Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem merek a barátnőmhöz költözni a kutyái miatt. Kérhetem, hogy válasszon?
Kérheted, legfeljebb nem úgy választ, ahogy te szeretnéd.
Erre is fel kell készülnöd.
Amúgy megértelek, én biztos nem költöznék oda, az udvaromban sem tűrném meg őket, de én nem is szeretem a kutyákat, és igazából nálunk ez sose okozott gondot, mert a párom sem.
Más állatom viszont volt, akit nagyon szerettem, és ha a barátnőd is így szereti a kutyáit, nem fogja kidobni őket.
Mondjuk én így csak a te szemszögedből tudom átérezni, , de remélem, sikerül megbeszélnetek.
17es nem elsőre etette, kellett pár nap, mire közeledtek egymáshoz. Nálunk bejött.
Nem értem mi a bajod. Minden kutya más, és máshogy viszonyul.
Ismerem a saját kutyám, elsőre is engedtem volna, hogy kézből egyén. Mondjuk elsőre eszébe nem jutott volna kézből enni. Úgy fogadja el olyankor az ételt, hogy ott vagyok mellette és leteszik a földre, majd ellep onnan az illető. Bizalmatlan, ezért kell a pozitív megerősítés neki (pasi=jutit kap).
Ellenben azt is látom rajta mikor elég. Az ember függő is, hogy ki mit vállal. Van aki tart a kutyáktól, van aki kutyabolond.
Egyszerűbb ha a gazdában bízik (és hallgat is rá) az ember.
Nálunk volt aki mindenképp haverkodni akart a kutyával, szóltam, hogy talán nem kéne. Tovább erőltette a dolgot... Csodálkozott hogy a kutya inkább 'menekul'.
Az állatoknak is idő kell elfogadni a változást.
A jó kapcsolat titka, hogy a kérdező párja is ismerje a kutyáit, a kérdező meg legyen nyitottabb és türelmes.
13-as! Igaz én 58kg vagyok, de bizony meg tudom fékezni a kaukazusi keverékemet. Még sosem kattant be, mert úgy van nevelve, de ha támadólag lép fel egy masik nagytestű, akkor megvédi magát. A kiskutyák agresszívabbak. Van a vékonyabb nőkben is bika, elhiheted.
Kérdező, a kuvasz nagyon öntörvényű, pláne 3. Az már falka, nem hiszem, hogy vezér lehetnél náluk, hamar meglenne a baj a saját portájukon.
Talán kutyaiskolába elmehetnétek. Mi kis termetű kutyánkkal járunk és viselkedési problémás kutyákat is láttunk a suliban. Külön foglalkozásra viszik őket. Szerintem ha lehet a kapcsolatot javítani, abban tutira csak szakember segíthet.
Én így nem költöznék oda, csak ha már elfogadták a kutyák.
Ha 3 kutyàja van, gondolom szereti őket. Egy igazi kutyàs, aki szereti őket, nem fogja kidobni a kutyàit egy pasièrt/ csajért, senkiért! Semmire nem mész, ha vàlasztàsra kényszeríted. Max te búcsúzhatsz! 3 kutyàm volt, most màr csak 2... az egyik fél éve halt meg:(. Ha engem kért volna a fèrjem hogy vàlasszak, nem lenne a férjem, de a pasim se... de ő sosem kért volna ilyet. Amúgy 2 kutya azonnal elfogadta, szeretik( szerette a màsik is), de a legnagyobb nagyon utàlta:D Èvekig morgott , ugatott is rà, picit körülményesebb volt közlekedni de megoldotta. Vannak a kertben olyan részek ahovà el lehet csukni őket.Pl ha vendég jön . Pàrszor összefutottak, a férjem nem volt soha beszari, àllta hatàrozottan, de nem tàmadóan, éber volt, felkészült, sose tàmadta meg, pedig egy 50 kgs kutya nem kicsi. Nekem cuki mert 2 hónapos kora óta ismer, de egy idegen màr fél tőle. 4 év alatt szép lassan megszokta a jelenlétét a nagy kutyàm is, sokszor làtta, kerítésen keresztül, Most màr 8 éve ismerik egymàst, puszilkodik, kezet nyal neki a kutya, simogatàst kér tőle, lefekszik, pocakjàt kell simogatni:)...ilyenek. Teljesen elfogadta, jóban vannak.
Értem hogy félsz, de a hozzààllàsod rossz. Kerülni próbàlod a helyzetet de ez nem megoldàs. Ha szereted ezt a lànyt, nem kéred hogy vàlasszon!!!!!. Te ott egy betolakodó vagy, idő kellene, hogy esetleg elfogadjanak. Mint írtam, nàlunk is 4 év volt....
Azért itt nem mosolygós labradorokról van szó hanem kuvaszról ami a legkevésbé barátságos kutyafajták egyike. És ebből rögtön három.
A srác meg fél tőlük. Én is félnék tőlük és még sokan mások is, de folytonos félelemnek mégis csak a srác lenne kitéve. A félemet nem tudatosan dolgozod fel az egy ősi ösztönt indít be ami az életbenmaradást segíti. Itt nincs olyan hogy a "hozzáállása rossz". A múltkor volt egy kérdés ahol a lány kérdezőt a párja, a lány fóbiáját kihasználva ijesztgette:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
Itt valahogy sokkal megértőbb volt mindenki és nem mondták a lánynak hogy csak a "hozzáállása a rossz", vagy hogy "betolakodó".
De ahogy látom itt a kutyanáci nők nagy része szarik bele hogy fél-e a párja.
A kutyàk szàmàra betolakodó...tanulj meg olvasni.
Nèzd, ha fontos a fiúnak a kapcsolat, legalàbb megpróbàlja! Meg lehet oldani elkerítéssel, ha a félelme uralkodik rajta, és meg se próbàl időd adni a kutyàknak hogy megszokják. Egy ideig nàlunk is ez volt. Biztonsàg kedvéért elkerítve, de folyamatosan làttàk egymàst, talàlkoztak, beszélt hozzà, nyugtatta...Nekem se labradorom van amúgy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!