Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ti laknátok albérletben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti laknátok albérletben?

Figyelt kérdés
Több mint 7 hónapja élek itt a páromnál és a szüleinél nekem minden vágyam az,hogy külön menjünk lakni. Mert ez így nem élet nem akarok örökké a szülei mellett élni. Itt nem érzem magam otthon meg nem csinálhatok azt amit akarok. Nehéz megfelelni mindenkinek,hogy jó legyen. Igaz nekünk van egy külön lakrészünk tetőtér a szülők meg az alsó szinten vannak de mégis itt vannak velünk az nem olyan mintha tényleg külön lennénk. A párommal is beszélgettünk már erről és neki az a véleménye,hogy a külön költözéshez gyűjteni kell pénzt. Albérletbe meg nem akar menni ellene van azt mondta az soha nem lesz az övé. Helyette inkább hitelre venne házat ha úgy lenne mert azt tudja,hogy majd egy idő után csak az övé lesz. Ti hogy látjátok ezt az albérlet dolgot? Én azt viszont tudom,hogy hosszabb ideig nem akarok a szüleinél lakni külön életre vágyom de attól félek,hogy vele ezt lehetetlen lesz megvalósítani. Amúgy a párom nagyon családcentrikus ember és nagyon jó dolgos. És attól is félek,hogy a szüleit nem akarná itthagyni soha és azért keresi a kifogásokat. Hogy lehetne hatni rá,hogy próbáljuk meg külön?
2017. aug. 23. 12:40
1 2 3
 11/22 A legrosszabb ***** válasza:
54%
Az egyik barátom rokona albérletében lakok, szerencsére nem húz le pofátlanul százezres összegekkel, és nem mellesleg kényelmes is egymagamra ez az egyszobás albi. Addig fogok itt maradni, amíg össze nem jön egy tisztességes önrész egy saját lakásra. Egyre elkeserítőbbek az árak itt a fővárosban, nulla önrésszel 20-25 milliót felvenni felér egy tarkón lövéssel, mert 60 éves korodra sem fogod tudni kiköhögni a kamatokkal terhelt törlesztést, miközben hónapról hónapra alig élsz. Ja, persze elvárás a saját lakás, saját ház, saját autó, meg a saját f#szom is...
2017. aug. 23. 14:06
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

Mi ugyanígy élünk a párom szüleinél külön, a tetőtérben... Tökéletesen megvagyunk, gyűjtögetünk egy saját házikóra.

Albérletben laktam egy évet, soha többé... Inkább égetném el a pénzt a kert végében, annak is több értelme lenne.

Én is hitelre vennék házat inkább, akkor is évekig fizetsz, és legalább a sajátod lesz, nem kiszórod a semmibe a pénzt.

2017. aug. 23. 14:32
 13/22 anonim ***** válasza:

Azért nem mentünk albérletbe, mert annyit azért nem keresek, hogy a havi költségei mellett még félre is tudtam volna rakni nagyobb összegeket a házvásárlásra. Párom ugyan így volt vele. Meg egyébként is csak kertes házban szerettünk vona élni, amit nagyon ritkán lehet kivenni albérlebe.

De mondjuk annyiból meg jó ötlet, hogy legalább meglátjátok mennyire tudtok igazából együtt élni kettesben. Mert azért nem kevés konfliktussal jár egy háztartást vezetni. Ha csak albérletbe mentek pár hónapra, akkor még nincsen kötelezettség (mondjuk szerződéstől függ), ha korainak érzitek utána, akkor tudjátok azt mondani, hogy na jó akkor várunk még 1-2 évet és visszaköltöztök a szülőkhöz.

Hitelre meg nem vennék házat, meg semmit sem. Főleg úgy, hogy nem is tudjátok még pontosan, hogy "el tudjátok-e viselni" egymást összezárva csak ketten.

2017. aug. 23. 14:33
 14/22 anonim ***** válasza:
azt hittem, 18-20 eves vagy...
2017. aug. 23. 14:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaaj most látom te tetted fel múltkor a kérdést, hogy a "barátnődet" miért nem támogatja a párja anyagilag. Akkor még valahogy meg voltál róla győződve, hogy neked nincs párod és nem is akarsz. :) Érdekes egybeesések. "Barátnőd" meg a pasija szüleinél lakott.. mint te most? Hmm..
2017. aug. 23. 14:53
 16/22 anonim ***** válasza:

Igaza van a párodnak. Nem keresi a kifogásodat, de gondolj már bele... Egy normálisabb albérlet 50.000-nél kezdődik, de ha igazán jót akartok, jó környéken, akkor az árak 100.000 Ft fölé is húzhatnak.

Én akkor értem meg az albit, ha valaki a lakhelyétől távol tanul és nem tud naponta hazajárni.

Egyébként nem mennék albiba, az fix. Egy ideig kibírjátok a szülőkkel, és ha összegyűlik elég pénz a takarékszámlán, akkor bementek a bankba, és megmondjátok, hogy eljött az ideje a lakásnak. Lehet, hogy még ezek mellett is kell valamennyi hitel, de legalább nem a 0-ról indultok.

Ráadásul ilyenkor a banknak fizettek, és ha lemennek a részletek, akkor tiétek lesz a lakás. Az albira ugyanúgy kifizetitek ezeket a 'részleteket', ami ott lakbér néven szerepel, csak soha a büdös életben nem kapjátok meg a lakást. :)

21/L

2017. aug. 23. 21:18
 17/22 A kérdező kommentje:
Most őszintén ti úgy laknátok anyós jelölttel,hogy tudjátok nem annyira kedvel titeket? Mert ezalatt a 7 hónap alatt volt már egy két összetűzésünk de a végén mindig kibékültünk. Néha jól elvagyunk beszélgetünk nevetgélünk de van amikor meg ki nem állhatom azt a nőt olyan mint az időjárás. Egyszer kedvel engem egyszer meg nem fura egy nőszemély nagyon. Ezért is szeretnék minél előbb elmenni innen albérletbe még soha nem laktam de évekig nem akarok itt lenni a szüleinél ki se bírnám.
2017. aug. 24. 10:41
 18/22 A kérdező kommentje:
Meg kerülgetni kell folyton az öccsét is meg annak a barátnőjét amikor idehozza. Hát kinek van ehhez kedve úgy az igazi ha egy pár csak ketten lakik szülők testvérek nélkül.
2017. aug. 24. 10:45
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
az öccsét NEM te kerülgeted, hanem ő téged, mivel az ő otthona is. majd te megmondod, ő mikor hozhatja a bnőjét... te meg ott laksz
2017. aug. 24. 11:11
 20/22 A kérdező kommentje:
Már nem sokáig mert ha minden igaz nemsokára elköltözik a barátnőjével. Ők teszik a legjobban.
2017. aug. 24. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!