Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, ha egy pár külön-külön lakásban él? Ti belemennétek ilyenbe?
Szép estét!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy az ilyen jellegű kapcsolatoról mi a véleményetek.
Ennek oka elég egyszerű: én magam ezt preferálnám leginkább, mivel praktikusabbnak érzem, mint a "közös" lakásban történő összezártságot. Mielőtt felhörrenne a kórus, nem, nem megcsalási szándék miatt, vagy mert nem kedvelem akivel vagyok, vagy ilyesmi - hanem lentebb részletetem miért is.
De előbb - miért tartják ezt "komolytalannak"? Nekem olyan érzésem van, hogy az összeköltözés ugyanaz a felesleges kötelező elvárás mint a házasságkötés, ami kb. semmit nem ér, de mégis ha nem teszed meg akkor jön a "komolytalan" a kapcsolata, biztos félrejár titokban (vagy akar járni) satöbbi. De ezek olyan baromságok...
Oké, azt aláírom, hogy akik családot (gyereket) akarnak azok költözzenek össze. De én pl. nem akarok, sem most sem a jövőben. (Najó, talán ha nyerek a lottón és "fussa" mindenből a legjobbra, plusz háziszolga aki almozza a gyereket, mert én nem fogom megtenni).
Miért is érzem jobban a külön-külön saját lakást?
1.Hosszútávon elviselhetetlen vagyok és én magam is elviselhetetlennek érzek másokat, ha 0-24 KÖTELEZŐ összezártság van. (Felhörrenés: "Dehát a munka meg a boltbajárás..." - Igen, igen, de én a maradék időre értem. Szerintem szörnyű mikor azért kell mással lenni mindig otthon, mert "ez van" és muszáj. Látom másokon milyen "jó" ez, nem véletlen jár el sok nő kávézgatni-random sportolni órákig a férfi meg kocsmába vagy horgászni)
2.Szakítás után nincs gond, elég összepakolni azt a pár cuccot ami odaát van, visszavinni ami ittmaradt és vita-válóper-bosszú nélkül le van rendezve. (Felhörrenés: "Deeed deee nem lehet ám úgy belemenni egy kapcsolatba hogy szakítás lesz... - Na ja, de ne éljünk tündérmesékben, a szakítás bármikor eljöhet, akár 50 év házasság után is. Légy felkészült és csak abban bízz amit magad csinálsz.)
3.Saját teratórium megmaradása: Az én házam az én váram, mindent odateszek ahol nekem kényelmes. Az ő házában az ő szabályai érvényesülnek, nálam a sajátjaim. Nincs tárgykeveredés és szakításkor vita/rablás stb. Szüleimnél láttam milyen az amikor két eltérő berendezési-takarítási-elrendezési stílus találkozik és nem volt jó. (Ez mitől gonoszság?)
4.Aktívabb szerelmi élet: Nem sokkal jobb a szex, mikor vágyol a másikra, mert nem láttad napok óta? Nem jobb mikor így marad örökre a jókis együttélés helyett ahol beáll a havi kettő szexátlag, 10 perces reszelés, primitív pózok, "jaaaj fáj a fejem drágám/sokat dolzoztam ma nem fog menni" stb. Látom a pároknál milyen jókis házaséletük van, ha mindennap együtt alszanak... "A Heni má'csak hetente eccer akarja asztis csak misszionáriusba" "A Bélának má megin nem ment a zerekcijó"
5.Viták könnyebb feloldása, ha épp baj van pár napig nem kell egy házban lenni, hanem el lehet volnulni úgy, hogy nem botlasz abba akire épp haragszol vagy ő rád. Látom sok páron milyen jó az amikor vita után is kötelező egyhelyen lenni. Baromi kellemes.
Szóval elég sok jó dolog van ezzel kapcsolatban.
"Hátrányok"(???)
"De hát én nem akarok hozzá úgy menni mindig mint valami tini hátizsákkal" - Miért? Sokkal hangulatosabb, fiatalosabb érzés.
"Sokba van két lakás" Ha nem lennétek együtt akkor is kitudnád fizetni a lakásod rezsijét, mi változik ilyenkor? Azonos időt kell itt és ott tölteni és nem 200 km-re élővel összejönni. (Felhörrenés: "Dehát a szerelem bármikor lecsaphat nincs kötve ilyesmikhez" Ha ha ha. Gyenge emberek válasza ez. A szerelem tudatos döntés, ha XY 200 km-re lakik az lehet akármlyen vonzó - nem jövünk össze, nem kivitelezhető.
Fura egy elmaradott világ ez, korunkban ez lenne a legjobb, anyám és a férje is így élnek, bár ők rinyálnak miatta, de nekem nagyon tetszik sokkal jobb mint mikor sokan együttélnek és bele is fásulnak.
Érdekes elgondolás.
Szerintem mondjuk az ideális (vagy csak számomra ideális) ha egy darabig különélés és utána együttélés van. De az biztos hogy a minimum idő amíg összeköltöznék valakivel 1 év járás különéléssel. Vagy több.
Azzal viszont én is egyetértek hogy nem jó folyton együtt lenni. És havi 1-2 külön program még mindig azt jelenti hogy szonte folyton együtt vannak a párok. Mondjuk nekem nagyon fontos a baráti társaságom, a sport, a saját magamra szánt idő valamint természetesen a párra szánt és ezekre mind beosztanám az időmet akkor is ha külön és akkor is ha együttélésről van szó.
Hosszútávon mondjuk nem szívesen élnék külön de azt esetleg el tudom képzelni hogy mondjuk a régi lakást ahol addig egyedül laktam, kiadjam így legalább abból is származik némi jövedelem illetve ha szakításra kerül a sor akkor ott lesz. Persze ez csak akkor opció ha ne albérletben éltél eddig.
Összességében nekem nincs bajom ezzel a módszerrel akit te leírtál de én nem alkalmaznám a saját életemen.
Primitív leegyszerűsítése a dolgoknak ez, nem ennyiből állna. Mászkálunk mindenfelé, akár lehetünk a hét mindennapján együtt, de NEM KÖTELEZŐEN.
És nem arról van szó, hogy nem tudom elviselni, hanem megint a praktikusság... Ha kötelező az együttélés akkor kiesik egy csomó mindenki kapásból: állattartók azon része akik együtt alszanak az állataikkal, idegesítő lármázást igénylők... Én én is sokanál kiesek akiknek nem jönnek be a bizarr dísztárgyaim, nem bírják a meleget télen, nem szeretik a full sötétséget éjjel stb.
A legtöbb ember dolgozik, 10-14 órát van távol naponta az otthonától és így a párjától is. Újabb 4-10 órát alvással tölt. Eleve nem beszélhetünk arról, hogy 0-24-ben egymáson kell csüngeni.
Attól, hogy mindketten otthon vannak, megint csak nem kell egymást nézni. Pl. az egyik főz, a másik pakol. Vagy az egyik olvas, a másik tornázik. Egyszerűen csak egy lakásban vagytok.
Nincs minden nap konfliktus egy normális kapcsolatban. Miért lenne? Nem kell olyannal kapcsolatban lenni, akit nem tudsz elviselni.
Megszokás pedig minden esetben van. Azok a házaspárok is egymásra unnak, ahol havonta egyszer van szex. A kamaszok is egymásra unnak, akik csak heti pár órát találkoznak.
Ez a külön kecó azoknak jó, akiknek kell egy fix szexpartner, de olyat nem találtak, akit legalább kedvelnek egy kicsit. Idegbajt kap tőle, unalmas, semmire se tartja, két szót nem tudnak váltani egymással. De jobb nem akad, szex közben meg nincs annyira útban.
Ellenkező esetben vágynának egymás társaságára. Beszélgetni, összebújni, játszani, együtt főzni, együtt enni, együtt aludni. Akit szeretsz, azzal akkor is jó, ha csak ültök egymás mellett. Ebben az esetben meg hüjeség a két háztartást úgy fenntartani, hogy két napot itt, két napot ott vagytok együtt. Az összeköltözés többnyire ezen a ponton történik: mikor úgy is együtt vagytok, csak mindig az a cucc kéne, ami a másik lakásban van.
hogy pl elpakolják egymás cuccait
Vagy eladják, amint azt az egyik sitcom sorozat kigúnyolta.
Na ez a baj, hogy ez nagyon szépen hangzik és az is, de a valóságban nem kivitelezhető, talán csak valami 4-5 szobás házban. Ahol nem LÁT folyamatosan. Akkor felszabadultan csinálhatnék bármit, ő is, de ez egy helyiségben vagy egymásra nyíló helyiségekben... Nem túl fényes.
#15:
Akiből kinézem, hogy eladja a cuccaim, azzal én eleve szóba se állok, nem hogy kapcsolatba kezdjek.
Ugye, érted, miért írtam, hogy semmibe se tartod, csak összejártok dugni? Jobb nem akad, szexre jó lesz, de utána húzzon el.
EZ egy szexkapcsolat. Na vajon miért nem tekinti senki komolynak?
Ezen a szinten a legtöbben még szinglinek vallják magukat, és keresik azt, akivel összeköltöznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!