Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A barátnőm azt szeretné, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm azt szeretné, ha minden kiadásunkat én fizetném?

Figyelt kérdés
Lényegesen többet keresek nála, nem vágna padlóra, ha egyedül fizetném az albérletet és más költségeket. Ő ezt azzal indokolja, hogy jelenleg nincs munkája és félretett pénze, és egyébként is minden pénz közös kellene, hogy legyen, mivel párkapcsolatban vagyunk. Ezzel tulajdonképpen én nem is vitatkoznék. Ti mit gondoltok, ez elfogadható?
2017. szept. 21. 22:09
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy hosszú kapcsolatban egyik vagy másik félnek átmenetileg nincs munkája, akkor természetes, hogy a párja segít neki. De ha ő elvárja, hogy ezentúl eltartsd, csak mert jól keresel, az már nem korrekt.
2017. szept. 21. 22:26
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
#11-esnél a szó.
2017. szept. 21. 22:28
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ha én nőként keresnék annyit, hogy eltartsam a páromat is, amíg talpra nem áll, akkor egy határidőt szabva felajánlanám a segítségem, de akkor a határidőt tartani kell, akkor is, ha addig csak olyan munkát talál, amit nem szívesen végezne hosszú távon, de legalább dolgozzon valamit, kerüljön vissza ismét a munka világába, és továbblép, ha lesz jobb lehetősége. Én is ezt teszem, voltam álláskereső, mindig így álltam hozzá. Nem lógatjuk a lábunkat, ha csak pocsék van, akkor az van, de azért is fizetnek, aztán közben keresek jobbat, és lépek, amint találtam. Váltottam már 2 hét után is, miután előtte 3-4 hónapig állást kerestem. Elvállaltam az elsőt, ami jött, kb. egy hét után már jött a hívás egy jobb helyről, és váltottam, még bőven próbaidő alatt. És még pozitívan is jött ki, hogy azért akarok váltani, mert többre vagyok képes.

Szóval nekem a hozzáállás nagyon sokat számítana az anyagiakon túl, viszont ez jelenleg csak fikció, mert nincs olyan jövedelmem pillanatnyilag, amivel másodmagamat el tudnám tartani, ez elég arra, hogy én megélek, és valamennyit tudok még tartalékolni (úgy, hogy nagyon odafigyelek a kiadásaimra).

Szerintem ha határidővel mész bele a dologba, akkor nincs oka megsértődni (én nem sértődnék meg), ha mégis pattogni kezd, akkor már gyanakodhatsz, hogy más van a háttérben, és akkor ne sajnáld a szakítást se.

2017. szept. 21. 22:29
 14/35 anonim ***** válasza:
25%

Igazából ha nem vagy valami nagyon profi keresett szakember, akire azonnal lecsapnak, a 4 hónap még akkor is átlagos álláskeresési időnek számít, ha gőzerővel rajta van valaki azon, hogy állást találjon. Kapásból ki kell szűrni a nem megfelelő munkákat (pl. folyamatosan keresnek embereket ingatlanosnak, DE az később derül ki, hogy egyébként vállalkozóként kellene végezned, és teljesen jutalékos az egész... ugyanez a biztosítási ügynök - azoknál még úgy is jártam, hogy mikor felhívtak, és rákérdeztem, mi a munka, hárítottak, hát mivel pont belefért az időmbe, elmentem, és ott derült ki a valóság, én meg mondtam, hogy nem ilyen munkát keresek, és ha ezt az elején megmondják, akkor mindketten megspórolhattunk volna magunknak egy felesleges kört, kicsit meglepődött az interjúztató hölgy, mert nem erre számított, ő minden új ember után plusz jutalékot kap).

De ha belekényelmesedik, az már nem jó. Azt már nem vagy köteles elfogadni.

2017. szept. 21. 22:37
 15/35 anonim ***** válasza:

Bár én nem lakom együtt a párommal de nem lenne ennyi bőr az arcomon.

Rosszul érezném magamat, hogy kb el vagyok tartva. Másrészt én egy pasitol se akarom vissza hallani a dolgokat hogy "ezt is en fizetem azt is az is az enyém ez is az enyém stb"

Igy meg ha mindenbe bele adnék én is, nem vághat semmit a fejemhez.

Ha elmegyünk moziba megveszi a jegyeket akkor en pl megveszem a kaját, vagy fordítva. Volt hogy en hívtam

meg éttermébe volt hogy ő hívott meg engem..A boltba neha o fizet neha en. Szerintem egy nő is ugyan ugy bele rakhat az anyagiakba.

Ahogy egy pasi is nyugodtan segíthetne otthon a házimunkakba.

Ahogy én is segítek neki majd pl fát hordani füvet nyírni, ő is segíthetne nekem pl a takarításba.

Szerintem ez igy lenne rendjén:(

2017. szept. 21. 22:39
 16/35 anonim ***** válasza:
Számomra elfogadható lenne, de nem állandóan. A feltétel az lenne, hogy keressen munkát. Aztán pedig fizetéstől függően osztozás a költségeken. Amíg pedig ő maga nem tud beszállni a költségekbe, addig más módokon segítsen a háztartásban.
2017. szept. 21. 22:50
 17/35 anonim ***** válasza:
26%
Hát azért ha nem töri munkát, akkor ez így meredek. Fordított esetben téged már semmirekellő ingyenélőnek tartanának...
2017. szept. 21. 23:02
 18/35 anonim ***** válasza:
63%

Négy éve vagytok együtt, de négy hónapja áll fenn ez a helyzet.

Előtte hogy volt? Ennyi idő alatt már meg lehet ismerni a másikat.

Egyáltalán nem mindegy, hogy hogy jutott idáig melletted.

Vagy az van, hogy te pl. keresel 400 ezret, ő is keres 400 ezret, mindent felesben fizettek, de nem tett félre annyit, hogy 4 hónapra elég legyen. Ebben az esetben még érthető is, hogy nem akarsz rajta segíteni.

A másik verzió, hogy te keresel 400-at, ő 150-et, és mindent felesben fizettek. Neki pedig annyi tartaléka volt csak, ami 4 hónapra elegendő. Most elfogyott.

Mindenesetre azt el tudod mondani, hogy szerinted miből fizessen, ha nincs (még) pénze? Mert ez így csak simán szemétség, hogy tudod, hogy semmilye nincs, de akkor is fizessen.

Ráadásul ez nem egy futó kaland. Mások ennyi idő után már házasok és közös gyerek van. Ti a közös kasszáig nem jutottatok el.

Ne csodálkozz, ha az első keresetéből elköltözik. Nálad normálisabb és megértőbb lakótársat talál bármikor.

2017. szept. 22. 07:57
 19/35 anonim ***** válasza:
17%
Ha az ideiglenes lenne, és/vagy olyan helyre kis otthont faragna abból, amit éltek, és minden 3fogásos meleg vacsi várna, akkor okés lenne. De inkább azt látom én is, hogy neki ez kényelmes, nem keres munkát, és vki eltartja a popsiját. Sztem ha nem tisztázzátok ezt, hogy nem fogod eltartani a végtelenségig puszira, sokkal durvább lesz később.
2017. szept. 22. 09:35
 20/35 anonim ***** válasza:
32%

4 hónapja semmi? Hány állásinterjún volt? Eladónak bpn minden második boltban tapasztalat nélkül is felveszik az embert azonnali kezdéssel.

Végig úgy gondoltam, hogy oké, tartsd el, komoly kapcsolat meg miegyéb, de aki 4 hónapig nem talál állást, az csak a szakmájában keres. Ez pont elég idő ahhoz, hogy a megélhetése legyen fontosabb a szakmai előmenetelénél. Eladói állás mellett is tud munkát keresni.

Te tudod, hol éltek és milyen lehetőségei vannak, de nekem nagyon naplopónak tűnik ezek alapján. Gondolom csak a kevés könnyű szakmabéli munka felel meg neki magas fizetéssel. Szépen költözzön haza, ha nem futja a rezsi ráeső részére, vagy kérjen a szüleitől kölcsön.

Nem vagyonközösségben éltek, ez nem házasság.

4 hónap munkanélkül pesten.. teljesen abszurd, tömve van minden hirdetéssel, meki, minden bolt, fénymásolósok, zöldségesek, cipőboltok, aluljárós boltok..

2017. szept. 22. 09:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!