Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti külön kasszán vagytok? Hogy oldjátok meg a következőt?
Feleségemmel 3 éve ismerkedtem meg , 1.5 éve lakunk együtt , nyàron hàzasodtunk. A következőről mi a véleményetek: Elöző hàzassàgomból van egy 6 éves kisfiam, aki a vilàgon mindennél fontosabb, s az is marad! Mindent megadok neki amit csak tudok! Ezt 1000* elmondtam páromnak is, összeköltözés , házasssg elött. De pl. ő semmit nem vesz a gyereknek. Tehàt amit kap, azt mind tőlem kapja! Szülinapra kap tőle egy kis aprósàgot, de ennyi
.. Tehàt nekem jóval nagyobb a kiadàsom mint neki, gyerkőc kb. 80 ezer/ hónap. ( kiràndulás, ruha, lakástakarék stb.) s folyton nyaggat a pàrom hogy gyűjtsek... Ő tisztàban volt vele hogy szinte semmim sincs... Most , mindketten jól keresünk, hàzat szeretnénk venni , de neki nagysàgrendekkel 5-6* több a pénze ( úgy egy lakás àra) most igy éljek vele egy életet?
Már megbocsáss, de miért kellene a feleségednek a te gyereked kiadásaihoz hozzájárulnia?
Az anyagiakat miért nem a házasság előtt tisztáztátok?
Bocs, de neki miért kéne bármit vennie a te gyerekednek?
Nem muszáj így leélni egy életet, el is lehet válni, ha nem tetszik.
Szívesen össze eresztenélek itt az egyik válaszolóval, aki szerint én egy kis buddhát nevelek, mert az exem havi 40 ezer gyerektartást fizet :-)
Mondjuk a gyerektartás a fizujának kevesebb, mint húsz százaléka. Az új nejednek egy fillért sem kell költenie a te gyerekedre. Én sem várnék el semmit ha összejönnék valakivel.
A másik, elvetted feleségül és már úgy teszel fel kérdést hogy most így élj-e le vele egy életet....jó vicc, ez eddig nem jutott az eszedbe? Miért házasodtál újra, miért nem volt jó a sima együttélés még egy jó darabig? Más pároknál is van olyan hogy a nőnek több a pénze. Ez téged miért zavar?
Nem kötelező anyagilag is áldozni a gyerekedre, de ha ostoroz, hogy tegyél félre pénzt, cserébe nyugodtan megvonhatod a vállad. Ha külön kassza, hát külön kassza van.
Jogilag nem kötelező szerintem finanszíroznia a gyerek nevelését, én viszont egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy ha megházasodnék valakivel, akinek már van gyereke, akkor ne vállalnám a terhet együtt a házastársammal. Esküvő előtt is tudtam, hogy a gyerek a csomag része... De hát ez a ti dolgotok.
Azt ugye tudod, hogy házasságban közös kassza van? Vagyis gyakorlatilag ő finanszírozza a te gyereked, mivel neked nem maradna pénzed a közös lakásra.
Ha lesz közös gyereketek, akkor lesz 160 ezred a két gyerekre? Hogyan gondolod ezt?
" De pl. ő semmit nem vesz a gyereknek."
Miért is tenné?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!