Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Albérlet közösen, vagy egyenlő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Albérlet közösen, vagy egyenlőre még külön, de később saját lakás közösen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagy dilemmában vagyok. Tudom, hogy végül nekem kell meghoznom a döntést és nekem kell ezt megbeszélnem a párommal, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A probléma a következő:

2,5 éve vagyunk együtt a barátnőmmel. 1 éve volt egy nagyon mély hullámvölgyünk, majdnem szét is mentünk, de sikerült megmenteni a kapcsolatunkat, nagyon szeretjük egymást. Barátnőm albérletben lakik, szobát bérel, én a szülőkkel lakok, és keményen félre teszek minden hónapban 150.000 Ft-ot. Barátnőm már többször említette, hogy össze szeretne velem költözni, mert belefáradt, hogy egyszer nála vagyunk, egyszer meg nálunk, szeretné ha albérletbe mennénk. Tudni kell, hogy ő világ életében albérletes és koleszos volt, így neki ez nem egy nagy érvágás. Én mindig a szüleimmel laktam és tudom, hogy ideje leválni, bár nagyon jól kijövünk, segítjük egymást, a hangulat is fantasztikus, tényleg olyan szüleim vannak, akikkel mindent meg tudok beszélni és nagyon jól kijövünk. Hogy őszinte legyek, azért is spórolok ennyire, mert megbeszéltem a szüleimmel, hogy ők így tudnak segíteni nekem, spóroljak és pár év múlva tudnék venni egy lakást. Barátnőmnek felvetettem az ötletet, hogy mi lenne ha pár év múlva vennék egy lakást és ott összeköltöznénk. Neki ez az ötlet nem tetszik, mert ha kiderül, hogy mégsem tudunk együtt élni és szétmegyünk, akkor neki kell onnan elköltöznie (ezt ő mondta, nem én), valamint nem akar éveket várni az összeköltözésre. Valahol igaza van, bár én másképp látom ezt. 1 éve szinte együtt lakunk, minden nap együtt alszunk, együtt töltjük a napokat, így szerintem nem sok újdonság érne minket. Ő nem tud félretenni, mert szobát bérel, így csak nekem van meg a lehetőségem, hogy lakásra spóroljak. Őszintén szólva félek, hogy a közös albérlet elvenné minden pénzünket és annyira minimális összeget tudnánk félre tenni, hogy abból még 10 év múlva sem lesz saját lakás. Kicsit pénz kidobásnak is tartom az albérletet, mert a bérleti díjból már majdhogynem hitelt lehetne törleszteni. Abban igazat adok a barátnőmnek, hogy ki kell próbálni, hogy együtt tudunk-e élni, és ha szakítunk, akkor az albérletből mind a ketten elmegyünk és ennyi. Míg ha én veszek egy lakást, akkor meg ő úgy érezné mindig, hogy neki kell egyszer elmennie, de ez hülyeség. Teljes szívemből szeretem és sokkal jobban otthon érezném magam egy közös/saját lakásban.

Szerintetek megéri albérletbe menni és "kidobni" a pénzt, csak azért, mert a barátnőm "türelmetlen", vagy jól gondolom, hogy félre kéne tenni, és pár éven belül lehetne saját lakás? Már egészen szép összeg gyűlt össze a kuporgatásomból. 2 éve van csak munkám, még nem nevezném stabilnak, összesen 290.000 Ft-ot keresünk. Én megértem a barátnőmet is, hogy nem tud félretenni most, mert albérletben van, de akkor nem kéne kihasználni a helyzetet, hogy én meg tudok félrerakni? Annyira feszülté tesz már ez az egész, hogy érzem, ő türelmetlen és szeretne összeköltözni, én meg máshogy gondolom. Én is szeretnék összeköltözni, csak nem így, azonban már nem bírom ezt a feszélyezett tempót amit érzek. Szerintetek érdemes közösen albérletbe menni és elkezdeni egy közös életet, adjam fel a gyűjtögetést a barátnőm miatt?

2017. okt. 5. 07:43
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Bocs, a 28-asnak írtam az előbb.
2017. okt. 5. 17:57
 32/53 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok?!És ki mit dolgozik?!Ha szabad tudni :)
2017. okt. 5. 18:25
 33/53 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked nem hiányzik, hogy kettesben tudjatok lenni, szülők meg lakótársak nélkül? Azért bizonyos életkor után már tényleg nehezen viseli az ember a koli fílinget...
2017. okt. 5. 20:00
 34/53 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyi pénzed/pénzetek van, nem is tartozik rám. Gyors fejszámolással, ha mondjuk 2 éve minden hónapban félretettél 150 ezret, akkor most van valamivel több, mint 3,5 millió forintod. Az a helyzet, hogy 3-4 millió forintból már el lehet indulni egy lakásvásárlást.

Én azt csinálnám, hogy elkezdenék szépen LASSAN közös albérletet keresni, elvégre nem hajt a tatár. Igazából azt sem értem miért nem egy szobát béreltek. Együtt laktok mégsem viszitek magatokat csődbe (főleg ha Budapesten laktok). Addig annyit teszel félre amennyit csak tudsz. Kinézitek, beköltöztök, vártok egy fél évet, ha működik, akkor elkezdtek saját lakás ügyben nézelődni.

Én azt látom megoldásnak, hogy te kifizeted az önerőt, hitelt viszont együtt vesztek fel (mint adós és adóstárs), a lakás kettőtök nevére kerül fele-fele arányban. Így mivel fizeti a törlesztők felét, azt fogja érezni, hogy a sajátja is. Az egy dolog, hogy ki tette le az önerőt. Majd később eldöntitek, hogy kifizeti neked az önerő felét, avagy kérsz egy hiteles banki igazolást az utalásról, amit jó mélyen elteszel, hogyha esetleg baj lenne, akkor tudd bizonyítani, hogy márpedig az a te pénzed volt.

Ha nem jó vége lenne, akkor tök egyszerűen mindenki annyit visz, amennyit beletett és kész.

Mi most hasonlóan vettük, azt leszámítva, hogy felesben raktuk össze az önerőt és felesben fizetjük a törlesztőket is.

Ehhez kell egy jókora bizalom és el kell fogadni, hogy jó eséllyel, ha nagyon vitás elválás lesz, akkor el kell adni a lakást, hogy tudjatok osztozkodni.

Normál, értelmes, felnőtt emberek között azonban azt gondolom nem lehet nagy baj, elvi kérdés, hogy mindenki a saját részét viszi.

2017. okt. 5. 22:21
 35/53 A kérdező kommentje:
Beszélgetünk még a barátnőmmel erről, mert abban végülis igaza van, hogy ki kell próbálni, hogy milyen együtt. Ha ki tudjuk hozni, hogy albérlet mellett is tudjunk félre tenni 80-100k körül, akkor még jó is lehet a dolog. Csak ha én albérletbe megyek, akkor olyanba szeretnék, amiben otthon érezhetem magam, mert egy öreg, lepukkadt, olcsó albérletben nem tudnék lakni. Hiába olcsó, ha nem érzem ott jól magam. Csak hogy a felújított modernizált albérletek bérlése 70-80 között vannak ahogy néztem. De hát mindennek ára van. Csak úgy mennék bele ebbe az egészbe, hogy az összegyűjtött pénzem megmarad, ahhoz nem nyúlunk, sőt.. még gyarapodna is. Bár nem kell elkapkodni, év elején talán még fizu emelést is kapnék, mindig akkor szokott bér rendezés lenni:)
2017. okt. 6. 07:40
 36/53 anonim ***** válasza:

Ennyit görcsölni....

Hány éves vagy? 12?

Csak mert nem tűnsz valami határozott FÉRFI-nek.

2017. okt. 6. 08:12
 37/53 anonim ***** válasza:

Ha ez kérdés, akkor természetesen ne költözzetek össze. Összecuccolni azzal kell, aki nélkül nem tudsz élni, aki nélkül minden perc, minden szívdobbanás kínszenvedés, minden lélegzetvétel fuldoklás.

Amíg azonban észérveket tudsz felsorakoztatni a szív hangja ellen, addig fölösleges ezen rugózni.

2017. okt. 6. 09:24
 38/53 A kérdező kommentje:

"Ha ez kérdés, akkor természetesen ne költözzetek össze. Összecuccolni azzal kell, aki nélkül nem tudsz élni, aki nélkül minden perc, minden szívdobbanás kínszenvedés, minden lélegzetvétel fuldoklás.

Amíg azonban észérveket tudsz felsorakoztatni a szív hangja ellen, addig fölösleges ezen rugózni."

Szerintem nagyon nem. Nem mesében élek, hogy így gondolkozzak. Akármilyen szerelmes is voltam valakibe, akármennyire is megbolondultam tőle, mindig tudtam reálisan gondolkodni. Szerintem amelyik ember eldobja a realitás talaját egy szerelemért, az idióta. De ez az én véleményem. Attól még, hogy előre gondolkodok és megfontolt vagyok, nem jelenti azt, hogy nekem nem a barátnőm kell. Olyan meg nincs, hogy nem tudsz nélküle élni. Aki így gondolkodik, az mégis hol él? Mindenki nélkül lehet élni, ne legyünk már ennyire Hollywood. Egyébként meg, ha nem érezném azt, hogy nem a barátnőmmel fogom leélni az életem, akkor a tavalyi hullámvölgyből sem jöttünk volna ki, nem küzdöttem volna, hanem egyszerűen elhagytam volna. Erről ennyit. De itt nem az a lényeg. Össze szeretnék vele költözni, csak ugye a realitás talaján állok és megfontolt vagyok. Átgondolok mindent 100-szor, én ilyen vagyok.

2017. okt. 6. 10:05
 39/53 anonim ***** válasza:
52%

Hali. Én nem értem, h hol van a probléma...

Vegyél egy ingatlant hitelre. Annak nincs 150e a torlesztoje...

A nod odaadja azt, amit most albérletre fizet. Ezt kiegészítve mehet a törlesztő.

Ha gond van, akkor te maradsz, o meg nem vesztett semmit. Olyan, mintha addig is albérletbe lakott volna. Ennyi. Utána meg max kiadod es abból fizeted a törlesztőt, es megmarad a havi 150 is. Ha ez a nodnek nem tetszik, akkor nem erett meg a kapcsolatra. Am. Meg lehet azt is, ha hitel ideje után mentek szét, akkor kapja a keco aranyos részét.

2017. okt. 6. 11:26
 40/53 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Igen, én is erre gondoltam először, annyi különbséggel, hogy a törlesztőt én fizetem és neki csak a rezsibe kellene beszállnia. Ez azért nem tetszik neki (amit meg is értek), mert a rezsin kívül semmit nem adott bele a lakásba és így nem érezné jól magát. Mellesleg megjegyzem, szerintem albérlet esetén sem változna a dolog, ugyanis mivel ő kevesebbet keres, így megint nem tudna annyit félretenni közös albérlet ideje alatt mint én. Ergo megint ugyan ott lennénk.

2017. okt. 6. 12:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!