Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nekem kell még fizetnem neki?
Sziasztok.
Olyan problémám adódott,hogy 7 ev után válunk a férjemmel. 3 gyermekünk van,ebből 2 az övé. Gyerektartast nem fizet,hisz 1 hetet otthon vannak,1 hetet az apjuknál. Nem is ez a lényeg. Bíróságon kívül szeretnénk megeggyezni a vagyonmegosztással. Én költöztem anno az ő házába,amit hitelből vett. Én is vittem oda egy X összeget,melyről hivatalosan is van papírom. A házat hónapokkal ezelőtt eladtuk. Ami a férjem és valamennyi része az anyja nevén volt. Mivel kevesebbet ért a ház,mint maga a hitelünk,valamennyi hitelt fel kellett venni,hogy végtörtelszteni tudjon. 8 éve van fizetve fundamenta is,ami a hitelhez kötött volt,szintén anyósom nevén.Mivel vegtörlesztve lett,így a fundát és megkapja a férjem. Na már a férjem követeli tőlem a felvett. Ez volt kb. 6 hónapja,hogy felvette. Mi február óta külön is élünk. Lakcímkártya szerint pedig 3 éve. Lehetnek neki bármiféle követelézési jogai???? Megőlülök. Nehogy már én fizessem ki neki a szarjait... nem segít nekünk anyagilag es még én fizessek...
A házasságban nemcsak az anyagi javak közösek, hanem a terhek is. Nem az ő szarjait kell fizetned, hanem a közös szarjaitokat, hiszen te is, és a közös gyerekeitek is ott éltetek, plusz az a gyerek, aki nem is az övé.
Az egyik kolléganőm sem tudott megegyezni váláskor a férjével, a vagyonmegosztást is a bíróság intézte. A legutolsó késkészletig felsoroltattak velük minden értéküket (volt két autó, motor, nyaraló, stb...), és a bíró osztotta el a dolgaikat. Náluk közös gyerek nem volt, de a kolléganőmnek az előző házasságából volt egy - a váláskor - 14 éves fia. Náluk a velük lakó gyerek után albérleti díjat kellett fizetni, de nem tudom, hogy mennyi időre visszamenőleg, mivel a férj házában éltek.
Jobb tisztázni mindent, ha pedig nem megy, szerintrm beszélj egy ügyvéddel, aki pontosan útbaigazít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!