Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti is kerültetek már olyan...

Ti is kerültetek már olyan helyzetbe hogy egy egész hétvégét kellett túlélnetek pénz nélkül és kevés étellel?

Figyelt kérdés
Hétfőn 11 körül utalják a pénzem. Most péntek-szombat-vasárnap plusz hétfő délelőttre már semmi pénzem sem maradt. (30 ft- om van). A hűtőben sincs sok minden. Még pár szelet mozzarella sajt, egy üveg paradicsomlé. Van még 3 szelet rozskenyerem és egy zacskó zabpelyhem. Vizet csapból tudok inni. Más is égett már le így? Valami tanácsotok számomra a túléléshez?

2013. júl. 27. 10:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

szerencsére nem voltam ilyen helyzetben, de:

1. ha tudsz, kérj valakitől egy ezrest és vegyél kenyeret meg felvágottat vagy valami olcsó kaját ami laktat.

2. ha tényleg nincs sehonnan pénz, akkor oszd be ami van, ne edd meg egy napon a mozzarellát, még ha nagyon kevés is. a zabpelyhet vízzel fel tudod önteni, de elég béna lesz, meg tudod enni szárazon is.

3. hétfőn kezdd azzal, hogy a fizetésedből veszel pár konzervet meg tartós dolgokat, hogy a hónap végén ne kerülj megint ilyen helyzetbe.

2013. júl. 27. 10:47
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
voltam de már régen..és akkor is gyerekként.anyám bucinudlit(?) csinált és azt ettük 3 napig.
2013. júl. 27. 11:10
 3/18 anonim ***** válasza:
60%

Mi kerültünk már régen ilyen helyzetbe, mikor még gyerek voltam és csak apukám dolgozott 4 gyerek mellett, anyám azon az elven volt, hogy ő már megszült 4 gyereket, előtte pedig már dolgozott, így nem fog elmenni dolgozni, de mellette naponta elszívott 1-2 doboz cigit. Apám odaadta neki az összes fizetését, hogy lássa el belőle a háztartást, tehát szabadon arra költhette, amire akarta. A cigit vette folyamatosan, de hónap végén az utolsó 2-3 napban már nem volt semmi kaja. Sokszor minket küldött át a mamámhoz, hogy kérjünk tőle pénzt kajára, szerencsére a mamám kaját adott...

Szerintem kérj valakitől kölcsön egy ezrest, az nem sok, akár még a szomszéd is adhat kölcsön, de ha van a közelben rokonod akkor inkább tőle. Én azt javaslom, hogy oszd be a pénzt, számold ki, hogy egy nap hány ft-ot költhetsz és próbálj aszerint gazdálkodni és mint írták vegyél tartós kajákat is, hogy ne kerülj többet ilyen helyzetbe.

2013. júl. 27. 11:47
 4/18 anonim ***** válasza:
86%

Régebben én is voltam ilyen helyzetben, nem könnyű, az egyszer biztos.

Amit most ajánlani tudok neked: Nem túl szép dolog, de menj el sétálni... Érnek a gyümölcsök, nyár van, út mentén is találni gyümölcsfákat, szedjél le valamennyit.

Liszted van esetleg? Mert ha mondjuk van, meg egy kis fokhagymád, fűszered, a paradicsomléből csinálhatsz paradicsomszószt.

2013. júl. 27. 12:56
 5/18 anonim ***** válasza:
40%
Koldulj
2013. júl. 27. 17:42
 6/18 anonim ***** válasza:
86%
Ha van még liszt a szekrényben és néhány tojás a hűtőben, tojásos nokedlit is tudsz csinálni. 3-4 tojást még a szomszédoktól is kérhetsz esetleg.
2013. júl. 27. 18:10
 7/18 anonim ***** válasza:
57%
Vagy tészta a szekrényben? Hasábkrumpli a fagyasztóban? Ketchuppal elmegy.
2013. júl. 27. 18:12
 8/18 anonim ***** válasza:
30%

Honnan szedjen paradicsomlét?

Krumpli a fagyasztóban, ez csak vicc ugye? Ki az az elvetemült, aki krumplit lefagyassza?

Nálunk 25.én elfogyott minden pénz (alkoholista faterom ez van). Szerencsére már van újkrumpli a kertben, uborka is lett idén elég sok. Továbbá maradt takarmánykukorica tavalyról, egy részét elcseréltünk belőle tojásra. A kukoricát megőröljük tojással elég fasza fasírt lett belőle a főtt krumpli mellé.

Most 10-edikéig ez lesz a menü, kicsit unalmas de jobb a semminél

2013. júl. 27. 19:50
 9/18 anonim ***** válasza:
65%
Mirelit hasábra gondoltam (gyengébbek kedvéért: maradék fél zacskóra a fagyasztóban), de igen, valószínűleg a boltban is a hülyéknek árulják..
2013. júl. 27. 19:57
 10/18 anonim ***** válasza:
46%
Hát annyi pénzért tényleg azok veszik meg :)
2013. júl. 27. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!