Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti laknátok albérletben?
Mi ugyanígy élünk a párom szüleinél külön, a tetőtérben... Tökéletesen megvagyunk, gyűjtögetünk egy saját házikóra.
Albérletben laktam egy évet, soha többé... Inkább égetném el a pénzt a kert végében, annak is több értelme lenne.
Én is hitelre vennék házat inkább, akkor is évekig fizetsz, és legalább a sajátod lesz, nem kiszórod a semmibe a pénzt.
Azért nem mentünk albérletbe, mert annyit azért nem keresek, hogy a havi költségei mellett még félre is tudtam volna rakni nagyobb összegeket a házvásárlásra. Párom ugyan így volt vele. Meg egyébként is csak kertes házban szerettünk vona élni, amit nagyon ritkán lehet kivenni albérlebe.
De mondjuk annyiból meg jó ötlet, hogy legalább meglátjátok mennyire tudtok igazából együtt élni kettesben. Mert azért nem kevés konfliktussal jár egy háztartást vezetni. Ha csak albérletbe mentek pár hónapra, akkor még nincsen kötelezettség (mondjuk szerződéstől függ), ha korainak érzitek utána, akkor tudjátok azt mondani, hogy na jó akkor várunk még 1-2 évet és visszaköltöztök a szülőkhöz.
Hitelre meg nem vennék házat, meg semmit sem. Főleg úgy, hogy nem is tudjátok még pontosan, hogy "el tudjátok-e viselni" egymást összezárva csak ketten.
Igaza van a párodnak. Nem keresi a kifogásodat, de gondolj már bele... Egy normálisabb albérlet 50.000-nél kezdődik, de ha igazán jót akartok, jó környéken, akkor az árak 100.000 Ft fölé is húzhatnak.
Én akkor értem meg az albit, ha valaki a lakhelyétől távol tanul és nem tud naponta hazajárni.
Egyébként nem mennék albiba, az fix. Egy ideig kibírjátok a szülőkkel, és ha összegyűlik elég pénz a takarékszámlán, akkor bementek a bankba, és megmondjátok, hogy eljött az ideje a lakásnak. Lehet, hogy még ezek mellett is kell valamennyi hitel, de legalább nem a 0-ról indultok.
Ráadásul ilyenkor a banknak fizettek, és ha lemennek a részletek, akkor tiétek lesz a lakás. Az albira ugyanúgy kifizetitek ezeket a 'részleteket', ami ott lakbér néven szerepel, csak soha a büdös életben nem kapjátok meg a lakást. :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!