Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lanyok, ti kaptok penzt a parotoktol amire kell? Pl. Nagyobb dolgok, telefon stb.
Ki ne mozdulj a lakásból,nehogy valaki meglásson,és rád mozduljon. :D
Pincérnek tanulok,de már vagy 5éve a vendéglátásba dolgozom.Szeretem csinálni,akinek ez nem tetszik az mehet.
Nem a melod kellett volna ott hagynod,hanem a pasid.
Most egész életedbe Ő fog eltartani vagy mégis mi?
Nem birnék nem melozni valahol,vagy valamit.S pofám se lenne a pasimtól pénzt kérni bármire is.
A helyzetetekben igen, elvárható lett volna, hogy finanszírozza a szükségleteid, ha már ő nem akarta, hogy dolgozz. Esetleg szólhat az ár miatt ha sokalja, és akkor megbeszélitek mi fér bele.
Ez így nagyon kiszolgáltatott helyzet, ilyenbe nem nagyon szabad bele menni. Nagyon ritkán működő képes az, hogy csak az egyik fél dolgozik hosszabb távon, (tehát nem átmeneti munkanélküliség). Az meg kimondottan gáz, hogy tilt a munkától.
Menj és keress állást, hogy mielőbb újra legyen saját kereseted. Nem csak azért, hogy telefont vehess, hanem hogy megállj a saját lábadon. Ha egyik napról a másikra szakít veled, mit csinálsz? Hova mész mikor egy fityinged sincs? Nem is értem hogy lehet így élni, hogy folyton kunyerálni kell. Na mindegy.
Ha tetszik neki ha nem, menj dolgozni. Akkor is ha esetleg mégis le akarna kenyerezni egy telefonnal csak hogy tovább otthon tartson. Mostmár tudod, hogy jól nem jársz ezzel a felállással.
Olyan NINCS, hogy nem enged dolgozni.
Mondd azt, hogy nem AKARSZ, inkább otthon lógatod a lábadat, büdös a munka, stb.
Nekem egyszer mondaná azt, hogy nem MEHETEK melózni, kiröhögném és ma aznap elköltöznék.
Mucika, akkor annyit mondj neki, hogy holnap kezdesz a kocsmában, mert hát vmiből ki kell pengetned az új telefont. Valamit valamiért :)
Én amúgy nem gondolom, hogy az ördögtől való lenne az, hogy az egyik fél otthon viszi a háztartást, a másik meg keres kettőjükre, már ha tud annyi pénzt hazatalicskázni, hogy kényelmesen megéljenek ÉS tudnak is félretenni. Kevés ilyen keresetű ember van, de van.
Viszont csak olyannal szabad ilyen szintű függő viszonyt bevállalni, akiben maximálisan megbízol és tudod, hogy sosem hánytorgatná fel, hogy az "ő pénzét költöd". Még önkéntelenül sem, "ártatlan" megjegyzés formájában sem. Én is voltam olyan helyzetben, hogy épp nem találtam normális állást, a párom jól keresett már akkoriban, és azt mondta, legyek itthon, vigyek a háztartást, sokkal hasznosabb a közös életünk szempontjából, mintha elmennék műszakba robotolni, hazaesnék hullafáradtan és mindezt minimális pénzért. Aztán közben lesz lehetőségem itthonról normális állást keresni. 6 hónap volt, mire találtam, azóta is itt vagyok. Az alatt a fél év alatt azon kívül, hogy milyen jó érzés rendes lakásba és meleg vacsorára hazajönni, mást nem kaptam, soha egy rossz szót nem szólt. Lehet, hogy ő kereste meg a pénzt, de ezt nem éreztette, hanem megbecsülte azt is, amit én csinálok. Persze nem voltak extrém kéréseim, nem vettünk nekem bundát meg új ájfonhatot, de ha a kabátom a végét járta, vettünk egy új, normális, minőségi darabot, ha a telefonom ment tönkre 10 év után, akkor kaptam újat, nem a legmenőbbet/legokosabbat, de ésszerű kereteken belül elég jót.
Csak neki nem az az érdeke, hogy te jól érezd magad, hanem hogy teljes mértékben kontrollálhasson. Ahogy az egyik előző írta, tényleg ne menj ki az utcára se, ott is rádmászhatnak...
Ha kérnék, biztos, hogy adna. Én is adnék neki, ha rászorulna, sőt, ha megtehetném még luxuscikkekre is, mint pl. drágább telefon. Azt engedi a párod, hogy olyan munkát keress, ahol szerinte "nem másznak rád"?
Egyébként, hogy képzeli, hogy egy felnőtt embernek megparancsolja, hogy mondjon fel? Valami itt nem százas...
Nem kapok, de van munkám és pénzem is.
Nem csak pultos munka van. Ha akarsz dolgozni, elmész máshova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!