Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltözés a párod szüleihez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés a párod szüleihez?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy egyetem után összeköltözünk, a párom szüleihez. Már végeztünk az iskolával, ő kapott is munkát, nekem ez még nem sikerült de ahol lehet próbálkozom.

Nincs gondom a szüleivel, ők is kedvelnek, de amikor ott vagyok náluk, mindig felteszem magamban a kérdést, hogy tényleg ez lesz a legjobb? Odaköltözni?

Más lehetőségünk sajnos nincs, egy ideig gyűjtögetjük a pénzt, aztán amint lehet továbblépünk, én fél évnél többet nem szeretnék ott élni, mert nem érzem magam ott otthonosan, azt érzem hogy nem nyúlhatok be a hűtőbe csak úgy, ha szeretnék enni valami stb. Ha ott laknánk azert ez változna remélem, mert a rezsibe+kajába fizetnénk.

Ti hogy voltatok ezzel? Mennyi ideig laktatok szülőknél, milyen lett a kapcsolatotok, változott tőle?

2017. aug. 22. 09:25
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
95%
9.: nagyon meg fogod te még ezt bánni, amikor pár hónap múlva a párod csak az anyu főztjét hajlandó enni és neki tiszta bódottá lesz, hiszen már két anyukája lesz, aki róla gondoskodjon. Megnézem én azt, mikor akar majd tényleg elköltözni veled. De ne legyen persze igazam
2017. aug. 22. 10:06
 12/37 anonim ***** válasza:
13%

bocs, lehet hogy te olyan ember vagy, aki egy stabil, több éves párkapcsolatban képes levetetni a gyereket, csak mert egy kis áldozatot kéne hozni, ha megszületik. amúgy meg nem mindegy neked, manapság még a 30asok is a szüleikkel élnek. nem akartunk várni 45 éves korunkig a gyerekvállalással.

8as voltam

2017. aug. 22. 10:07
 13/37 anonim ***** válasza:
83%

A lehető legrosszabb ötlet, ha bármi más lehetőségetek van, ne tegyétek! Az efféle összeköltözés a legjobb melegágya egy rakás nagyon komoly problémának. Egy kapcsolatban csak két ember van, és két ember között sem mindig könnyű kezelni a problémákat és fenntartani a harmóniát. De 4+ ember között szinte lehetetlen.

Én amúgy nem éltem így együtt a családdal, de soha nem is fogok, túl nagy a kockázata, hogy megromlik a kapcsolat. Mondom ezt úgy, hogy a saját családomat is szeretem és a páromét is, mindkét helyen jól és otthonosan elvagyok. De az együtt élés TELJESEN más. Ez nekem pont annyira alapvető dolog, mint az, hogy kerülni kell a családon belüli anyagi dolgokat, közös ingatlant, hitelt, ilyesmit. Hosszú távon szinte gatantált a dráma.

Szóval ha nem vagy 105%-ig biztos abban, hogy ez jól működne, és ha már így, előre nem fektetitek le nagyon világosan a feltételeket (ki mivel tartozik, ki miért felelős, ki mibe dumálhat bele és mibe nem), akkor ne költözzetek a szülőkhöz.

2017. aug. 22. 10:09
 14/37 A kérdező kommentje:
11. Miért gondolsz egyből rosszat tulajdonképpen a páromról úgy, hogy alig tudtál meg róla információt? Rossz tapasztalatok?
2017. aug. 22. 10:10
 15/37 anonim ***** válasza:
73%
12.: nem "levetetni" kell, hanem védekezni. És nem kell 45 éves korig várni vele, elég, ha addig vártok, amíg a saját lábatokon meg tudtok állni. Hiába vagytok már kor szerint felnőttek, ha nem tudtok gondoskodni ketten egy gyerekről, ne csináljatok gyereket. Ennyi.
2017. aug. 22. 10:10
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
14.: nekem nincs rossz tapasztalatom, szerencsére a páromnak esze ágában nincs a szüleivel maradni, de nagyon sok hasonló kérdést olvashatsz itt és a jó részük olyan problémát fogalmaz meg, mint amit leírtam. De ahogy írtan, ne legyen igazam és éljetek boldogan együtt. Csak én pl egy kellemeset kakilni sem tudok, ha a párom szülei is ott vannak. Szerintem ez így élhetetlen, te is írtad, hogy a hűtőt sem mered kinyitni. Na mindegy, nekem 8, mit csinálsz, csak majd arra leszek kíváncsi, egy év múlva hogy látod.
2017. aug. 22. 10:13
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Rossz otlet. Az se teljesen normalis hogy az ember a szuleinel lakik egyetem utan, de hogy a parjat is oda viszi.. Fel evet ki lehet birni kulon lakasban.
2017. aug. 22. 10:13
 18/37 anonim ***** válasza:
36%
képzeld el, hogy tudunk gondoskodni a gyerekről. soha senki nem vett neki semmit, nem is kaptunk semmit senkitől. amije van, azt mi vettük neki. a rezsibe is befizetünk. nem értem hogy miért ilyen abszurd neked, hogy egy 200 nm-es házban nyugodtan képesek vagyunk együtt élni 5-en. fizetünk a rezsibe, de azért az mégsem annyi, mint amennyibe egy albi kerülne, hitelt meg nem akartunk felvenni huszonévesen. ha neked nem tetszik akkor ne csináld így, de nem kell leszólni minket csak mert mi máshogy gondoljuk/csináljuk.
2017. aug. 22. 10:14
 19/37 anonim ***** válasza:
40%
18.: megírtam a véleményem. Ha nincs annyi alaptőkétek, hogy egy lakást tudjatok finanszírozni, akkor felelőtlenség gyereket vállalni. Ennyi. De persze sok boldogságot, nem az én életem ;)
2017. aug. 22. 10:17
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Én is oda költöztem a barátomhoz meg az anyukájához, amikor még azt hittem, hogy jó fej az anyukája, mert már elötte is kb egy héten 6 éjszakát náluk töltöttem. Aztán 2 hónap múlva már teljesen kikészültem tőle. Fél év után már sírtam, hogy költözzünk el, de még 3 hónap volt utána mire végre sikerült albérletet találnunk. Most már attól is irritált leszek, ha 5 pervre találkoznom kell az anyukájával.
2017. aug. 22. 10:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!