Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A közös vagy a külön kasszát preferáljátok?
Mekkora a fizetéskülönbség (ha van)?
Együtt éltek vagy hàzasok vagytok?
Csak érdekel, màsoknak mi vàlt be.
Én kb. háromszor annyit keresek, mint a párom. Ezzel nagyjából arányosan szállunk be mindketten a közös kiadásokba (albérlet, élelmiszer, rezsi, rendszeres kiadások), a nagyobb kiadásokat pedig megbeszéljük. A maradék mindkettőnknek "privát" pénz, de rugalmasan bánunk ezzel is.
Én a fifti-fifti külön kasszát sem szeretem, mert az aránylag sokkal nagyobb terhet jelent annak, aki kevesebbet keres, meg a teljesen közös kasszát sem szeretem, mert akkor meg mindenről közösen kell dönteni, el kell számolni.
7 eve elünk együtt. A fizeteskülönbseg nem jelentös, talan 25%-kal magasabb a bevetelem.
Mi is megbeszeljük a jelentösebb kiadasokat, amiket vagy közösen vagy felvaltva rendezünk. A bevasarlasnal, mindennapi eletben is az fizet, akinel keznel van eppen. Ugy erzem, ez nagyjabol kiegyenlitödik, de nem tulajdonitunk ennek tul nagy jelentöseget.
Egymas szamlaihoz nincs hozzaferesünk, de nagyjabol tisztaban vagyunk, hogy mennyivel rendelkezünk, mert a közeljövöben nagyobb kiadasok varnak rank, igy szamolgattunk egy kicsit.
Amíg csak együtt éltünk, addig külön kassza. A fizetésünk hasonló, nem volt gond, hogy fele-fele fizettünk.
Az eljegyzés után közös kassza, házasság alatt egyértelműen közös kassza. Most már felelősek vagyunk egymásért, ha egyiküknek épp nincs bevétele (sajnos volt mindkettőnek egy-egy rövid időszak), akkor se hagyjuk éhezni. Gyerekek mellett értelme se lenne külön.
De amíg csak ismerkedtünk, addig kimondottan hasznos volt, bepillantást nyerhetünk a másik pénzügyi kultúrájába, látjuk, hogy tud-e spórolni, beosztani, mennyire filléreskedik a másikkal.
Együtt élünk (még csak 2 éve). Nálunk is ilyen kevert megoldás van. Nekem is, neki is van saját pénzünk. De ami az enyém, az az övé is és fordítva. Tehát ha én bevásárolok, akkor azt nem kérem el tőle. De mivel ő nem szeret bevásárolni, néha szólok neki, hogy vettem ki tőle pénzt s abból intézem.
Bocsi ha kicsit zavaros. Lényeg, hogy a pénzt majdhogynem közösként kezeljük, csak mondani kell, hogy elvetted, hogy aztán ne keresse a másik.
Nagyobb kiadásokat megbeszéljük és a fizunkhoz képest arányosan adunk bele. Ő többet keres. Én idén diplomálok, de dolgozom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!