Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ebben az élethelyzetben mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az élethelyzetben mit tudtok tanácsolni? Hosszú lesz, bocsánat. Nehéz ez most.

Figyelt kérdés

Párommal 11 éve vagyunk együtt, 5 éve együtt élünk. Most úgy hozta az élet, hogy ő rengeteget dolgozik, reggel negyed hétkor indul és olyan 7-8 körül ér haza (másfél órányira dolgozik). Én pedig most egész nap itthon vagyok, mert az első babánkat várom és terhesen nem dolgozhatok a munkahelyemen, mert vegyszerek vannak.

Természetesen semmi házimunkát nem végez, nem is várnám el tőle, hiszen én itthon vagyok egész nap. Én intézem a bevásárlástól a főzésen át a mosás-vasalást, takarítást, satöbbi, de ráérek, nem gond természetesen.

A probléma viszont azzal van, hogy a SEMMIT csinálást ő rendkívül komolyan veszi. Annyira szoktam megkérni, hogy a szennyes zokniját és alsógatyáját ugyan ne a földre dobja hanem a szennyesbe tegye, reggeli után (amit eléteszek, meg el is mosogatok utána) legalább annyi, hogy a tányérját meg a bögréjét tegye már be a mosogatóba. Narancspucolás után dobja már bele a héjat a szemetesbe, ne hagyja a pulton húsz centire a kukától. Ugyan kefélje már le maga után a vécét. Hazaér, persze látom hogy hulla fáradt, ledobja a cuccait, elterül a fotelban, maximum előtte melegít magának vacsorát (bár általában ezt is eléteszem), aztán filmet néz vagy még ügyeket intéz a laptopon. Leülök, igyekszem beszélgetni vele hogy mi volt a munkában, van-e kedve valamit csinálni, satöbbi, de látom, hogy teljesen máshol van az agya. Kb másfél óra múlva közli hogy megy aludni, gyors fürdés, fogmosás aztán mire én végzek a mosogatással meg a cuccai elpakolásával, már alszik. Így megy minden napunk és nagyon unom már. Ja, és ha erőltetek valamit mert már nagyon felhúzom magam, még fel van háborodva és csapkod, vagy elüti egy poénnal a dolog élét és ugyanúgy cseszik rá.

Jogos, hogy meguntam? Tudom persze, hogy értünk dolgozik, azért vállalta be ezt a munkahelyet mert itt a kettőnk bérét megkeresi egyedül. Ha meglesz a baba, sokkal közelebb fog majd munkát vállalni. Nem vagyunk pénzszűkében, van bőven megtakarításunk, nyugodtan lazíthatna. Minden napunk egyforma, amit látok belőle az vagy a reggeli rohanásban van, vagy este mikor már egy értelmes mondata nincs, olyan fáradt és önmaga elrendezésén kívül semmi nem megy. Közös időnk valamennyi hétvégente van, de akkor is általában ügyeket intéz vagy a szüleinek segít, ahová tudok, megyek vele. Hónapok óta nem voltunk még sétálni sem a parkban, ami itt van 100 méternyire. Egy moziról, egy közös társasjátékról már ne is beszéljünk, még szeretkezni sem jut idő. Nem kívánok tőle semmit, kiszolgálom ahol csak tudom, de úgy érzem, nagyon a kapcsolatunk rovására megy ez az időszak, pedig pont a baba miatt ez nem jön jókor. Este mindig felhúzom magam, hogy az nem megy, hogy a hátizsákjából a meg nem evett, szétfolyt almát kivegye, még éjjel állhatok neki mosni vagy csinált magának egy szendvicset, de az összes szalámit és sajtot elöl hagyta, a hűtőt meg nyitva, a kenyér ott szárad a deszkán. Így duzzogva, feldúltan fekszem mellé az ágyba.

Régen egyáltalán nem volt ilyen, jókedvűen jött haza, kézenfogott, mentünk sétálni vagy beültünk meginni egy pohár bort. Nagyon szeretjük egymást egyébként.

Adjatok tanácsot, szerintetek elvárhatom tőle ezt a minimumot, vagy legyek türelmes és fogadjam el, hogy ez egy ilyen időszak? Mit tegyek, hogy ne érezzem azt, hogy távolodunk el?

2018. okt. 18. 11:20
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
A pénz és a stressz oltárán feláldoztátok a NYUGALMAT és a legértékesebbet az IDŐT.
2018. okt. 18. 15:33
 22/40 anonim ***** válasza:
19%

Szóval stresszes munkát végez, akkor ne lepődjél meg hogy fáradt, vannak olyan munkakörök amik nagy koncentrációt igényelnek és ha hibázol akkor jobb esetben csak a saját testi épséged, rossz esetben mások egészségét veszélyezteted. Sok nő osztja itt az észt, miközben soha nem végzett olyan munkakört ahol valódi felelősség lett volna a vállán és fingja sincs arról milyen megterhelő ez. Én évekig dolgoztam vasszerkezet gyártó üzemben, több tonnás elemeket mozgattunk gépi daruval, és ezeket hegesztettük össze. Ilyen munkakörben nem lehet hibázni, ha valaki felelőtlen akkor a másik meghal. Fizikálisan is fárasztó, de lelkileg sokkal durvább. Dolgoztam külföldön építkezéseken is vasbeton szerelőként, egy átlag ember nem bír ki 1-2 évnél többet, mert szinte borítékolható, hogy valami baleset történik és összeroppan és sajnos láttam tragédiákat is.

Ne hasonlítsuk össze egy bolti eladói állást egy nehéz fizikai munkával, mert más szint. Egy építkezésen dolgozó férfi egy hajtós nap után kikészül, ritka hogy valaki 40 év felett még alkalmas rá. A testvérem a dunaújvárosi vasműben dolgozott egy ideig, szívesen bevinném az itt írogató hölgyeket egy kis bejárásra és nyomban más lenne a megítélésük arról, hogy ott milyen körülmények között kell dolgozni.

2018. okt. 18. 15:47
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
22: Menj már innen! Szerinted egy nő nem lehet orvos, ápoló, mérnök, buszsofőr, nem lehet cége, beosztottja, nincs rajta felelősség? Ne járasd le magad még jobban. Thx.
2018. okt. 18. 16:20
 24/40 A kérdező kommentje:
Szerinted minden nő bolti eladó? Megsúgom, orvos vagyok. Életekért felelek. Szerinted nem tudom, mi a stressz és a felelősség? A röntgen, a fertőzések és a vegyszerek miatt nem dolgozok most. Ezek szerint mi nők, alantas teremtmények csak picsogunk hogy nem szép a műkörmünk a sok takarítás miatt, igaz? Meg a fodrász és a pláza között túl nagy a táv és a buszon tönkremegy a frizura? Ez aztán az igazi felvilágosult férfigondolkodás. Ha esetleg lemaradtál volna az elmúlt ötven évről, tájékoztatlak, hogy mi is vállalhatunk mindenféle munkát.
2018. okt. 18. 16:58
 25/40 anonim ***** válasza:
91%

A teremtés koronája... te jó ég.

Szóval ezért kell egész életetekben elétek rakni mindent, mert rajtatok AKKORA teher van, hogy mi, buta nők el sem tudjuk képzelni...

Ember, a nagy arcoddal, te tényleg tipikusan az a fajta vagy, aki a felesége egy napjától is összeomlana, pont olyan, mint az exem, akit nélkülem megesz a mocsok, mert már az anyukája sem él, akihez hazaköltözhetne, hogy ganajozzon rá...

Amit mi nők végzünk, az nem is munka, mi azért járunk dolgozni, mert unatkozunk otthon...

Iszonyat balek nejed lehet.

Tudod, mi nők nagyon gondoskodóak vagyunk. Boldogan főzzük meg a kedvenc ételét annak, akit szeretünk, szivesen csinosítjuk a családi fészket, végtelenül odaadóak tudunk lenni. Egészen addig, amíg megbecsülnek, szeretnek, emberszámba vesznek minket.

Nagyon sok elvált nőt ismerek, akinek hasonló férje volt, mint te. Miután egyszer rádöbbenünk, hogy valójában semmi szükségünk rátok, hogy remekül elboldogulunk mindennel a nagyarcú kandisznónk nélkül is, kinyílunk, és megtaláljuk önmagunkat. És végre egyenlő felekké válunk a párkapcsolatainkban is, amitől ránk talál a ferfiak normálisabb fele. Megtanítjuk a fiainkat mosogatni, rendet rakni, és messziről kerüljük a teremtés tespedt koronáit a továbbiakban. Én inlább lennék egy életen át pasi nélkül, semmint mégegyszer háztartási robot legyek. Egy kis kolbászért nem ganajozunk évekig disznót. 😊

2018. okt. 18. 17:24
 26/40 anonim ***** válasza:

25!

Big like!

2018. okt. 18. 19:04
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Ne hidd, hogy sokkal könnyebb lesz, csak a jövőben majd 2 gyereked lesz: a kisbabád és a férjed.

Ha egy felnőtt pasi ilyen szinten tunya, igénytelen, patriarcha, amit te itt elmeséltél róla, az ugyan mitől változna meg?

Én ilyennek soha nem jártam volna, nemhogy hozzámenjek.

A cseléde vagy, szarba sem vesz.

Tudja, h. állapotos vagy, és mint egy elkényeztetett, érzéketlen nagyra nőtt ovis a retkes gatyáját és zokniját szeded utána, a szart sikálod a wc-peremén utána, a megrohadt kajáit takarítod a cuccai közül.

Hát miért alázod meg magad ennyire?

Nehogy már elájulj annyira, hogy ő most a családfenntartó, és neki kijár, hogy úgy viselkedjen ahogí, és mocskát takarítsd.

A gyerek közös vállalásotok, a biológia téged tesz rá alkalmassá, hogy kihord, megszüld, nem őt, ez sem kevés teher, sőt.

Te ezért ne menj alá, és ne érezd azt, hogy ki kell szolgálnod ezt a majmot.

Orvosi egyetemet végeztél állítólag, de egy munkáslányba is több önérzet, büszkeség, tartás szorul adott esetben, mint beléd.

Anyóssal is elbeszélgetnék, hogy mekkoea tunya óriásgyereket nevelt a kisfiából.

2018. okt. 18. 19:28
 28/40 anonim ***** válasza:
17%

Leiah válaszára......

Nagyon szívesen cserélek bármelyik nővel egy napra munkát, fizikailag biztosan nem lesz megterhelő számomra. Lehet hogy először ügyetlenül végezném, de idővel biztosan elboldogulnék, megjegyzem, én még voltam katona.

Nos drága Leiah a következő feladatot kéne ellátnod, persze csak ha vállalod, beöltözöl tűzálló ruhába, és bemész egy 1,5m átmérőjű acéltartályba hegeszteni, amivel remélem ezzel nem lesz gondod. A vége felé lesz úgy 70 fok belül szóval nem fogsz fázni és hát addig nem tud elindulni az üzem amíg nem végzel, és mivel nem tudsz megmozdulni a tartályban igyekezned is kéne. De ha esetleg ez nem passzol hozzád, akkor van egy kevésbé megterhelő állás, ablakot kell tisztítani, de nem otthon hanem egy 50m magasban egy kötélen lógva az irodaház külső homlokzatán. Nem tudsz mondani olyan állást ahol a férfiak nem tudnának helyt állni, de hosszasan sorolhatnám azokat ahol a nők 99% kapásból elvérezne. Félre ne érts, nem nézem le azt a munkát amit a nők végeznek, de munka és munka között óriási különbség van.

Aki egész nap a számítógép előtt ül és semmi fizikai munkát nem végez, ott jogosan reklamálhat a nő hogy mozdítsa már a hátsó felét.

2018. okt. 19. 01:15
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező teljesen jogosan várja el a férjétől, ha eleresztet egy barnamedvét, akkor legyen szíves maga után azt lekotorni. Mert a férje már ott tart, hogy a szart sem keféli le a kagylóról... eut pedig a nagymamám sem nézte el a 6 éves unokaöcsémnek. Szegény gyereknek meg kellett tanulni a wc kefe helyes használatát.

Ezért aggasztó a kérdező helyzete. Mert már itt tartanak. Én sem sikálnám a wc-t egy CSELEKVŐKÉPES ember után. A koleszban is megfenyegettem mindenkit, hogy a kula úgy maradjon szem előtt, hogy ha megtudom ki volt, annak a feje meghitt közelségbe kerül a kagylóval és annak minden tartalmával... azután megértette mindenki, hogy nem csak ürít a wc-be, ha kitakarítja ha szükséges.

2018. okt. 19. 01:29
 30/40 anonim ***** válasza:
4%

én azt látom, hogy a pasid vissza is él a helyzettel.

nyilván odahaza az alázatos, bocs-hogy-terhes-vagyok-és-neked-kell-eltartanod képpel járkálsz, de számíthatsz-rám-mindent-megcsinálok-itthon-és-kiszolgállak.

egyrészt, ha te valóban orvos vagy (és ezen a ponton felmerült a gyanú bennem, mi van, ha mégsem, lehet, hogy ápolónő vagy), akkor azért a magyar átlaghoz képest jó fizetésed volt, amíg dolgoztál.

tudom, szeretnek sírni a dokik, hogy alulfizetettek, de kicsit utánaolvastam a dolgoknak.

nem tudom, hány éve vagy a pályán, de jelenleg egy orvos, aki 8 éve van a szakmában 2018-ban 778 ezret visz haza.

ha csak a felét keresd meg ennek az összegnek, az is remek!

szóval gondolom vannak tartalékaid, van egy komoly hivatásod, és most sem eltartott státuszban vagy, nem olyan szempontból vagy inaktív, mint egy munkanélküli, hanem szülésin vagy, és a gyeek után fogsz kapni pénzt.

szóval, ha TÉNYLEG orvos vagy, akkor nem értem, miért ájulsz el attól, ami most van.

hogy a pasid eljár munkába, te meg otthon vagy.

ha tényleg orvos vagy, akkor jobban átlátnád, hogy a szervezeted legalább anyira igénybe van véve, mint egy dolgozó emberé, és te is dolgozol, vezeted a háztartást és neveled a férjedet, első számú "gyermekedet".

szóval állj a sarkadra, hagyjál fel ezzel a mártírszereppel, és ne legyél a pasid anyja, hanem neveld meg, ha már a szülőanyjának nem sikerült.

ha például nem húzza le maga után a klót, én bszki lefotóznám a székletét, és kitenném a facebookra.

azzal a szöveggel, hogy "újabban szar az élet itthon!"

2018. okt. 19. 02:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!