Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mit tennétek, hogyan...

Ti mit tennétek, hogyan oldjátok meg a következőt, ha ilyen helyzetbe kerültök?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy állásra. Behívtak, döntés majd napok múlva. Tegnap láttam egy másik jó kis álláshirdetést is amire elküldeném a jelentkezésemet, biztos ami biztos, nem szeretnék hoppon maradni. Na már most, ha tételezzük fel, holnap megkeres ez a 2. munkahely is, hogy találkozni akarnak velem és felvennének esetleg, akkor hogyan lehet "időt kérni" vagy csúnyán fogalmazva időt húzni, hogy azért megvárnám az első hely jelzését is ?

2017. máj. 18. 12:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Túl sokat nem érdemes várni, talán a 2 hét a max. elfogadott, vagy általánosan előforduló.

Ha időt szeretnél húzni, arra talán jó megoldás, amikor időpontot kérnek az interjúra, akkor későbbi dátumot mondasz, pár napról van szó itt csak. Azt nem tudom mennyire jó "kifogás", hogy másik interjúra is mész.

2017. máj. 18. 12:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges. Elmész mindkét helyre, ahova hamarabb felvesznek, ott elkezdesz dolgozni, aztán ha a másik is felvenne, és az jobban is tetszik, akkor próbaidő alatt azonnalival felmondasz, és másnap a másik helyen kezdesz.
2017. máj. 18. 14:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnél napok múlva lesz döntés, a másodikra lehet, csak 2 hét múlva hívnak be. Jelentkezz a másodikra is, aztán legfeljebb ha felvesznek az elsőre, akkor visszamondod a másodikat. Én jártam már úgy, hogy elfogadtam egy ajánlatot, felmondtam a munkahelyemen, és a felmondási idő alatt kaptam egy még jobb ajánlatot, ahova vmikor korábban jelentkeztem, így visszamondtam az eredetileg elfogadott állást. Nem szép dolog, kb 2 percig volt is miatta kis lelkiismeretfurdalásom, de ez hamar elmúlik, ne aggódj :) A cégek is ugyanilyen lazán közlik, ha te nem kellesz nekik...
2017. máj. 18. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!