Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Külön vagy közös kasdza?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön vagy közös kasdza?

Figyelt kérdés

Ki hogy oldja meg a párjával az anyagiakat?

Nekem az elmépzelésem, hogy külön kassza, de esetleg plusz egy közös számla. A kiadásokat meg nem felesben hanem fizetésarányosan rendezni. Vásárlásbál hol az egyik hol a másik, vagy ha beállt akkor az említett közös számlára arányosan betett összegből. Így egyszerre közös is a kassza meg kicsit külön is.

2018. febr. 21. 11:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, nálunk is hasonló a modell, amolyan vegyes kassza, de mindenkinek megvan a "saját" számlája, ami nem tabu és ha kell , ahhoz nyúlunk, főleg komoly kiadáskor.
2018. febr. 21. 13:05
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Mi már az előtt is közös kasszán voltunk, hogy összeházasodtunk volna. Amint együttélésről van szó, szerintem semmi értelme a külön kasszának. Amíg járogat az ember, addig persze, de addig nagyon sok közös költségről nem is beszélhetünk.

Bár hazudok, nekünk valami fura hibrid közös kasszánk van- van közös számlánk, amire mindketten a fizunk olyan jó 80%-át utaljuk, a maradék marad a saját számlánkon, amire alapból a fizetést kapjuk. Ez arra jó, hogy pl a fodrászt, tampont, bkv-bérletet magamnak tudom fizetni, vehetek belőle nyugodtan karácsonyi ajándékot, cipőt, mittudomén. Ahogy a férjem is vehet magának minden furaságot, amire én nem adnék pénzt, de neki kell. Minden más közösen megy, a közös számláról. Ez nem tudom, közös vagy külön kasszának számít-e, de nem problémázunk soha, hogy mikor ki fizet mit :)

2018. febr. 21. 13:11
 13/16 anonim ***** válasza:
76%
közös, jól működik, de én sosem voltam pénzszámolgató ember, tudom akik forintokért is ugrálnak, azoknak a közös kassza nagyon fárasztó tud lenni. engem az sem zavar, ha a párom most elkölt 100ezret, biztos jó oka van rá ha csinálja, de volt lány ismerősöm, aki 200 forinton óriási vitát csapott
2018. febr. 21. 13:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én kapcsolat és kereset függővé tenném a dolgot. Nagyon más úgy a helyzet ha az egyik 100 a másik 500 ezret keres, és akkor is ha 300-300. Nem mindegy, hogy házasok vagy csak együtt élnek.

Én valahogy úgy látom optimálisnak, hogy egyfelől mindkét fél azonosan képzeli a pénz kezelési szokásokat. Továbbá mindenkinek van valami saját kis vésztartaléka, hogy a kapcsolat esetleges megszűnése ne jelentsen senkinek komoly anyagi csődöt. A napi szintű költségekben szerintem egyszerűbb ha minél előbb közös kassza van, pl étel, rezsi. Normális felfogású pároknál ez úgyis nagyjából fele fele lesz. De egy hosszú futamidőre szóló megtakarítást már nem biztos, hogy házasság nélkül is csak úgy akarnék, hisz azt később megfelezni nem egyszerű. Nagyobb anyagi kiadást pedig közösen mérlegelni, pl autó, vagy új telefon, stb.

Sajnos minden jóindulat ellenére bármi történhet a kapcsolat alatt, így teljesen lesz.rni az anyagi dolgokat szerintem nem szerencsés, de minél komolyabbá válik, ugyanúgy tönkre teheti a túlzott külön költekezés. Mindenképp fontos ezekről beszélni még össze költözés előtt.

2018. febr. 21. 13:47
 15/16 WheneverYouWant ***** válasza:
30%

Ez egy bonyolult kérdés a mai világban és nagyon meggondolandó olyankor amikor a házasságok elég nagy %-a válással végződik... nem beszélve azokról akik a házasságig se mernek elmenni.

Elképzelhetetlen feszültségeket szülhet az ha pontosan próbáljuk meg elfelezni az egy havi megélhetésünket.

Szerintem ezen nem szabad szőrözni.

A kisebb fizetésű döntse el hogy a havi fizetésének hány százalékát teszi be a közösbe és a másik tegyen hozzá ugyanannyit és abból próbáljatok megélni.. így mindkét félnek lehet saját megtakarítása amit arra költ vagy nem költ amire akar. MIndkét fél épp elméjére szükség van ahhoz hogy egy ehhez hasonló módszer működni tudjon...

2018. febr. 21. 16:13
 16/16 A kérdező kommentje:

Az én elképzelésem ,hogy mindenkinek marad a külön számla de van egy közös. Látni ,hogy mi mennyibe kerül 1-2 hónap után, emmyiből jövünk ki, azt keresetarányosan felosztani úgy ,hogy mindenki bérét azonos %-ban terhelje és kész. Nincs én hűtőm meg én kajám, közös mert mert az említett közös számláról megy, viszont nincs minden pénz a közösben pont az ilyen ajándék stb miatt. Kellemetlen lehet ha meglepnéd a másikat de már a számlán látja ,hogy menyibe került .. :D hol vásároltál.

Értelemszerűen aki többet keres az itt lényegesen többet fizet de még így is valószínűleg több maradna, de ebbe nem lehet szerintem nagyon belekötni ,hisz többet fizet, de így az igazságos. Ez szerintem közös élet, gyerekek stb. mellett is tartható hisz ugyan úgy a közös számlán ott a pénz mindenre, csak mindenkinek van valamennyi a sajátján.

A másik a vésztartalék. Bár ez egy stabil kapcsolatnál nem nagyon kell, inkább olyan ,hogy legyen tudd költeni amire szeretnéd.

Én azt hiszem teljes mértékben közös kasszára nem nagyon lennék hajlandó, én személy szerint ezt a "hibrid" megoldást látom megfelelőnek.

2018. febr. 21. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!