Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ebben az élethelyzetben mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az élethelyzetben mit tudtok tanácsolni? Hosszú lesz, bocsánat. Nehéz ez most.

Figyelt kérdés

Párommal 11 éve vagyunk együtt, 5 éve együtt élünk. Most úgy hozta az élet, hogy ő rengeteget dolgozik, reggel negyed hétkor indul és olyan 7-8 körül ér haza (másfél órányira dolgozik). Én pedig most egész nap itthon vagyok, mert az első babánkat várom és terhesen nem dolgozhatok a munkahelyemen, mert vegyszerek vannak.

Természetesen semmi házimunkát nem végez, nem is várnám el tőle, hiszen én itthon vagyok egész nap. Én intézem a bevásárlástól a főzésen át a mosás-vasalást, takarítást, satöbbi, de ráérek, nem gond természetesen.

A probléma viszont azzal van, hogy a SEMMIT csinálást ő rendkívül komolyan veszi. Annyira szoktam megkérni, hogy a szennyes zokniját és alsógatyáját ugyan ne a földre dobja hanem a szennyesbe tegye, reggeli után (amit eléteszek, meg el is mosogatok utána) legalább annyi, hogy a tányérját meg a bögréjét tegye már be a mosogatóba. Narancspucolás után dobja már bele a héjat a szemetesbe, ne hagyja a pulton húsz centire a kukától. Ugyan kefélje már le maga után a vécét. Hazaér, persze látom hogy hulla fáradt, ledobja a cuccait, elterül a fotelban, maximum előtte melegít magának vacsorát (bár általában ezt is eléteszem), aztán filmet néz vagy még ügyeket intéz a laptopon. Leülök, igyekszem beszélgetni vele hogy mi volt a munkában, van-e kedve valamit csinálni, satöbbi, de látom, hogy teljesen máshol van az agya. Kb másfél óra múlva közli hogy megy aludni, gyors fürdés, fogmosás aztán mire én végzek a mosogatással meg a cuccai elpakolásával, már alszik. Így megy minden napunk és nagyon unom már. Ja, és ha erőltetek valamit mert már nagyon felhúzom magam, még fel van háborodva és csapkod, vagy elüti egy poénnal a dolog élét és ugyanúgy cseszik rá.

Jogos, hogy meguntam? Tudom persze, hogy értünk dolgozik, azért vállalta be ezt a munkahelyet mert itt a kettőnk bérét megkeresi egyedül. Ha meglesz a baba, sokkal közelebb fog majd munkát vállalni. Nem vagyunk pénzszűkében, van bőven megtakarításunk, nyugodtan lazíthatna. Minden napunk egyforma, amit látok belőle az vagy a reggeli rohanásban van, vagy este mikor már egy értelmes mondata nincs, olyan fáradt és önmaga elrendezésén kívül semmi nem megy. Közös időnk valamennyi hétvégente van, de akkor is általában ügyeket intéz vagy a szüleinek segít, ahová tudok, megyek vele. Hónapok óta nem voltunk még sétálni sem a parkban, ami itt van 100 méternyire. Egy moziról, egy közös társasjátékról már ne is beszéljünk, még szeretkezni sem jut idő. Nem kívánok tőle semmit, kiszolgálom ahol csak tudom, de úgy érzem, nagyon a kapcsolatunk rovására megy ez az időszak, pedig pont a baba miatt ez nem jön jókor. Este mindig felhúzom magam, hogy az nem megy, hogy a hátizsákjából a meg nem evett, szétfolyt almát kivegye, még éjjel állhatok neki mosni vagy csinált magának egy szendvicset, de az összes szalámit és sajtot elöl hagyta, a hűtőt meg nyitva, a kenyér ott szárad a deszkán. Így duzzogva, feldúltan fekszem mellé az ágyba.

Régen egyáltalán nem volt ilyen, jókedvűen jött haza, kézenfogott, mentünk sétálni vagy beültünk meginni egy pohár bort. Nagyon szeretjük egymást egyébként.

Adjatok tanácsot, szerintetek elvárhatom tőle ezt a minimumot, vagy legyek türelmes és fogadjam el, hogy ez egy ilyen időszak? Mit tegyek, hogy ne érezzem azt, hogy távolodunk el?

2018. okt. 18. 11:20
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
4%
Nők kedvére tenni lehetetlen. Ha dolgozik az a baj, ha nem dolgozik az a baj.
2018. okt. 18. 11:24
 2/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a konstruktív választ.
2018. okt. 18. 11:27
 3/40 anonim ***** válasza:
100%
"Nem kívánok tőle semmit, kiszolgálom ahol csak tudom" - itt ezt te rontottad el. Elkapattad, mint egy gyereket, es innentol kezdve mar nagyon nehez lesz megtalalni a visszautat. Errol kene beszelgetnetek, es ezt kene neked is meglatni, hogy felnott embert, hacsaknem fekvo beteg valami sulyossal, akkor nem szolgalunk ki semmilyen korulmenyek kozott, mert annak kulonosen ferfiak reszerol, az lesz az eredmenye, hogy lefokoz kiszolgalo szemelyzette, aki nem a tarsa, nem akar vele megosztani semmit, hanem csak arra jo, hogy eltunjon a szar a vecebol, mert ofensege mar azzal sem torodik. Meg a baba szuletese elott meg kell ezt oldanod vele, kulonben rövidesen az lesz a sorsod, hogy te egyedül ellatod a babat, es kozben surolod a vecet meg rakod ele az etelt, mikozben o egy üveg babaetelt sem fog kibontani (nemhogy meg segitsen neked, minek azt... hisz egesz nap otthon vagy, es eddig is pompas cseledkent mukodtel).
2018. okt. 18. 11:33
 4/40 anonim ***** válasza:
100%

Először is: tökéletesen igazad van, ha fel vagy háborodva ezen a helyzeten, mert valóban konyhai robotgépként vagy használva.

Másodszor: igaza van a második hozzászólónak, ez a helyzet tényleg nem most kellene, hogy először zavarjon. Sokkal hamarabb kellett volna már az asztalra csapni, és nagyon határozottan.

Ha nem tudsz valami változást kieszközölni a párodnál, akkor soha, ismétlem SOHA nem lesz ez másként. Se a baba megszületése után, se később, ha esetleg visszamész majd dolgozni. Nincs nagyobb pokol, mint nőnek lenni, aki a ledolgozott 8 órája után, amikor hazamegy, minden este egy trágyadombot pucol éjfélig. (Plusz, ha a gyerek fiú lesz, biztosra veheted, hogy ugyanaz a minta fog neki rögzülni, amit apucitól lát, és onnantól két igénytelen malacod is lesz a mostani egy helyett.) És persze tiéd lesz minden szülői értekezlet, minden gyerek körüli macera is, egyszerűen azért, mert apuci ebbe szokik bele.

Beszélgessetek, de igyekezz nem támadó lenni. Ellenben legyél határozott. Én lehet, hogy ha nem érne el semmit a szép szó, néhány hétre eltűnnék, mondjuk anyukámhoz, had egye meg a kosz az urat, hátha akkor magához tér.

Szerezd vissza az önbecsülésed, a pénz nem minden. Egyedül is el tudod tartani magad (én nem is hagynám egyiknek se, hogy "helyettem" dolgozzon, nekem ne adjon senki zsebpénzt, pláne ne érezze magát mindenhatónak), és nem vagy senki szolgája. Főzöl, mosol, otthon vagy, oké. De már most szoktasd hozzá, hogy a házimunka nem csak a nő dolga, különben bajban leszel később...

2018. okt. 18. 11:55
 5/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez nem normális. Én a terhességem végén már mozogni nem bírtam, állandóan sírtam a folyamatos hátfájástól, nem fértem oda a mosogatóhoz és még sorolhatnám. Ha nem segít be a férjem, akkor el nyelt volna minket a kosz. Ő is dolgozik, de megértette a helyzetet. Nem írtad hol tartasz a terhességben, de ez napról napra csak rosszabb lesz és annyi keserűség fog benned felgyűlni, hogy a végén tönkre fog menni a házasságotok.
2018. okt. 18. 11:55
 6/40 anonim ***** válasza:
88%

Ne szolgald ki! Tul megerto vagy. Eletemben nem tanacsoltam meg ilyet de most hisztizz egy kicsit, nyafizd ki h ez igy nem jo es osszatok be a kozosen toltott idot ugy h a minimumot otthon is csinalja meg. Vagy aludjon 30p-et amikor hazaer, aztan legyen hasznalhato meg 2 oran at.

Ha most igy kinyalod a sgget,mire meg lesz a baba, ki fogsz keszulni idegileg es a hazassagotok is melypontra jut.

Tudom mert nalunk valas lett. Kvara nem ertekelik ha mindent elejuk teszunk,sot.

Most huzd meg a hatart h mi az amit megteszel es mi az, ami az o dolga. Ha kell, hagyd ott a szennyeset amit melle dob es ne mosd el amit nem rakott a mosogatoba. Nagyon nehez lesz uj szabalyokat hozni ha ott lesz a baba.

2018. okt. 18. 11:57
 7/40 anonim ***** válasza:
86%

Aki ilyen szinten csinálja a dolgokat, az SOHA nem fog megváltozni.

MOST AZONNAL kell leülnöd vele (de hét végén, akkor van idő), és megbeszélni, hogy ez így nem működik. KONKRÉTAN beszéljétek meg, hogy mi az, amit vállal, és ehhez esetleg mennyi hivatalos munkát enged el. A férfi a konkrétumokból ért, az általánosságokból nem lesz semmi.

Még előtte hétköznap szólj neki, hogy készüljön a hétvégi megbeszélésre.

2018. okt. 18. 12:05
 8/40 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló volt nálunk is, én is annyit tudok tanácsolni, hogy verd ki a balhét. Ezen más nem változtat, ha szépen kéred, lesz*rja. Ha megszületik a gyerek sokkal nehezebb lesz, az első hetekben még egy hajmosás is tervezést igényel, jöhet egy hasfájós korszak, aztán fogzás, megtanul mászni, járni, egy perc szabadidőd sem lesz. Apa nélkül nagyon nehéz lenne. Ezt nem szabad ennyiben hagyni, mert nagyon megszívod.
2018. okt. 18. 12:16
 9/40 A kérdező kommentje:
Még csak 11 hetes vagyok. Eddig azért nem zavart, mert nem ez volt a helyzet. Eddig sokkal közelebb dolgozott, ugyanilyen korán indult, de 4-5 körül már itthon volt. Sokat mentünk moziba, vagy együtt elugrottunk bevásárolni, kiugrottunk társasjátékozni a barátainkhoz, tartottunk jó kis programokat. Sokkal-sokkal többet segített, megbeszéltük hogy ő port töröl meg elmosogat, én meg addig felporszívózok, pillanatok alatt összekaptuk a lakást. Jó, persze akkor sem volt a háztartás ördöge, de amire megkértem, azt megcsinálta. Másfél hónapja vállalta be ezt a munkát, amikor kiderült, hogy jön a pici. Azóta tart csak ez, és úgy érzem, egyre rosszabb, fordul magába, távolodunk el. Pedig mikor rákérdezek azt mondja, nagyon élvezi, csak borzasztóan elfárad, ezt nyilván látom is rajta. Valahogy azt érzem, hogy "beleőrült" abba, hogy minél több pénzt tudjuk a picúrra fordítani, minél többet akar keresni, minden gondolata azon forog, hogy ennyit meg ennyit fogunk a baba számlájára tenni, meg ennyi pénzt fogunk bababútorra, meg ilyesmi. Ingerlékenyebb, nyúzottabb, hirtelen haragú lett. Pedig komolyan, őszintén jól élünk, nagyon jól keresett az előző helyen is, bőven van félretéve pénz, mindenünk megvan, én is jó gyest fogok kapni. Ezért nem értem. De nem lehet vele beszélni róla, azonnal felkapja a vizet, értsem meg hogy ő ezt a piciért csinálja, bírjam ki...
2018. okt. 18. 12:17
 10/40 anonim ***** válasza:
61%
Beszéld meg vele, hogy ez így nem működik, ilyen szinten nem szentelheti magát csak a munkának. Mondd meg, hogy vissza kell vennie a munkából, különben nagy baj lesz.
2018. okt. 18. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!