Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az normális, ha valaki 35 évesen elégedett a
távkapcsolattal úgy, hogy nincs kilátás arra, hogy a
távoli jövőben változzon a helyzet?
Miért baj az? Mi a baj ezzel?
Én is ebben látom a jövőt. KIVÉVE ha a nő elfogadja, hogy félig őrült vagyok és szükségem van egy saját térre a közös lakáson belül ahol nem zargat és lehet egy kicsit egyedül (erre szükségem van, dögölj meg Asperger)
2018. máj. 16. 14:34
2/19 A kérdező kommentje:
Ha Aspergeres vagy, akkor tényleg semmi gond ezzel :)
Én nem vagyok Aspergeres, de így is szükségem van egy csomó saját térre és arra, hogy egyedül is legyek és a párom is pontosan ugyanilyen. Nálunk erre az volt a megoldás távkapcsolat után (ami egyébként tök jól működött), hogy kétszobás lakásban élünk és van bőven hely elvonulni ill. a külön programok is teljesen alapnak számítanak. Emberfüggő amúgy, van, aki nem keresi a stabilitást és a másik állandó közelségét. Szerintem ezzel addig nincs gond, amíg egyeznek a két fél igényei, nagy különbségek esetén a kompromisszummal csak szenvedés az egész.
2018. máj. 16. 14:50
Szerintem meg annyira szerelmes hogy nem zavarja. De egy tavkapcsolattal annyira hosszú távon szerintem nem lehet fenntartani a szerelmet, legalábbis én nem hiszek benne. Később biztos megbánja, ha tényleg nincs rá esély...
2018. máj. 16. 14:51
#4 Érdekes, mennyire másképp gondolkozik két ember ugyanarról a témáról :) Szerintem távkapcsolatban pont, hogy sokkal egyszerűbb fenntartani a szerelmet, hiszen akkor jellemzően a legjobb arcotokat mutatjátok egymásnak és a találkozókat is kreatívabbra, élménydúsabbra szervezik az emberek, ráadásul a hétköznapok rutinja se nyomja rá a bélyeget a dologra.. az intimitást valóban sokkal nehezebb elményíteni távkapcsolatban, de tapasztalataim szerint a gondok inkább akkor kezdődnek, amikor külön élés után összeköltözik a két fél :)
2018. máj. 16. 14:57
6/19 A kérdező kommentje:
Én is 4-essel értek egyet. Mondom ezt úgy, hogy nagyon introvertált vagyok, szeretem a függetlenséget és igénylem a saját teret. De azért az jó, amikor a másikat nemcsak hetente/kéthetente látod a távolság miatt, hanem ha hiányzik/vele szeretnél lenni, akkor ott vagytok egymásnak elérhető közelségben. És szeribtem ha egy kapcsolatnak van jöőve, erre azért a két félnek igénye van. Még akkor is, ha amúgy szeretik az egyedüllétet, és mondjuk csak nagyobb térben tudnak együttélni, ahol szeparálódni is tudnak egymástól.
Szerintem van ilyen akinek ez így megfelel.Ismerek párokat akiknél ez működik. Személy szerint én is inkább a kapcsolat elején tudom elképzelni.Ha komolyabb a kapcsolat akkor már nem.Kérdés mi a távolság,milyen gyakran találkoznak és hogyan kommunikálnak egymással?
2018. máj. 16. 15:27
De akkor is max akkor lehet együttélni, ha van külön tér. Nekem az állandóan egy helyiségben levés maga a börtön, hiába a szerelem (vagyis inkább valami ahhoz hasonló). És nagyon sok nő nem tűri el a saját teret, mert "biztos valami rosszat csinál ott" (megcsalást terverz vagy ilyesmik, állítólag), holott csak kell a saját tér, ahol nem kell állandóan viselkednem. A "légy önmagad" viselkedésem pedig nem elviselhető mások számára.
Kétlem, hogy valaha is találkozom olyannal aki elvisel (és mellé nem extrém csúnya)
2018. máj. 16. 15:36
9/19 A kérdező kommentje:
Te megragadtad a másik végletet :) Nemcsak a két szélsőség (távkapcsolat meg egymás nyakában élés) létezik. Ha egy városban élünk mondjuk 3 km-re egymástól, az sem távkapcsolat, ott is közel vagy a másikhoz.. De szeribtem normális esetben egy idő után eleged lesz abból, hogy a párodad csak havonta pár alkalommal lázod, mert mondjuk az ország másik végében vagy még messzebb él. Ha látod ennek a végét (pl tudod h véges ideig tart ez az állapot), akkor érthető, hogy kibírod. De ha belátható időn belül nem várható a távkapcsolat befejezése, akkor nem tudom, hogy lehet bírni.
Jó, hát ne lakjon az ország másik felében, de 10-20 km (kocsival 15, busszal 25 perc) bőven elég.
2018. máj. 16. 16:56
Kapcsolódó kérdések: