Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit csináljak hogy a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak hogy a párom többet segítsen a házimunkában?

Figyelt kérdés

Pár hónapja élünk együtt és azt vettem észre, hogy mindent én csinálok házimunka terén.

Nagy veszekedések és szájhuzogatás után hajlandó elmosogatni de azt is rendszerint több napig húzza-halasztja. A dolgozószobájába begyűjti a szemetet és a fél tányérkészletet amiket szökőévente egyszer ha kivisz. Én főzök, mosok, teregetek, takarítom a fürdőt a nappalit, a konyhát, szóval kb mindent. Annyit segít hogy bevásárláskor felhozza a szatyrokat (ha sok van nyilván nem csak egyedül viszi). És én vagyok a "rendmániás" mert nem akarok egy szemétdombon élni és hetente 1x kitakarítom a lakást.

Egyszerűen nem tudom, hogy tudnám rávenni hogy segítsen, konkrétan úgy érzem hogy b*szik mindenre és csak az a fontos hogy munka után beülhessen a számítógép elé. Mindketten heti 40 órát dolgozunk.

Elhagyni emiatt nem szeretném, mert szeretem, de kezd nagyon nagyon elegem lenni ebből az egészből.

Ti mit javasoltok?

#elegvolt #örökvita
2017. máj. 6. 20:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
vegyetek robotporszívót... 5 perc a tisztítása.. mellette szépen dolgozik magától. simán megéri az árát.
2017. máj. 6. 21:06
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen... egy robotporszívó kb az összes házimunka mennyiség 5%-át oldja meg...

Ez tipikusan olyan hozáállás, hogy van mosógép, meg robotporszívó, meg mosogatógép, szóva igazából nincs is házimunka, csak a nő nyafog

disclaimer: férfi vagyok

2017. máj. 6. 21:07
 13/29 anonim ***** válasza:
94%
Azokra az emberekre jellemző akik otthon ki voltak teljes mértékben szolgálva, kamaszkorukban is max annyit segítettek otthon, hogy le vitték szemetet. Anyuci pici fiai és lányai akiket majomszeretettel szerettek... Még sosem éltek egyedül mindig volt, aki alájuk tett mindent. Valószínű a barátod is valami pótanyát keres.
2017. máj. 6. 21:07
 14/29 A kérdező kommentje:
Igen, a robotporszívós hsz-en kiégtem..
2017. máj. 6. 21:12
 15/29 anonim ***** válasza:

Nekem a férjem a lányunk születése után lett ilyen. Előtte is ráérősebb volt, de nem volt ennyire belustulva. A vásárlást intézi és slussz.

A 10. válaszolóval kéne beszélni, mert rám nem hallgat. Szeretem őt, nem szeretném elhagyni, de ha így folytatja, kikészülök.

2017. máj. 6. 21:50
 16/29 anonim ***** válasza:

Hidd el, az sem segítene, ha beszélne vele valaki más.

Sajnos az emberek olyanok általában, hogy amíg a bőrükön nem érzik azt, hogy mit kockáztatnak, addig magabiztosak, hogy ilyen csak mással fordulhat elő.

Egyébként egy pszichológiai elmélet arra nézve, hogy lehet, hogy csak egyetlen tányér a különbség két ember ingerküszöbe között, mégis katasztrófát okoz (értsd, ha az egyik akkor mosogat, amikor 2 tányér van mosatlanul, a másik pedig akkor, ha 3, annak az lesz a vége, hogy mindig a 2 tányéros fog mosogatni, úgy érzi, hogy a másik soha semmit nem csinál, pedig ha csak egy fél órát várna, amíg előkerül a 3. tányér, akkor az már a másik ingerküszöbét is átlépné, és elmosogatna ő).

Néha érdemes lehet megnézni, hogy nem e csak tényleg ennyi a különbség, persze aki 0 házimunkát végez, az nem ez a kategória.

2017. máj. 6. 22:01
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk robotporszívónk van. Lassan ott tartok, hogy sírva könyörgök egy rendes porszívóért.

Van két darab fotel a szoba közepén, ha otthagyom őket, folyton nekimegy, másfele kerüli ki, szóval a szoba 70%-át nem takarítja, hiába van úgy programozva, hogy változatosan menjen végig a szobán. Mellesleg a sarokban álló asztal egy darab "szabad" asztallába is hasonló hatást gyakorol. Ergó: vagy minden alkalommal kicipelem a nagy fotelokat, vagy folyamatosan lesben állok, ha arra megy, odébb tolom a fotelt, meg még odább, meg most a másik irányba, oké, most vissza.... plusz ha magától nagyon nem hajlandó elmenni a szoba egyik részébe a dög, akkor irányba állítani. Ha a szőnyeget akarom vele végigporszívózni, akkor kézileg kell oda-vissza küldeni rajta és figyelni, hogy ne gyűrje be a szélét.

A sarkokba - kerekségéből kifolyólag - nem tud tökéletesen bemászni, ahogy a szűk helyekre sem, szóval a pókok meg a pormacskák ugyanúgy laknak bent.

Plusz - női felhasználó lévén - átlagosan húsz percet játszom el vele, hogy a többfajta forgókefére ilyen-olyan szögből feltekert és totálisan összecsavarodott-csomózott hajszálakat, nagyobb szöszöket levadásszam.

Arról nem is beszélve, hogy a konyhába, fürdőbe nem küldhetem be, mert sokkal érzékenyebb egy átlagos porzsákos porszívónál, nem lenne szerencsés, ha vizes padlószakaszra futna. Mondjuk, a szűk helyek miatt túl sokat nem is tudna ott takarítani.

Összességében: szép meg jó a robotporszívó, persze, nálunk is jobban szedi a port, mintha csak söpörnék, de sima porszívó _helyett_ édeskevés. Lusta hétvégéken arra jó, hogy végigküldje az ember ott, ahol a papok táncolnak, és akkor még két nappal elodázta a porszívózást.

Helyettesítésre viszont bűnrossz. Két hónapja használom, és nagyon hiányzik a rendes porszívó. Pedig nekünk minőségi példányunk van, nem valami utánzat.

Remélem, ebben a hónapban már végre nem jön közbe semmi, és eljutunk a porszívóvételig.

Kérdező! Legyél egy kicsit házisárkány, hidd el, meg fogja unni. Nem kell rendmániásnak lenni, de ha megkéred valamire, és az a válasz, hogy "jó, mindjárt", akkor kérd meg pár perc múlva megint. És megint. És megint.

És ha naponta kell rá emlékeztetni, hogy _most_ hozza ki a tányérhegyeket, akkor naponta tedd meg, de semmiképp se csináld meg helyette.

Tudom, borzasztó gyerekes ez az állandó bäszogatás, de hidd el, meg fogja unni egy idő után. A lényeg, hogy ne veszekedés legyen, meg ne passzív-agresszív beszólogatás, hogy de megint te csinálod, és ő mit nem, hanem egyszerűen folyamatosan emlékeztesd a tőle elvárt feladatokra. Ha percenként, akkor percenként.

A szájhúzogatással meg ne törődj, ne is vedd észre. Ha viszont ő kezdene veszekedni, nagyon gyorsan állítsd le, ne menj bele.

2017. máj. 6. 22:22
 18/29 A kérdező kommentje:

Kedves 17-es,

Ezt is próbáltam, hogy emlékeztetem rá hogy meg kéne csinálnia, de akkor jött az hogy én egésznap b*szogatom. De igazából a válasz fele-fele arányban az hogy "nem csinálom meg" vagy az "ne b*szogass már, majd megcsinálom". A majd megcsinálom általában az hogy pár napra rá megcsinálja valamilyen minőségben(!).

Kedves 16-os,

Az asanda gyanúm hogy nekem nem "egy tányérrak tovább" kéne csak várnom, hanem sokkal tovább, de minden esetre érdekes felvetés. Kipróbálom.

2017. máj. 6. 23:18
 19/29 anonim ***** válasza:
Szerintem csináljátok együtt, magambol kiindulva, ha én főzök azt max én eszem meg.., a mosógép nekem magas, max kézzel tudok xd, a kőmosásba profi vagyok az tény xD, porolni na ch ember, taknyom nyálam egybe xD
2017. máj. 7. 09:48
 20/29 anonim ***** válasza:
Lapat mert az ido elteltevel csak rosszabb lesz
2017. máj. 7. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!