Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyit kell fizetnem? Válás

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyit kell fizetnem? Válás

Figyelt kérdés
Éssss akkor a mai nappal be telt a poharam! Válni szeretnék egy folytom karcoskodó embertől! Jelenleg 4 órában vagyok bejeletve,van egy 3.5 éves kislányom.Mennyi az illeték a válásnál??? Én szeretném beadni akár már holnap.A teljes összeget azt tudom 30 000.- ft.Előre vagy utolag kell fizetni?? 4 órai bejentés mellett is 30,,??
2016. szept. 15. 07:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
3%
8 órában 30 000Ft+ÁFA/nap. Ki kell számolnod egyenlettel, hogy hány napig fog tartani a válás. Erre a Coulomb egyenletet szokták használni. Számításba kell venni a gyerekek számát is. A képlet a következő: ledolgozott órák száma/gyerekek száma+család átlag életkora-férj születési dátuma. És ezt kell beszorozni 30 000/nappal.
2016. szept. 15. 07:57
 2/14 anonim ***** válasza:
51%

Az illeték nem munka függő, hanem fix 30e és a kereset leadásakor kell fizetni.

Biztos, hogy el akarsz válni? Gyerekkel nehezebb lesz és az ügyvédet is fel kell fogadni. Próbáld megbeszélni és megoldani. Ha semmit nem használ, akkor beszélj egy ügyvéddel.

2016. szept. 15. 08:23
 3/14 A kérdező kommentje:
Ez már helyre állithatatlan.Tegnap már nekem is jött az örökös féltékenység szétmarja a lelkét.Ha kell akár ügyvédet is fogadok.Sokat türtem és szenvedtem,itt most befejeztem vele.Átjöttünk anyumékhoz is ,mert egyszerűen elment az agya már megint.Ez nem az első eset.Mindig azon voltam,hogy a gyerekemnek az apja,de tovább ezt nem birom sem lelkileg sem sehogy!
2016. szept. 15. 08:39
 4/14 anonim ***** válasza:
72%
Hát, ezt ne is tűrd, erős vagy, hogy meghoztad a döntést és még erősebb leszel, ha véghez is viszed! Drukkolok, hogy sikerüljön ebből kilábalnod és helyrehozni az életed.
2016. szept. 15. 08:59
 5/14 anonim ***** válasza:
65%

Nem az számít, hány órában vagy bejelentve, a házassági bontóper illetéke szabott fix összeg, mint a tej ára a boltban :)

Előre kell fizetni, a szolgáltatás igénybevételének megkezdésekor- vagyis addig nem tűznek tárgyalásra időpontot, amíg ezt valamilyen módon nem rendezed.

(azért leírom, hogy milyen lehetőségeid vannak, de nem ártana neked sem utánanézni, utánaolvasni így cselekvőképes felnőtt emberként és ne indulatból rohanjál be a bíróságra válni)

30 eFt az illeték.

Viszont akár van közös megegyezés, akár nincs, a keresetlevélben kérheted a költségmegosztást (vagyis ok, kifizeted, különben nem lesz tárgyalás, de kérheted, hogy a volt férjed az összeg 50%-át térítse meg neked, ezt általában meg is ítélik- közös megegyezés esetén pedig eleve így megegyezhettek).

Amennyiben a 4 órás munkád nettó jövedelme olyan alacsony (nagyjából az egy főre jutó nyugdíjminimumot, azaz kb. 30 eFt/hó/fő összeget nem éri el), akkor kérhetsz a bírósági kezelőirodán ún. költségmentességi nyomtatványt és ha az egyébként (jogosan!) szigoró feltételeknek megfelelsz, akkor mentesülsz az illetékfizetés alól, illetve kérhetsz költségfeljegyzést is.

Ha te neveled a továbbiakban a közös gyermeket, akkor a nettó jövedelmedet (munkabér, családi adókedvezmény, családi pótlék, egyéb bevételek stb.) kettővel kell osztani az eltartott kiskorú miatt.

Beadhatod a keresetlevelet holnap.

4 példányban, illetékbélyeggel.

nem kell hozzá feltétlenül sem ügyvéd, sem perképviseletre sem felkérni senkit, amennyiben normális, átlagosan értelmes ember vagy, magad is meg tudod írni, tele van a net iratmintákkal, egyébként pedig szerencsére a bíróság is a tartalmi elemekre és nem az alakiságra helyezi a hangsúlyt.

Ha nincs elég pénzed ügyvédhez fordulni, akkor jó ötlet lehet a bíróságokon működő ún. panasznapi ügyintézésen ingyenes és szakszerű segítséget kérni.

A lakóhelyed szerinti elsőfokú bíróságon (kint van a honlapjukon a pontos cím, ügyfélfogadás stb.) heti egyszer van ilyen ügyintézésre lehetőség, az ott dolgozó jogvégzett szakemberek segítenek pl. átnézni a keresetleveledet alaki, tartalmi szempontból, hogy később ne kelljen már a hiánypótlással az időt húzni.

(ezért az illetékbélyeget NE ragaszd rá első körben a beadványodra, csak ha átnézték, amennyiben nem vagy képes egyedül megírni)

A keresetlevélhez szükséged lesz a gyermek születési anyakönyvi kivonatára is mellékletben (ha nincs meg, akkor a születése helye szerinti anyakönyvi hivatalból tudsz kikérni 2.200 Ft-ért- ha ekkora gond a pénz, akkor erről is kérhetsz költségfeljegyzést!), a házassági anyakönyvi kivonatotokról úgyszintén, ha nem áll rendelkezésre.

Számolj azzal, hogy ha nem pontosan a születés/házasságkötés helye szerinti anyakönyvvezetőhöz mész, akkor egyik hivatal a másiktól kikérni, de akkor 30 napos ügyintézési határidő van, ha el tudsz menni abba a hivatalba, ahol ezek az események rögzítésre kerültek, ott jellemzően azonnal megkapod.

Ha van közös ingatlantulajdonotok, akkor 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap is fog kelleni (6.600 Ft alapesetben, de az e-hitelest is elfogadják 1.700-ért, ha van lehetőséged ilyet lekérni).

Ugyanígy ha van közös kötelezettség (pl. lakáshitel stb.) akkor egy aktuális tartozásegyenleget kell kérni a banktól (ennek is lehet díja, a számlavezető bankod pontosan meg tudja mondani, ez változó, nem is mindenhol tudnak azonnal adni).

SZóval viszonylag kicsi esélyét látom annak, hogy ilyen írásképpel, ilyen felfokozott állapotban te valóban holnap beadod a hiánytalan és legalább tartalmilag megfelelő keresetlevelet, de hajrá, ha válni akarsz, szabad akaratodból megteheted.

Célszerű lenne azonban a házastársaddal leülni és megbeszélni a körülményeket, majd ezt akár a saját szavaitokkal is, de írásban rögzíteni, tanukkal ellátni, a keresetlevélhez mellékelni.

Amiben MINDENKÉPPEN meg kell egyezni (vagy ha nem bírtok, akkor a bíróság fog döntést hozni, de az időben, költségekben mindenképpen rosszabb lesz- szóval két felnőtt ember ezt is mérlegelje!)

- közös vagyon megosztása

- közös kötelezettségek megosztása

- közös gyermek elhelyezése

- gyermek tartásdíj mértéke

- a gyermeket továbbiakban nem nevelő fél láthatásának szabályozása

...de ezen felül bármi, amit fontosnak tartotok, akár a közösen vásárolt ingóságok megosztása stb.

mérlegeld, hogy a gyermeket akarod-e nevelni, partner vagy-e esetleg a megosztott felügyeletben (egyáltalán tisztában vagy ezekkel a fogalmakkal?), egyeztessétek a közös élet minden területén az osztozkodást.

Ha ez sikerül, akkor gyoraan el lehet válni, kultúráltan, emberhez méltóan úgy, hogy nem egymásnak betartotok és a sérelmeiteket bosszulgatjátok meg, hanem a közös gyereketek sem sikkad el és az ő érdekeire is tekintettel tudtok lenni.

Minden jót kívánok:

elvált nő és anya

2016. szept. 15. 10:21
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

én most váltam el, szintén hasonló korú gyermekkel

rászorultsági alapon alperes fizeti a teljes összeget

utólag

a válás kimondása után kapta meg a csekket két hónappal

nekem nulla forintba került

37/N

2016. szept. 15. 10:52
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

megint utolsó vagyok

a keresetet tök ingyen adtam be, mindent én intéztem

mivel hasonló anyagi helyzetben vagyok mint te ezért gyanítom hogy neked is rászorultsági alapon ingyenes lesz az egész procedúra

2016. szept. 15. 10:53
 8/14 anonim ***** válasza:
En is most valtam 2,5 eves gyerekkel. Az 5-os nagyon jól leírta. Annyi még, hogy a latjatasrol is érdemes megegyezni. Anélkül nincs közös megegyezés. A neten található mintákkal légy óvatos! Én is azzal mentem, a panasznapi előadó azt mondta, jó, aztán a bírónő lecseszett, hogy 2 dolog hiányzik...
2016. szept. 15. 20:41
 9/14 anonim ***** válasza:
Akik írtátok,hogy nemrég válltatok,hogyan viseltétek az egészet?a gyerekeket megviselte?sajnos én is vállni fogok pici gyerekkel.Nálatok mi volt a gond?
2016. szept. 18. 23:13
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon rosszul! Sokáig nem bírtam feldolgozni, hogy bárhogy próbáltam megjavítani a házasságom, vége lett. A legrosszabb odaadni a gyereket az apjának, aki az új nojehez viszi. :(
2016. szept. 18. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!