább.
"Ha ennyi pénzed van, abból így is lehet spórolni.
Általában az embereknek messze bőven nincs ennyi."
Minimálbérből is költöttem a hobbijaimra, meg a jelenlegi kényelmesebb fizetésemből is. De pontos tervem volt, és tudtam, mikor mennyit költhetek el szabadon. Kell a kikapcsolódás, mert be lehet dilizni ezek nélkül. Én volt, hogy vettem retúr jegyet éjszakai vonatra, és kimentem egy napra külföldre, mert besokalltam. Gyakoroltam a nyelvet, kiszakadtam a robotból, világot láttam, fotóztam, videóztam, ebből csináltam a szakmai gyakorlatomat később, és felfrissülve tértem haza, utána a munka is jobban ment, tehát hiába volt nagyobb kiadás akkor, még így is több hasznom volt belőle, mint amennyi pénzt beáldoztam rá. Meglett a lakás kb 10 év alatt, mire betöltöm a 36-ot, nem lesz hitelem. Csak ehhez nagyon jól meg kell tervezni, és nem úgy, hogy nem költesz hobbira, ha jól megtervezed, költhetsz hobbira. Ha rosszul bánsz a pénzzel, tökmindegy, mennyit teszel félre, és mennyire vonod meg magadtól az élvezeteket. Az tény, hogy sokan bánnak rosszul a pénzzel, de olyanok is, akik fogukhoz verik a garast és ülnek a pénzükön, mint Zsugori uram. Nem akkor spórolsz jól, ha nem nyúlsz a pénzedhez, és megvonod magadtól az élvezeteket. Azt kell tudni, hogy mikor mi férhet bele, és nagyobb kiadás esetén van-e hosszabb távú haszna esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!