Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön vagy közös kasdza?
Figyelt kérdés
Ki hogy oldja meg a párjával az anyagiakat?
Nekem az elmépzelésem, hogy külön kassza, de esetleg plusz egy közös számla. A kiadásokat meg nem felesben hanem fizetésarányosan rendezni. Vásárlásbál hol az egyik hol a másik, vagy ha beállt akkor az említett közös számlára arányosan betett összegből. Így egyszerre közös is a kassza meg kicsit külön is.
Elnézést, van több elütés. Remélem érthető ennek ellenére a kérdés. :-D
2018. febr. 21. 11:45
3/16 anonim válasza:
Keresetarányos külön kaszán vagyunk, mivel jóval többet keres nálam.
Úgy szállok be az anyagiakba, hogy közben azért marad némi megtakarításom is. Egyikünknek sem célja lehúzni a másikat.
2018. febr. 21. 11:52
4/16 anonim válasza:
Ha már van gyerek és/vagy házasság (amik már jó néhány együtt töltött évet feltételeznek) onnantól van értelme a közös kasszának, de onnantól kezdve meg már szinte csak annak
2018. febr. 21. 12:05
5/16 anonim válasza:
Közös kassza. Ha már együttélésről, családról beszélünk. Később a gyereknevelést el sem tudnám képzelni külön kasszáról.
2018. febr. 21. 12:07
6/16 anonim válasza:
Rezsi és lakással kapcsolatos kiadások felesben, minden egyebet mindenki maga fizet. Nálunk ez bevált.
2018. febr. 21. 12:15
7/16 anonim válasza:
Minden hónapban befizeted nekem a rezsi és a "lakbér" rád eső részét. Kaját veszel magadnak szépen és a hűtőben található külön trezorban tartasz, ami zárható. Természetesen nem közös számlázunk. A házimunkát felosztjuk a és b napokra, melyet az erre rendszeresített naplóban vezetünk. Kölcsönökre, házasságra szerződést írunk és évente felülvizsgáljuk, kell-e kiegészítés. Jó így ? :D
31/f
2018. febr. 21. 12:20
8/16 anonim válasza:
Nálunk közös van. Úgy állunk hozzá, hogy úgy költekezünk, ami valóban indokolt.
A cél legyen a közös: a megtakarítás és tartalék folyamatos képzése.
2018. febr. 21. 12:28
9/16 anonim válasza:
közös kassza. az én fizumból élünk az övét letesszük gyűjtésbe. nincs olyan hogy tiéd enyém.
2018. febr. 21. 13:03
10/16 anonim válasza:
Külön kassza de a közös költségek felesben (arányaiban ugyanannyit keresünk). Lakbér + rezsi fele-fele , bevásárlásnál kb arányos osztozás: ha a hétvégi bevásárlást a párom fizette pl 10 ezret akkor a következő 2-3 kisebb az enyém, hogy értékben kb egy szinten legyen a dolog. De pl ha megkívánom a banánt és hazafelé beugrok érte, viszek a páromnak egy csokit/rágót/valamit, azt nem fogom visszakérni. Ami ezen felüli összeg az mindenkinek sajátja, ebből megyünk nyaralni (szintén hasonlóan megosztva a terheket) vagy ki-ki a barátaival ha beül valahova, vész egy új cipőt, stb az abból megy. Nyilván mikor párom gépe elromlott (infós, kb létszükséglet hogy legyen) megjavíttattuk, ami úgy nézett ki, hogy ő fizette ugyan a saját számlájáról, de pár ezre maradt csak, így a kaját abban a hónapban teljes egészében én fizettem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!