Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A közös vagy a külön kasszát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A közös vagy a külön kasszát preferáljátok?

Figyelt kérdés

Mekkora a fizetéskülönbség (ha van)?

Együtt éltek vagy hàzasok vagytok?

Csak érdekel, màsoknak mi vàlt be.

2018. jan. 16. 09:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

Túlnyomórészt felezünk. Viszont ha valakinek kipattan a fejéből valami úri gondolat, ami tetemesebb kiadással jár és nem régóta dédelgetett álom... Akkor abba jelentősen többet invesztál az, aki kitalálta. Érteni ezalatt, ha nekem jó Róma, de neki Miami épp a fejlövése akkor én a római árakban mozgok, a maradékot ő rakja hozzá.

Közel ugyanannyit keresünk.

2018. jan. 16. 13:23
 12/17 anonim ***** válasza:
46%

A kettő kombinációja.

Kikalkuláltuk, mennyit költünk közös dolgokra egy hónap alatt - ebbe mi nem csak a rezsit és a kaját számoltuk bele, hanem a tisztító- és tisztálkodószereket, gyógyszereket, az autó fenntartását, közös szórakozást (baráti összejövetelek, mozi, étterem, társasjátékok, sport, utazások, könyvek), ez az összeg megy egy közös számlára jó nagy ráhagyással (egyből megvan a közös megtakarításunk is, ami vésztartalék, vagy ebből veszünk pl háztartási gépet, bútort, ilyesmiket)

A maradék összeg mindkettőnknek a sajátja marad, arra használjuk, amire szeretnénk. Persze ehhez se ragaszkodunk foggal-körömmel, mindkét irányból előfordult már, hogy ebből vettünk egymásnak ezt-azt, vagy adtunk belőle, de alapvetően ez a saját kis "zsebpénzünk", ki-ki eldöntheti, hogy vásárolgat belőle, és mit, vagy esetleg gyűjtögeti.

Fizetéskülönbség mindig van valamennyi, de változó, nagy átlagban ugyanannyit keresünk, csak néha a páromnak jön össze több a túlórákból, néha nekem.

Még nem vagyunk házasok, de együtt élünk.

2018. jan. 16. 13:25
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Én keresek, a párom jelenleg nem. Úgy állok hozzá, hogy közös kasszán vagyunk.

31/f

2018. jan. 16. 13:51
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
Amíg nincs gyerek addig külön kassza. Meg úgy egyébként is. Rengeteg egyéni célunk van még az életben, amivel egyszerűen nem egyeztethető össze a közös kassza. Alig van közös kiadásunk a rezsin meg bevásárláson kívül, tehát teljesen fölösleges lenne közös kasszázni annyira minimális része a kiadásainknak. A fizetéskülönbség változó mert párom az építőiparban dolgozik, nyáron sokkal többet keres mint én, télen kevesebb a bevétele. 6 éve vagyunk együtt.
2018. jan. 16. 14:46
 15/17 anonim ***** válasza:
46%
Nálunk úgynevezett ‘zsebpénz” módszer van,viccesen igy szoktuk nevezni.Tulajdonkeppen arrol van szó, hogy összedobunk mindent ami van abból fizetjük a számlákat és rakunk félre,de mindenkinek van egy havi összeg amiből fedezni tudja a saját hobbijait stb,nálunk ez bevált, persze ha valami nagyobb dolog kell akkor azt a közösből vesszük,tulajdonképpen ez közös kassza, zsebpénz osztással :D :D
2018. jan. 16. 21:22
 16/17 anonim ***** válasza:
A pénz fele közösbe, a másik felét mindenki maga osztja be. Együtt élünk és jelentős a jövedelemkülönbség az én javamra.
2018. jan. 17. 08:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekünk a külön kassza jött be. Bevásárlásnál felesben fizetünk (egyszer ő, egyszer én), a nagyobb, saját célú kiadásainkat magunknak álljuk, ugyanannyit teszünk a megtakarításba, a nagyobb kiadásokat pedig megbeszéljük és vagy fele-fele arányban álljuk, vagy amíg ő megvesz valamit, én más valamit.

Megvettünk külön kasszán így egy közös lakást és fel is újítottuk. Sosem számolgattuk fillérre pontosan ki mennyit tett bele a dolgokba. Talán a kapcsolatunk legelején még igen.

Ha gyerekünk lesz, akkor ez annyiban fog módosulni valószínű, hogy mindketten adunk bele a havi költségvetésbe, amiből a kaját és a gyerek dolgait fedezzük.

Nekem jól esik az, hogy van egy saját kártyám a saját számlámhoz, amin van saját pénzem, amivel azt kezdek amit akarok és nem kell a párom felé elszámolnom vele. És ezzel a párom is így van, hiszen ami nekem lehet fölösleges költség lenne, az az ő lelkének fontos volt és így van ez fordítva is. Kell egy keret, amiből szabadon gazdálkodhatunk és költhetünk az "apró" vágyainkra.

A fizetésünk kb. megegyezik az enyém 30 ezerrel több valószínű. Az év végi prémiumunk merőben más, az övé 1 havi, az enyém 3.

2018. jan. 20. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!