Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha nincs közös jövőkép, akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nincs közös jövőkép, akkor mi van?

Figyelt kérdés

Az egyik fél házasságpárti, a klasszikus családmodellt követné. A másik nem akar előretervezni, jó a kapcsolat, és ennyi pont elég. Házasságra nem vágyik, gyerek nem lenne ellenére, hogy "hagyjon valamit maga után", de különösebben nem az a szenvedélyes családalapító.

Nyilvánvaló, hogy hosszú távon nem működőképes a dolog. De ha egyébként "tökéletes" a kapcsolat, akkor hogyan tovább? Egy szerelmes pár esetében elég abszurd lenne azt mondani, hogy hát akkor szia, minden jót. A másik véglet viszont az itt olvasható kérdések jó része: a családpárti fél évekig vár, hogy hátha magához tér a másik, míg végül ő is túl öreg lesz. Vagy a másik fél évek után sem érti, hogyha minden jó, akkor mi baja az elsőnek.

Ilyenkor mindig az a válasz, hogy mást kell keresni, de hogy szakítson az ember olyannal, ahol kölcsönös a szerelem? Vagy meddig érdemes várni?

(A kérdés elméleti, így a példák sarkítottak. Direkt nem írtam nemeket sem, bár talán nő esetében fontosabb a dolog, hiszen neki az sem mindegy, hány évesen vállal gyereket.

Ugyanakkor viszont a válaszok nem csak elméleti szinten érdekelnek :) - most készülök egy hasonló "mit tervezünk egymással" beszélgetésre, és sejthető, hogy nem nekem fog kedvezni a válasz.)

2017. ápr. 7. 10:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én egyszerűen elképzelni nem tudom, hogy két ennyire különböző embernél olyan nagy legyen a szerelem. Maximum egy-két évig amíg a rózsaszín köd tart. Ha két ember ennyi nem illik össze akkor hiába mondod nem élhetnek együtt boldogan mert valamelyik fél elégedetlen lesz. Így nem lehet tökéletes a kapcsolat. Ez sajnos viszonylag egyszerű szerintem, nincs mit ragozni rajta.
2017. ápr. 7. 17:04
 12/13 anonim ***** válasza:

Nalunk is volt ilyen. Egy ev utan derult ki, hogy a masik nem akar meghazasodni, de gyerek esetleg oke lenne. 3 ev utan elvaltak utjaink, most 2 ev utan ott tartunk, hogy o elvenne, meg annyi gyerek amennyit akarok, csak menjek vissza.

:)

Kedves tole, de en fel eve megtalaltam, aki ugyanugy gondolkodik mint en :)

2017. ápr. 8. 15:59
 13/13 anonim ***** válasza:

ismerek olyan nőt, aki a párja kedvéért lemondott a gyerekről, bár nagyon szeretne, de a pasija hallani sem akar róla.

kíváncsi leszek, mi lesz velük 5-10-20 év múlva.

például ez egy bilincs is lehet, amivel a pasit magához köti, aki így nem merne kilépni később sem a kapcs.-ból, merthogy a nő ilyen áldozatot hozott érte, és akkor is marad mellette, ha nem boldog vele.

ez kemény dió!

sok mindent maga után vonz, ami beláthatatlan.

2017. ápr. 8. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!