Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Albérlet közösen, vagy egyenlő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Albérlet közösen, vagy egyenlőre még külön, de később saját lakás közösen?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagy dilemmában vagyok. Tudom, hogy végül nekem kell meghoznom a döntést és nekem kell ezt megbeszélnem a párommal, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A probléma a következő:

2,5 éve vagyunk együtt a barátnőmmel. 1 éve volt egy nagyon mély hullámvölgyünk, majdnem szét is mentünk, de sikerült megmenteni a kapcsolatunkat, nagyon szeretjük egymást. Barátnőm albérletben lakik, szobát bérel, én a szülőkkel lakok, és keményen félre teszek minden hónapban 150.000 Ft-ot. Barátnőm már többször említette, hogy össze szeretne velem költözni, mert belefáradt, hogy egyszer nála vagyunk, egyszer meg nálunk, szeretné ha albérletbe mennénk. Tudni kell, hogy ő világ életében albérletes és koleszos volt, így neki ez nem egy nagy érvágás. Én mindig a szüleimmel laktam és tudom, hogy ideje leválni, bár nagyon jól kijövünk, segítjük egymást, a hangulat is fantasztikus, tényleg olyan szüleim vannak, akikkel mindent meg tudok beszélni és nagyon jól kijövünk. Hogy őszinte legyek, azért is spórolok ennyire, mert megbeszéltem a szüleimmel, hogy ők így tudnak segíteni nekem, spóroljak és pár év múlva tudnék venni egy lakást. Barátnőmnek felvetettem az ötletet, hogy mi lenne ha pár év múlva vennék egy lakást és ott összeköltöznénk. Neki ez az ötlet nem tetszik, mert ha kiderül, hogy mégsem tudunk együtt élni és szétmegyünk, akkor neki kell onnan elköltöznie (ezt ő mondta, nem én), valamint nem akar éveket várni az összeköltözésre. Valahol igaza van, bár én másképp látom ezt. 1 éve szinte együtt lakunk, minden nap együtt alszunk, együtt töltjük a napokat, így szerintem nem sok újdonság érne minket. Ő nem tud félretenni, mert szobát bérel, így csak nekem van meg a lehetőségem, hogy lakásra spóroljak. Őszintén szólva félek, hogy a közös albérlet elvenné minden pénzünket és annyira minimális összeget tudnánk félre tenni, hogy abból még 10 év múlva sem lesz saját lakás. Kicsit pénz kidobásnak is tartom az albérletet, mert a bérleti díjból már majdhogynem hitelt lehetne törleszteni. Abban igazat adok a barátnőmnek, hogy ki kell próbálni, hogy együtt tudunk-e élni, és ha szakítunk, akkor az albérletből mind a ketten elmegyünk és ennyi. Míg ha én veszek egy lakást, akkor meg ő úgy érezné mindig, hogy neki kell egyszer elmennie, de ez hülyeség. Teljes szívemből szeretem és sokkal jobban otthon érezném magam egy közös/saját lakásban.

Szerintetek megéri albérletbe menni és "kidobni" a pénzt, csak azért, mert a barátnőm "türelmetlen", vagy jól gondolom, hogy félre kéne tenni, és pár éven belül lehetne saját lakás? Már egészen szép összeg gyűlt össze a kuporgatásomból. 2 éve van csak munkám, még nem nevezném stabilnak, összesen 290.000 Ft-ot keresünk. Én megértem a barátnőmet is, hogy nem tud félretenni most, mert albérletben van, de akkor nem kéne kihasználni a helyzetet, hogy én meg tudok félrerakni? Annyira feszülté tesz már ez az egész, hogy érzem, ő türelmetlen és szeretne összeköltözni, én meg máshogy gondolom. Én is szeretnék összeköltözni, csak nem így, azonban már nem bírom ezt a feszélyezett tempót amit érzek. Szerintetek érdemes közösen albérletbe menni és elkezdeni egy közös életet, adjam fel a gyűjtögetést a barátnőm miatt?

2017. okt. 5. 07:43
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
17%

Nekem ebből az jön le, hogy ő semmi normális dolgot nem akar, semmit nem tud beletenni a közös életbe a pucér micsodáján kívül, de mégis ő irányítana, ... ha hagyod.

Nem érzem felelősen átgondoltnak a hisztijét, amikor minden lehetőség adott, hogy együtt legyetek orrvérzésig.

Nem fog tetszeni neked Kérdező, amit mondok, de ti összeköltözve nagyon hamar szét fogtok menni. Csak azok a párok maradnak meg egymás mellett, akár örökre, akik egy irányba néznek, egy irányba húznak, közös az életlátásuk, a jövőképük. A tiétek nem az!

2017. okt. 5. 10:25
 12/53 anonim ***** válasza:
73%
Figyu, en voltam ilyen helyzetben es sajnos a baratnoddel kell egyet ertenem. A volt parommal mi is minden nap egyutg aludtunk, ugy gondoltam envolna is, hogy az egyutteles ettol mar nem sokban fog kulonbozni. Aztan amikor tenylegesen osszekoltoztunk, 3 nap utan szakitottunk. Es legszivesebben mar elso nap hazazavartam volna, menjen, ahogy akar. Pedig soha nem veszekedttunk elotte a ket ev alatt, meg semmi ilyesmi. De kibuktak olyan dolgok, hogy kb egy labtorlonek ereztem magam. Pedig soha nem volt ilyen, a csillagokat lehozta volna nekem. Aztan amikor osszecuccoltunk, kezdodott ott, hogy az osszes dobozt nekem,kellett felcipelni,a harmadikra, mert megmozdulni se volt hajlando, pedug raadasul sportolo, en meg egy 40 kilos no vagyok. Aztan amikor en egesz nap suroltam, takaritottam, hogy szep tiszta legyen minden, es jol erezzuk magunkat, akkor o fogta magat es itt hagyott, nem segitett semmit. Aztan amikor elmentunk vasarolni, akkor olyan evidens volt, hogy a kozos dolgokat, kajat en fizetem, o meg vasarol sajat maganak. Meg tudnam meg sorolni... az alberletbe se adott bele semmit, pedig egy eve tudta, hogy koltozunk majd, allandoan mondtam, hogy gyujtson o is, mert ugy fer, ha a felet o fizeti. Egy vasat nem adott semmibe, mert elment a penz 40-50 ezres cipokre, sapkara, satobbire. Elkoltozott otthonrol 2000ft-tal. Es tudnam meg sorolni... Nem kellett hozza 3 nap, hogy tonkremenjen a szinte tokeletesnek nevezheto kapcsolatunk. Soha nem volt elotte semmi ilyen problemank.
2017. okt. 5. 10:37
 13/53 A kérdező kommentje:

#11-es:

Nem szeretnék szakítani, remélem együtt maradunk. Igazságtalan az élet, hogy két ember szereti egymást, de emiatt vége kell, hogy legyen a kapcsolatnak, de hát ilyen az élet:) Reméljük nem ez lesz. Próbálok majd vele erről beszélni, hogy kicsit máshogy lássa a dolgokat, mennyivel jobb lenne egy lakás, ahol a kedvünkre alakítunk mindent. Ő lényegében azt várná el tőlem, hogy mivel ő nem tud annyit beleadni a dolgokba, mint én, így én se adjak bele maximumot, hanem pontosan annyit, amennyi ő, hogy egyenlőnek érezhesse magát. Ez viszont nem jó gondolkodás, ezen változtatni kell. Ez számomra visszahúzó erő. Az a baj, hogy szerintem bele sem gondol, hogy ezzel a gondolkodással mit ér el, bele sem gondol, hogy a másikat visszahúzza, ahelyett, hogy együtt szárnyalnának előre és élveznék amijük lehet majd később. Mert utána már ő is tudna spórolni, és egyenlőbbek lennének a viszonyok.

2017. okt. 5. 10:51
 14/53 anonim ***** válasza:
25%
Konkrétan folyamatos nyomás alatt Vagy,ha nem azt teszed amit a barátnőd mond akkor vége ennek az egésznek,jól sejtem hogy ő csak beakar ülni a kész házba amit te nagy nehezen össze gyujtottel?!hát szép kilátások mondhatom.....
2017. okt. 5. 11:50
 15/53 anonim ***** válasza:
51%

Igazából a barátnődet is valahol meglehet érteni, ugye ő kinullázza magát, szobát bérel, és ha egyszer szétmentek tényleg minden tied lesz. Jó most minden tökéletes, de lehet pont ő akar majd kilépni, talán pont a hullámvölgyetek miatt nem akar ennyire előre tervezni.

Ugyanakkor ha türelmesen vár, neki is jó lesz mert nem kell albérletet fizetnie, többet félrerakhat majd. Igaz, hogy ha szakítotok neki onnan mennie kell, de amíg ott él legalább bérleti díj nincs, azért ez is elég jó szempont.

Most ha ti összeköltöztök nem lesztek sokkal beljebb, neki jobb lesz mert nem szobát bérelne, hanem egy egész lakást kettőtöknek, és abban csak ti éltek.

Egyébként meg pesten is lehet korrekt áron lakást bérelni. Barátom a 28nm 1 szoba konyhás egybenyílós paneljét 60000 adta ki, itt csepelen. Barátom a keletinél 1800 évek végén épült panelben lakik, havi 55 ezer ott hatalmas szoba van kettőjüknek, kis wc kis konyha és ennyi, közös költség azt hiszem itt magasabb 10k körüli de ugyis eztis felezik.

Ha most 150 raksz félre, akkor ez kb olyan 30-40 ezer ft mínusz. Ha nem adsz haza semmit, és innentől rezsi is közös meg kaja pénz is, na igen, akkor ott már érezhető lenne a dolog. Szülők is örülnének ha önnáló lennél. Ha meg véletlen adsz bele akkor tényleg nem jössz ki sokkal rosszabbul.

Én teljesen megértem a barátnődet.

F

2017. okt. 5. 11:52
 16/53 A kérdező kommentje:
Micsoda? Épp, hogy nem akar beleülni a kész házba, ez a probléma :D
2017. okt. 5. 11:52
 17/53 A kérdező kommentje:
Mondjuk ebben igaza van az előttem válaszolónak, hogy mi lenne, ha nekem lenne egy lakásom már? Akkor nem költözne oda, mert az nem közös? Azt ugye nem várhatná el, hogy költözzek vele albérletbe, ha van lakásom. Érdekes egy helyzet és mind a két felet meg lehet érteni, ezért nehéz.
2017. okt. 5. 11:56
 18/53 anonim ***** válasza:
100%
Attól függetlenül, hogy pénzkidobás szerintem próbáljatok meg pár hónapig albérletbe menni. Először nézzétek meg, hogy egyáltalán képesek vagytok-e együtt élni, mert sok problémát kihozhat. Főleg mivel elég érdekesen gondolkodik a barátnőd... Ne vegyetek közös lakást, amíg nem biztos, hogy meg tudtok élni egymás mellett.
2017. okt. 5. 12:33
 19/53 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező!

Szép-szép dolog a szerelem, de ha mindenkivel akivel az ember eltöltött 2-3-5 évet, közös lakást kellene venni, mindenkinek lenne legalább 10 lakása, vagy mindenki élne haláláig albérletben.

Ez nem így működik!

Anélkül, hogy bele-, vagy hozzászólnék, hogy esetetekben mi lenne a helyes (bár van véleményem!) előre megmondom neked, ha albérletbe mész, nem fogsz tudni lakásra gyűjteni, sőt, ha bármi adódik (betegség, munka elvesztése, becsúszik egy gyerek) akkor az a pénzed is el fog menni, amit eddig kuporgattál.

Ennek tudatában dönts!

2017. okt. 5. 12:39
 20/53 A kérdező kommentje:
Vagyis kedved utolsó, te azt mondod, hogy ha albérletbe megyünk, akkor minden pénzünk el fog menni és soha a büdös életbe nem lesz saját lakás/házunk, hanem életünk végéig albérletben fogunk tengődni. Mit ne mondjak, szép kilátások.
2017. okt. 5. 12:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!