Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Albérlet közösen, vagy egyenlő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Albérlet közösen, vagy egyenlőre még külön, de később saját lakás közösen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagy dilemmában vagyok. Tudom, hogy végül nekem kell meghoznom a döntést és nekem kell ezt megbeszélnem a párommal, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A probléma a következő:

2,5 éve vagyunk együtt a barátnőmmel. 1 éve volt egy nagyon mély hullámvölgyünk, majdnem szét is mentünk, de sikerült megmenteni a kapcsolatunkat, nagyon szeretjük egymást. Barátnőm albérletben lakik, szobát bérel, én a szülőkkel lakok, és keményen félre teszek minden hónapban 150.000 Ft-ot. Barátnőm már többször említette, hogy össze szeretne velem költözni, mert belefáradt, hogy egyszer nála vagyunk, egyszer meg nálunk, szeretné ha albérletbe mennénk. Tudni kell, hogy ő világ életében albérletes és koleszos volt, így neki ez nem egy nagy érvágás. Én mindig a szüleimmel laktam és tudom, hogy ideje leválni, bár nagyon jól kijövünk, segítjük egymást, a hangulat is fantasztikus, tényleg olyan szüleim vannak, akikkel mindent meg tudok beszélni és nagyon jól kijövünk. Hogy őszinte legyek, azért is spórolok ennyire, mert megbeszéltem a szüleimmel, hogy ők így tudnak segíteni nekem, spóroljak és pár év múlva tudnék venni egy lakást. Barátnőmnek felvetettem az ötletet, hogy mi lenne ha pár év múlva vennék egy lakást és ott összeköltöznénk. Neki ez az ötlet nem tetszik, mert ha kiderül, hogy mégsem tudunk együtt élni és szétmegyünk, akkor neki kell onnan elköltöznie (ezt ő mondta, nem én), valamint nem akar éveket várni az összeköltözésre. Valahol igaza van, bár én másképp látom ezt. 1 éve szinte együtt lakunk, minden nap együtt alszunk, együtt töltjük a napokat, így szerintem nem sok újdonság érne minket. Ő nem tud félretenni, mert szobát bérel, így csak nekem van meg a lehetőségem, hogy lakásra spóroljak. Őszintén szólva félek, hogy a közös albérlet elvenné minden pénzünket és annyira minimális összeget tudnánk félre tenni, hogy abból még 10 év múlva sem lesz saját lakás. Kicsit pénz kidobásnak is tartom az albérletet, mert a bérleti díjból már majdhogynem hitelt lehetne törleszteni. Abban igazat adok a barátnőmnek, hogy ki kell próbálni, hogy együtt tudunk-e élni, és ha szakítunk, akkor az albérletből mind a ketten elmegyünk és ennyi. Míg ha én veszek egy lakást, akkor meg ő úgy érezné mindig, hogy neki kell egyszer elmennie, de ez hülyeség. Teljes szívemből szeretem és sokkal jobban otthon érezném magam egy közös/saját lakásban.

Szerintetek megéri albérletbe menni és "kidobni" a pénzt, csak azért, mert a barátnőm "türelmetlen", vagy jól gondolom, hogy félre kéne tenni, és pár éven belül lehetne saját lakás? Már egészen szép összeg gyűlt össze a kuporgatásomból. 2 éve van csak munkám, még nem nevezném stabilnak, összesen 290.000 Ft-ot keresünk. Én megértem a barátnőmet is, hogy nem tud félretenni most, mert albérletben van, de akkor nem kéne kihasználni a helyzetet, hogy én meg tudok félrerakni? Annyira feszülté tesz már ez az egész, hogy érzem, ő türelmetlen és szeretne összeköltözni, én meg máshogy gondolom. Én is szeretnék összeköltözni, csak nem így, azonban már nem bírom ezt a feszélyezett tempót amit érzek. Szerintetek érdemes közösen albérletbe menni és elkezdeni egy közös életet, adjam fel a gyűjtögetést a barátnőm miatt?

2017. okt. 5. 07:43
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
56%

Soha nem veszek közös lakást olyan emberrel, akivel nem éltem együtt legalább 1-1,5 évet.

Ennyi.

2017. okt. 6. 13:29
 42/53 anonim ***** válasza:
68%

Ennyit rinyálni gecc... Hidd el, hogy együtt aludni, meg náluk főzni és szerinted "sülve-főve" együtt lenni baromira nem ugyanolyan, mint a szürke hétköznapokban együtt élni.

Úgyhogy én nem javasolnám, hogy egyből közös lakásvásárlásba csapjatok. Először albi (mondjuk szoba is megteszi), utána eldöntitek.

2017. okt. 6. 13:45
 43/53 anonim ***** válasza:
31%

Egyébként hogy gondoltad? Még 2-3 évig itt-ott vagyogattok? Ez nem kapcsolat így, már ne is haragudj.

Úgy látom, a lakáson felül - ami NEKED lesz, és ha szakítotok, ő mehet a híd alá - nekem nagyon is megfelel anyuéknál élni.

Addig sem kell önállósodni.

2017. okt. 6. 14:35
 44/53 anonim ***** válasza:

Ja, és én így a barátnőd helyében kezdenék gondolkodni a szakításon.

Hisz belátható időn belül nem költöztök össze, fogalmad sincs, milyen SAJÁT háztártást vezetni, mert soha nem voltál rákényszerülve, etc.

2017. okt. 6. 14:37
 45/53 A kérdező kommentje:

De tudom milyen saját háztartást vezetni. Egyébként érdekes gondolkodás, hogy akkor soha senki ne költözzön össze közös lakásba, amíg nem laktak albérletben?

43-as: Elárulnád, hogy akkor mégis,hogyan vegyünk idővel közös lakást, amikor a barátnőm nem keres annyit, hogy tudjon normálisan félretenni? Ha közös albérletben leszünk, akkor sem fog tudni félretenni annyit, ergo az én pénzemből lesz később is a lakás. Hiába mondod, hogy jogos, amit a barátnőm mond, mert ha szakítunk akkor ki fogom dobni a lakásból és mehet a híd alá. Csakhogy közös lakást így se úgyse fogunk tudni venni, akár elmegyünk albérletbe, akár nem.

2017. okt. 6. 16:38
 46/53 A kérdező kommentje:
Egyébként meg teljesen mindegy, mert vkik évekig élnek együtt albérletben békésen, vesznek közösen egy lakást utána meg megromlik a kapcsolat és elválnak. Szóval teljesen mindegy:)
2017. okt. 6. 16:40
 47/53 anonim ***** válasza:
75%

"Szerintem amelyik ember eldobja a realitás talaját egy szerelemért, az idióta."

Semmi baj azzal, hogy így érzel, kérdező. Ez csak azt jelzi, hogy EDDIG még nem találkoztál azzal az emberrel, aki ezt váltja ki belőled. Fiatalon én is így gondoltam, talán ezért is volt közel 50 felejthető kapcsolatom. Aztán találkoztam VELE, és minden megváltozott. Egy szerdai napon egy konferencia ebédszünetében ismertem meg, és szombaton összecuccoltunk. Ennek sok-sok éve, és azóta is töretlenül imádjuk egymást.

És nagyon sok olyanról is tudok, akik későn találtak emberükre. Már régen családosok voltak, befutott egzisztenciával, amikor a külvilág számára érthetetlen módon "hirtelen megbolondultak", és hátrahagyva minden javukat, családjukat, munkájukat, leléptek valakivel.

2017. okt. 7. 10:55
 48/53 anonim ***** válasza:

Én mondtam, hogy menjetek albérletbe kb. fél évre és ha működik, akkor fizesd ki egy lakás önerejét, a hitel részleteket pedig felezzétek. A lakás is legyen fele-fele tulajdon azzal a kikötéssel, hogyha vége lesz, akkor kifizetitek a másikat és viszont látására. (Mindenki amennyit beletett.) Nem értem ezzel a történettel mi a probléma.

Teljesen mindegy kié a lakás, ha egyszer szakítotok, valamelyikőtöknek így is úgy is el kell költöznie, ellenben nem mindegy, hogy mennyi pénzzel. Én azt gondolom, hogy jó befektetés a lakás, ha tisztázni tudjátok, hogyha úgy alakul, akkor kinek mi jár. (Nyilván a tiéd lesz az önerő, ami egy nagyobb összeg, mivel te tetted bele.) A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad...

Egyébként igen, én nem tartom jó döntésnek úgy közös lakást venni, ha valakik még sosem laktak együtt, avagy laktak, de csak szülőknél. Teljesen más a szülői házba hazamenni, akkor is ha jó a viszony és megvan a privát szféra. Én azt gondolom nincs annál jobb próbája egy kapcsolatnak, mint amikor két ember egymásra utaltságban él. Nem takarít ki senki, nem vásárol be senki, nem mos senki, stb. ha kettőtök közül valaki nem teszi meg. Ha a szürke hétköznapok a napi, otthoni rutinnal együtt is mennek, akkor van értelme elgondolkodni a közös életen.

Egyéb esetben tök fölösleges közösen ekkora elhatározást tenni, jogi procedúrába beletenni magatokat.

Mellesleg megjegyzem én sem költöznék a párom lakásába. Hogy miért? Ez igen egyszerű. Mert neki lenne egy lakása, így már nem cél, hogy gyűjtsön rá. Fura lenne, ha én lakáscélra tennék félre, hiszen minek ha együtt élünk!? Közös célokra fordítanánk jó esetben az én megtakarításaimat is, majd ha egyszer szakítunk, hoppon maradok egy fillér nélkül. Valaki ezt elfogadja, avagy bele sem gondol. Én nem ez a típus vagyok.

2017. okt. 7. 10:58
 49/53 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, elnézést, ha ismétlek.

Barátnőd most úgy lakik, hogy csak szobát bérel. Mi lenne, ha ketten is csak egy (nagyobb) szobát bérelnétek? Oké, nem a legideálisabb, nyilván az ember a kedvesével már inkább kettesben élne, de mivel csak ideiglenes megoldás lenne... Olcsóbban kijönnétek, mint egy önálló albérlettel, ideális esetben a barátnőd is kevesebbet fizetne, mint most, ergo mindketten tudnátok picit spórolni, így nem úszna el a kitűzött lakás ötlete, de mégis valamennyire együtt élnétek, jobban, mint most.

2017. okt. 7. 11:14
 50/53 A kérdező kommentje:

"Semmi baj azzal, hogy így érzel, kérdező. Ez csak azt jelzi, hogy EDDIG még nem találkoztál azzal az emberrel, aki ezt váltja ki belőled. "

Nem. Ez azt jelenti, hogy gondolkodok.

2017. okt. 8. 00:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!