Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös jövőkép (eljegyzés, házasság, gyerekek),4 év után pedig bejelenti, hogy "nem neki való a házasság". Hogyan tovább?
Több mint 4 éve vagyunk együtt, és már a kapcsolatunk elején beszélgettünk a terveinkről és megállapodtunk, hogy mindketten szeretnénk idővel eljegyzést, házasságot, később gyereket. (én vagyok a nő és úgy érzem, hogy én hamarabb készen lettem az eljegyzésre, házasságra, mint Ő, de nem siettettem semmit.)
Teltek az évek, nem hozódott fel a téma egészen idáig. Ugye abban a hitben voltam, hogy lassacskán megkéri a kezem, 4 év szerintem elég sok idő. Múlt héten szóba került, hogy ő egyre jobban azt érzi, hogy nem neki való a házasság, neki jó így, úgyis sok válás van. (a szülei is elváltak)
Várjak, hogy megváltozik a véleménye, vagy szokjak hozzá, hogy nem leszek feleség? (nagy álmom lett volna fiatalon férjhez menni, most 26 vagyok)
Köszönöm a válaszokat.
Ha nem akar házasodni, nem érdemes erőltetni.
Azért az elmondhatod, hogy te szeretnéd... de tényleg ne erőltesd, semmi értelme.
Nem kellett volna 4 évet várni. A lánykérésnek, eljegxzésnek semmi értelme, ha rövidesen nem házasodtok össze.
A párod nem akar esküvőt, akkor döntsd el, hogy anélkül is vele maradsz, vagy keresel valaki mást.
"Nem kellett volna 4 évet várni. A lánykérésnek, eljegxzésnek semmi értelme, ha rövidesen nem házasodtok össze. "
Hat ezzel marhára nem értek egyet. Mi 6 év utan hazasodtunk össze, ugyanolyan romantikus es gyönyörű volt mintha 2 év utan tettük volna meg. Es most ugyanolyan izgalmas azt mondani,hogy a "férjem" vagy a "feleségem". En nem voltam hive a házasságnak, sőt lagzit sem akartam. Aztán ugy adódott, hogy mindkettő meglett es soha nem gondoltam volna, hogy ilyen jo érzés, biztonságot ad, meg jobban össze tartoztok, tényleg megkönnyíti a hivatalos ügyeket es egyszerűen egy megnyugtató kedves érzés. Nekem legalábbis. Megéri meghazasodni szerintem, ha te akarsz házasságot akkor ne törődj bele egyszerűen abba, hogy soha nem mehetsz férjhez. Ha tényleg szeretitek egymást akkor ne tartson vissza semmilyen rossz példa.
Valahogy én is úgy érzem, hogy halogat és most jó neki, nem akar változtatni, hisz mindent megkap, akkor miért venne el?
Látom, hogy nagyon nehezen hoz nagy horderejű döntéseket, mindent megrág pár hónapig.
"Elhiheted, hogy házasság után semmi nem változik"
De! Nagyon is sok minden változik!
"ugyanaz a két ember maradtok."
Ez igaz - de más helyzetben.
Főleg a nők nagyon elkényelmesednek a házasság után: mintha bérletet kaptak volna arra, hogy azt csináljanak, amit csak akarnak.
Mondjuk a férfiak is, csak nem ennyire.
Kicsit konkrétabban mit ért az alatt, hogy nem neki való a házasság? Ezt nem árt tisztázni. Továbbra is szeret? Jól megvagytok? Veled akar lenni? Családot tervez veled? CSAK nem vágyik a ceremóniára, papírra? Ez okés lenne.
Vagy csak úgy járni szeretne veled és vagy együtt maradtok, vagy nem, nem akar már gyereket?
Nem mindegy!
Nekem úgy tűnik, hogy fiatalon jöttetek össze és ő még szeretné kiszórakozni magát, másokkal is ismerkedni, nem pedig az első komoly kapcsolatával leélni az egész életét. Ezért nem akar elkötelezettséget vállalni. Talán most jött rá, hogy még sok mindent szeretne és nem biztos, hogy veled.
Biztosan érzed, hogy a helyzet. Legyél okos és ne legyél mellette még 5-10 évig, ha tudod, hogy közben ő másra vágyik.
Vagy nem látja értelmét mert 4 év után kiism,ert, szerelem elszállt és úgy érzi hogy neki ennyi elég. Vagy a környezetében sok kapcsolat tönkre ment és lebeszélték a haverjai.
Erőltetni nem érdemes, ha nagyon ellenzi nem fog házasodni. AZért kérdezd meg, hogy van-e valaha rá esély és gyereket szeretne-e, mert neked ez fontos és ha 5 éven belül mondjuk nem változik a helyzet és a helyedben keresnék olyat, aki szeretne családot. Persze ennyiből, amennyit írtál nem derül ki, hogy szoktatok-e veszekedni, vagy általában jól elvagytok-e és változott-e valami az elmúlt évben.
Két lehetőséged van,
1, vele maradsz és várod hogy egyszer elvesz, ha benő a feje lágya vagy megbékélsz azzal, h nem leszel a felesége.
2, nem békélsz meg vele és keresel egy olyan férfit aki az igényeidnek megfelel és még el is vesz.
Mindent leírtál, nem akar házasodni (veled), és mindent megkapott, minek is kötelezné el magát? A kérdésedbe és a kommentedbe benne van a válsz. Valószínűleg nem te vagy az igazi és még szórakozni akar mással.
A házasság gyakorlatilag egy jogi és gazdasági együttélési forma, ami feltételezi a 2 fél gyengéd érzelmeit egymás iránt. Munkabért kerestek, megtakarítotok, vásároltok együtt, közös pénzen és vállaljátok azt, hogy a jövő munkavállalóit (gyerekeiteket) felnevelitek. Ez a házasság vagyoni közösség definíciója. Valószínűleg ezek közül valamelyik tényezőtől fél a párod. Nekem ez azt mutatja, hogy nem meri vállalni a felelősséget. Ilyen emberrel nem vállalnék gyereket. (Az érzelmi részét a házasságnak azért nem írtam, mert gondolom együtt laktok ennyi év után és az érzelmek nem változnak egy házasságkötés után, nyilván azért vagytok együtt mert szeretitek egymást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!