Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Albérlet közösen, vagy egyenlő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Albérlet közösen, vagy egyenlőre még külön, de később saját lakás közösen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagy dilemmában vagyok. Tudom, hogy végül nekem kell meghoznom a döntést és nekem kell ezt megbeszélnem a párommal, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A probléma a következő:

2,5 éve vagyunk együtt a barátnőmmel. 1 éve volt egy nagyon mély hullámvölgyünk, majdnem szét is mentünk, de sikerült megmenteni a kapcsolatunkat, nagyon szeretjük egymást. Barátnőm albérletben lakik, szobát bérel, én a szülőkkel lakok, és keményen félre teszek minden hónapban 150.000 Ft-ot. Barátnőm már többször említette, hogy össze szeretne velem költözni, mert belefáradt, hogy egyszer nála vagyunk, egyszer meg nálunk, szeretné ha albérletbe mennénk. Tudni kell, hogy ő világ életében albérletes és koleszos volt, így neki ez nem egy nagy érvágás. Én mindig a szüleimmel laktam és tudom, hogy ideje leválni, bár nagyon jól kijövünk, segítjük egymást, a hangulat is fantasztikus, tényleg olyan szüleim vannak, akikkel mindent meg tudok beszélni és nagyon jól kijövünk. Hogy őszinte legyek, azért is spórolok ennyire, mert megbeszéltem a szüleimmel, hogy ők így tudnak segíteni nekem, spóroljak és pár év múlva tudnék venni egy lakást. Barátnőmnek felvetettem az ötletet, hogy mi lenne ha pár év múlva vennék egy lakást és ott összeköltöznénk. Neki ez az ötlet nem tetszik, mert ha kiderül, hogy mégsem tudunk együtt élni és szétmegyünk, akkor neki kell onnan elköltöznie (ezt ő mondta, nem én), valamint nem akar éveket várni az összeköltözésre. Valahol igaza van, bár én másképp látom ezt. 1 éve szinte együtt lakunk, minden nap együtt alszunk, együtt töltjük a napokat, így szerintem nem sok újdonság érne minket. Ő nem tud félretenni, mert szobát bérel, így csak nekem van meg a lehetőségem, hogy lakásra spóroljak. Őszintén szólva félek, hogy a közös albérlet elvenné minden pénzünket és annyira minimális összeget tudnánk félre tenni, hogy abból még 10 év múlva sem lesz saját lakás. Kicsit pénz kidobásnak is tartom az albérletet, mert a bérleti díjból már majdhogynem hitelt lehetne törleszteni. Abban igazat adok a barátnőmnek, hogy ki kell próbálni, hogy együtt tudunk-e élni, és ha szakítunk, akkor az albérletből mind a ketten elmegyünk és ennyi. Míg ha én veszek egy lakást, akkor meg ő úgy érezné mindig, hogy neki kell egyszer elmennie, de ez hülyeség. Teljes szívemből szeretem és sokkal jobban otthon érezném magam egy közös/saját lakásban.

Szerintetek megéri albérletbe menni és "kidobni" a pénzt, csak azért, mert a barátnőm "türelmetlen", vagy jól gondolom, hogy félre kéne tenni, és pár éven belül lehetne saját lakás? Már egészen szép összeg gyűlt össze a kuporgatásomból. 2 éve van csak munkám, még nem nevezném stabilnak, összesen 290.000 Ft-ot keresünk. Én megértem a barátnőmet is, hogy nem tud félretenni most, mert albérletben van, de akkor nem kéne kihasználni a helyzetet, hogy én meg tudok félrerakni? Annyira feszülté tesz már ez az egész, hogy érzem, ő türelmetlen és szeretne összeköltözni, én meg máshogy gondolom. Én is szeretnék összeköltözni, csak nem így, azonban már nem bírom ezt a feszélyezett tempót amit érzek. Szerintetek érdemes közösen albérletbe menni és elkezdeni egy közös életet, adjam fel a gyűjtögetést a barátnőm miatt?

2017. okt. 5. 07:43
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Igen, én így gondolom.

Már csak azért sem, mert a barátnőd anyagi helyzete nem lesz fényesebb, te nem fogsz tudni a jelenlegi tempódban félretenni, hiszen ekkor már nem a szüleid fognak tartani, hanem mindent meg kell vennetek.

De egyébként sem lenne értelme spórolgatnod, mert a barátnőd változatlanul nem fog tudni hozzájárulni és ha mégis kiizzadnál egy lakást, az megint csak nem lenne közös és itt vissza is tértünk az eredeti problémához!

2017. okt. 5. 12:58
 22/53 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos ebben igazad van. Én úgy számolom hogy pár év múlva ugrani fog a fizetésem, a barátnőmé nem biztos. Persze ezzel semmi problémám nincsen, csak akkor szerintem nem kellene azt kérnie, hogy az ő tempójában gyűjtögessünk, mert ah én is annyit adok bele, amennyit ő, akkor nem mostanában lesz saját lakásunk. Ez elég elszomorító.
2017. okt. 5. 13:09
 23/53 anonim ***** válasza:
55%

Én egyetlen megoldást látok.

A te jelenlegi pénzedet (nem tudom mennyi) tekintsétek önrésznek, vegyetek fel fixkamatozású hitelt (most nagyon jó konstrukciók vannak) amit egyenlő arányban fizettek a bérleti díj helyett. A tulajdonlás pedig úgy történjen (mert ugye te befizetted az önrészt) hogy mondjuk 60% a tiéd, 40% az övé, de a számok változhatnak.

Aztán ha valamiért mégis elválnak útjaitok, akkor eladjátok, kifizetitek a hitelt és a maradékot a tulajdoni hányad alapján elosztjátok.

Ha ez sem jó neki, akkor már nincs több ötletem!

2017. okt. 5. 13:26
 24/53 anonim ***** válasza:
53%
Azt írod, összesen 290.000 Ft-ot kerestek. Ő egyedül él, albérletet fizet, eltartja magát. Tehát legalább 120.000 Ft-ot kell keresnie, vagy többet. Ami azt jelenti, hogy te kb. 170.000-et keresel. Ebből 150.000-et félreteszel havonta. Tehát igazából felnőtt, dolgozó férfiként a szüleid tartanak el.
2017. okt. 5. 15:31
 25/53 anonim ***** válasza:

Igen, a szülei fizetik a rezsit és adnak a gyereküknek meg az éppen ott tartózkodó barátnőnek enni.

Mégpedig azért, hogy az önálló lakáshoz jutását ilyen formában segítsék. De ezt leírta a kérdező a nyitókérdésében is teljesen világosan, semmi újra nem jöttél rá.

" Én mindig a szüleimmel laktam és tudom, hogy ideje leválni, bár nagyon jól kijövünk, segítjük egymást, a hangulat is fantasztikus, tényleg olyan szüleim vannak, akikkel mindent meg tudok beszélni és nagyon jól kijövünk. Hogy őszinte legyek, azért is spórolok ennyire, mert megbeszéltem a szüleimmel, hogy ők így tudnak segíteni nekem, spóroljak és pár év múlva tudnék venni egy lakást."

2017. okt. 5. 15:51
 26/53 A kérdező kommentje:
#24-es: 190-et keresek, de így van, a szüleim fizetik a rezsit és a kaját, de ezzel semmi újat nem mondtál, hisz írtam a legelején, hogy ők ezzel tudnak nekem segíteni, így járulnak hozzá, hogy később saját lakásom lehessen.
2017. okt. 5. 16:32
 27/53 anonim ***** válasza:

Szia, mi 3 éve vagyunk együtt. 50km táv van köztünk, ezért csak hvgn találkoztunk. De ekkor is alig mert én sulizok ő meg kormozik hvgente, vagy a családi vállalkozásban segítünk. Neki van lakastakarekja igaz a legalacsonyabb de van. Szegény család lévén magát kell ellatnia ezért túl sokat nem tud spórolni..

Én többet keresek és van fundamentam is. Most adódott egy lehetőség a lakás vételre, én beleadom a saját megtakarításom ezt lepapírozzuk hogy ki mit tett a közösbe ( ezt ő már a legelején mondta hogy így akarja ha aktuális lesz).

Mi sem veszekszunk de több évig nincs értelme folytatni a tavkapcsolatot..mert akkor sem tudjuk hogy működnenk e együtt, és ez jobb ha előbb derül ki persze azért át gondolt döntés után..

De mivel a lakás a te pénzedből lenne, ha nem is jön össze a kapcsolat akkor marad neked befektetésnek 29f

2017. okt. 5. 16:36
 28/53 anonim ***** válasza:
48%
Nem értek egyet veled kérdező. A barátnődet viszont teljesen megértem. Én sem szívesen lennék úgy egy párkapcsolatban, hogy, mint a tinik (főleg bizonyos kor után), a kis hátizsákunkkal vándorlunk ide oda. Főleg úgy, hogy te a szüleiddel laksz. A párom szüleihez sem költöznék semmi pénzért. És ezt fordítva sem várom el. Közös lakást venni valakivel akivel nem éltél együtt( nem, az ott alvás nem számít együttélésnek, és a nyaralás sem, az számít együtt élésnek ha ketten együtt önálló háztartást vezettek). Most miért várna a barátnőd két évet, mikor lehet, hogy nem is illetek össze és képtelenek vagytok együtt élni? Szerintem ebből is látszik, hogy baromira nem illetek össze. Hány évesek vagytok egyébként? Mert az sem mindegy. Mi albérletben éltünk pár évet és utána vettünk közös lakást. Teszek rá, hogy egyesek szerint kidibott pénz volt. Azért tudtunk fér nni. Szerencsére mindketten egyet értettünk és ez a lényeg. Én biztos nem csinálnám ezt dolgozó nőként, hogy munka után cuccoljak valakihez és a páromon kívül még két emberhez alkalmazkodjak. Lehet, hogy neked nem okoz gondot mert a szüleid, de akkor is gáz. Nekem azzal nincs bajom ha addig valaki a szüleivel lakik amig nincs barátnője.
2017. okt. 5. 17:35
 29/53 anonim ***** válasza:
29%

Azért azt vegyük már észre, hogy itt a csaj akar összeköltözni, a Kérdező nem annyira.

Én tökéletesen megértem a kérdezőt, mindent megkap a csajtól így is, ami kell. Ha összeköltöznének, neki megszűnne a kényelem, a későbbi önálló lakás lehetősége és mit kapna cserébe? Szűkölködést, hisztit, házimunkát, megoldandó problémákat, drága pénzért, egy idegen lakásában. Nem mindenki utál otthon lenni és nem mindenki utálja a szüleit, akik nem lehetnek aggastyánok és mindent megadnak neki. A csaj meg ellátja egyébbel.

Nem csodálkozom, hogy dilemmázik.

2017. okt. 5. 17:55
 30/53 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Elfogadom a véleményed, bár szerintem ez egyáltalán nem gáz. Örülök neki,ha ti 2 év alatt tudtatok annyit félretenni, hogy saját lakást vettetek, ezt a jelenlegi fizetésünkből nem tudnánk megvalósítani. A kor lényegtelen, mert szerintem 20-on túl már nem ez a lényeg, direkt nem is írtam kort. De mint írtam, a barátnőmet is megértem, hogy ki szeretné próbálni, milyen együtt élni. Hiába mondod, hogy az együtt alvás nem egyenlő az összeköltözéssel. Ez így van. Azonban mi sülve-főve együtt vagyunk, a hétvégét is együtt töltjük, megyek át hozzá hétvégén és takarítok, mosogatok, segítek neki mindenben. Főzünk vacsit közösen, minden meg van, csak munka után nem egyből hozzá megyek, hanem 1 órával később. De legyen, tegyük fel, hogy összeköltözünk albérletbe és nem tudunk együtt élni (amit kétlek). Akkor szakítunk és én visszaköltözök a szüleimhez ő meg marad, vagy máshová megy. Ha én veszek egy lakást, összeköltözünk és szakítunk, akkor szintén albérlet után nézne a barátnőm és folytatná onnan az életét, ahol abbahagyta. Egyedül azzal értek egyet talán, hogy közös lakást nem éri meg venni úgy, hogy nem éltünk előtte együtt. Bár ezt is meg tudom cáfolni, mert rengetegen 10-20 év múlva mennek szét. De tegyük fel, albérletbe megyünk és minden szép és jó. Tovább mi lesz? Mert, hogy biztos lesz igény a saját lakásra, de ugye nem tudjuk megvalósítani, mert az albérletre elment minden pénz.

2017. okt. 5. 17:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!