Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi a véleményetek arról, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, ha egy pár külön-külön lakásban él? Ti belemennétek ilyenbe?

Figyelt kérdés

Szép estét!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy az ilyen jellegű kapcsolatoról mi a véleményetek.

Ennek oka elég egyszerű: én magam ezt preferálnám leginkább, mivel praktikusabbnak érzem, mint a "közös" lakásban történő összezártságot. Mielőtt felhörrenne a kórus, nem, nem megcsalási szándék miatt, vagy mert nem kedvelem akivel vagyok, vagy ilyesmi - hanem lentebb részletetem miért is.

De előbb - miért tartják ezt "komolytalannak"? Nekem olyan érzésem van, hogy az összeköltözés ugyanaz a felesleges kötelező elvárás mint a házasságkötés, ami kb. semmit nem ér, de mégis ha nem teszed meg akkor jön a "komolytalan" a kapcsolata, biztos félrejár titokban (vagy akar járni) satöbbi. De ezek olyan baromságok...

Oké, azt aláírom, hogy akik családot (gyereket) akarnak azok költözzenek össze. De én pl. nem akarok, sem most sem a jövőben. (Najó, talán ha nyerek a lottón és "fussa" mindenből a legjobbra, plusz háziszolga aki almozza a gyereket, mert én nem fogom megtenni).

Miért is érzem jobban a külön-külön saját lakást?

1.Hosszútávon elviselhetetlen vagyok és én magam is elviselhetetlennek érzek másokat, ha 0-24 KÖTELEZŐ összezártság van. (Felhörrenés: "Dehát a munka meg a boltbajárás..." - Igen, igen, de én a maradék időre értem. Szerintem szörnyű mikor azért kell mással lenni mindig otthon, mert "ez van" és muszáj. Látom másokon milyen "jó" ez, nem véletlen jár el sok nő kávézgatni-random sportolni órákig a férfi meg kocsmába vagy horgászni)

2.Szakítás után nincs gond, elég összepakolni azt a pár cuccot ami odaát van, visszavinni ami ittmaradt és vita-válóper-bosszú nélkül le van rendezve. (Felhörrenés: "Deeed deee nem lehet ám úgy belemenni egy kapcsolatba hogy szakítás lesz... - Na ja, de ne éljünk tündérmesékben, a szakítás bármikor eljöhet, akár 50 év házasság után is. Légy felkészült és csak abban bízz amit magad csinálsz.)

3.Saját teratórium megmaradása: Az én házam az én váram, mindent odateszek ahol nekem kényelmes. Az ő házában az ő szabályai érvényesülnek, nálam a sajátjaim. Nincs tárgykeveredés és szakításkor vita/rablás stb. Szüleimnél láttam milyen az amikor két eltérő berendezési-takarítási-elrendezési stílus találkozik és nem volt jó. (Ez mitől gonoszság?)

4.Aktívabb szerelmi élet: Nem sokkal jobb a szex, mikor vágyol a másikra, mert nem láttad napok óta? Nem jobb mikor így marad örökre a jókis együttélés helyett ahol beáll a havi kettő szexátlag, 10 perces reszelés, primitív pózok, "jaaaj fáj a fejem drágám/sokat dolzoztam ma nem fog menni" stb. Látom a pároknál milyen jókis házaséletük van, ha mindennap együtt alszanak... "A Heni má'csak hetente eccer akarja asztis csak misszionáriusba" "A Bélának má megin nem ment a zerekcijó"

5.Viták könnyebb feloldása, ha épp baj van pár napig nem kell egy házban lenni, hanem el lehet volnulni úgy, hogy nem botlasz abba akire épp haragszol vagy ő rád. Látom sok páron milyen jó az amikor vita után is kötelező egyhelyen lenni. Baromi kellemes.

Szóval elég sok jó dolog van ezzel kapcsolatban.

"Hátrányok"(???)

"De hát én nem akarok hozzá úgy menni mindig mint valami tini hátizsákkal" - Miért? Sokkal hangulatosabb, fiatalosabb érzés.

"Sokba van két lakás" Ha nem lennétek együtt akkor is kitudnád fizetni a lakásod rezsijét, mi változik ilyenkor? Azonos időt kell itt és ott tölteni és nem 200 km-re élővel összejönni. (Felhörrenés: "Dehát a szerelem bármikor lecsaphat nincs kötve ilyesmikhez" Ha ha ha. Gyenge emberek válasza ez. A szerelem tudatos döntés, ha XY 200 km-re lakik az lehet akármlyen vonzó - nem jövünk össze, nem kivitelezhető.

Fura egy elmaradott világ ez, korunkban ez lenne a legjobb, anyám és a férje is így élnek, bár ők rinyálnak miatta, de nekem nagyon tetszik sokkal jobb mint mikor sokan együttélnek és bele is fásulnak.

#21. század #logius döntés #medikit
2018. jún. 18. 22:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
61%
Ja, te vagy a preparált hollós? Még hány kérdést írsz ki ugyanerről a kínodról? :D
2018. jún. 19. 14:45
 52/75 anonim ***** válasza:
73%
Ha mindkét fél számára ez a jó és élvezik, akkor hajrá. Én személy szerint nem csinálnám, mert én az a típus vagyok, akinek folyamatos szüksége van a másik közelségére, ha szerelmes, legalábbis egy idő után (nyilván egy 2hónapos kapcsolatban nem ugranék rögtön fejest egy összeköltözésbe). Amúgy meg vitatkozás a legjobb párkapcsolatokban is előfordul, és nem kell hozzá összeköltözni, hogy legyen :). Illetve ha sok a vita, akkor szar a kapcsolat, ennyi.
2018. jún. 19. 15:33
 53/75 anonim ***** válasza:
75%

Ha neked jó egy szexkapcsolat - mert ez az, néha eljártok ide-oda, meg dugni, de 1-2 óránál többet nem vagytok együtt egynap, sőt... -, akkor okés.

Nálam és még sok másik embernél nem fér bele.

Ha dugni akarok valakivel, akkor okés, de azt nem nevezem kapcsolatnak, de a kapcsolatomban meg nem heti pár órát töltk együtt a kedvesemmel, hanem pl. imádok mellette ébredni, vele aludni, stb.

2018. jún. 19. 15:54
 54/75 anonim ***** válasza:
61%
Ha a barátaim megkérdezik, pontosan mit értek értetlenkedés alatt, megmutatom majd nekik a kérdésedet.
2018. jún. 19. 16:17
 55/75 anonim ***** válasza:
65%

De amúgy tényleg, akkor miért nem keresel szexkapcsolatot, vagy "barátság extrákkal"-t?

Azok konkrétan erről szólnak: kötöttségek és komolyabb kompromisszumok nélküli fun, élvezik egymás társaságát a felek, mikor épp van kedvük, ha meg nincs, akkor a kutya nem zargatja őket.

Egyszerűbb, ha úgy állsz neki, hogy ilyen jellegű kapcsolatot keresel, mintha azt mondanád, hogy "párkapcsolatot" akarsz, majd utána a feltételeiddel addig-addig erőszakolod, amíg kijön belőle ez.....

2018. jún. 19. 16:21
 56/75 A kérdező kommentje:

Jó, hát akkor legyen az a neve, bár nem értem miért fikázzák annyira, mikor ez az ideális a mai világban. Jó lenne, ha nem néznék ezt le annyira.

2018. jún. 19. 17:32
 57/75 A kérdező kommentje:

Ez megint szépen hangzik, de a gyakorlatban nem az a hűmegha Hohes Cé reklámos idill az együttébredés-alvás... Hanem pl. horkolás, alvás közben fing, de olyan is volt hogy tiszta kék-zöld volt exem, mert én forgolódós vagyok és belerúgtam alvás közben.

Megint az idill-tündérmese az elképzelés, de a valóság sokkal rosszabb.

2018. jún. 19. 17:37
 58/75 anonim ***** válasza:
73%
De ha nem bírsz elviselni másokat magad körül, nem kell együtt élni senkivel. Az ember vállal kellemetlenségeket a másikért, mert k..vára nem esik ám nehezére, mert annyi pluszt ad a párkapcsolat, hogy elnézi ám a másiknak a fiziológiai és biológiai természetességeket. De nem kötelező. Meg lehet öregedni hótegyedül is, ha neked ez esik jól.
2018. jún. 19. 17:49
 59/75 A kérdező kommentje:

Én elviselem, akivel lennék az nem viselné el nekem. Nem szeretném ha ezért sértegetne vagy “poénkodna“ társaságban a hangos horkolásomon vagy hogy összevissza forgok alvásközben vagy egyéb dolgok miatt. Ismerek ilyen párokat ahol az egyik állandóan gúnyolja a másikat, társaságban is.

2018. jún. 19. 17:54
 60/75 anonim ***** válasza:
Hát nem olyannal kell összejönni, aki gúnyolódik rajtad.
2018. jún. 19. 17:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!