Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik azok a dolgok, amelyeket a mostani eszetekkel másképpen csinálnátok, összeköltözés előtt vagy akár után?
Gondolok itt bármilyen apró dolgokra, amelyek segítenének abban, hogy elkerüljétek a konfliktusokat, vagy ilyesmi. Pl inkább külön kasszán lennétek, vagy berendeznétek magatoknak egy külön kis kuckót a lakásban, vagy bármi egyéb.
Jöhetnek a gondolatok. :)
Ha lehet, indokoljátok is meg.
Köszönöm
19L
Szerintem itt akkor van gond, hogyha el is tartottad, illetve eltartatta magát.
Lehet, hogy neki több ideje van otthon, de a házimunka akkor is két ember dolga, mint ahogy a lakbér és a rezsi is. Ha az egyikőtök nem tudja fizetni a lakbér/rezist, házimunkával lehet kompenzálni... ha viszont tudja, akkor a házimunkával is csak fele annyit kell vállalnia.
# 11, eltartottam, de ettől függetlenül nem értek egyet azzal, hogy mindkét ember dolga lenne a házimunka abban az esetben is, ha az egyik dolgozik 10-12 órákat, a másik meg mondjuk csak 4et.
Ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy mindkét ember dolga lenne a házépítés is, most fogjam be az asszonyt betonozni meg burkolni?
Nem, ha én dolgozok napi 10-12 órát, és emellett még építkezek is, akkor az asszony dolga legyen a többi házimunka, főzés, mosás, takarítás, stb., akkor is, ha amúgy ő is dolgozik.
Az számít, hogy mindkét fél beleadja a kapcsolatba azt, ami tőle telik.
Szerintem nincs ebben semmi középkori.
Ha a barátnőm dolgozna napi 10-12 órát és ő keresné a pénz 90%-át, plusz ő építené a házat, akkor nekem mi sem lenne természetesebb, hogy én vagyok az, akinek el kell végeznie a házimunkát, még akkor is, ha én is dolgozok napi 8 órát.
Nos, én itthon vagyok, evidens, hogy mindent megcsinálok, eszembe nem jutna a párom kezébe nyomni a porszívót.
De amíg dolgoztam, addig se szívesen engedtem ki a kezemből a házimunkát.
Amikor pl. pihenős, vagy szabin van, és együtt főzünk (ez főleg nyáron van, grill, bogrács társai), akkor jól esik ha elmosogat ő.De nem várom el.
Hatalmas udvarunk van, a fűnyírás és a növények, tavak gondozása az övé. (ok, a sziklakertekkel elvagyok)
Kérdező, amit nem követnék el mégegyszer, az az, hogy valaki a cselédjének nézzen, és minősíthetetlen hangnemben beszéljen velem.
Azzal, hogy én csinálok mindent itthon, (házon belül) nem vagyok cseléd.Tudod miért nem?Mert minden mondatban elhangzik a "légyszíves", "kérlek", "köszönöm".
És ez vonatkozik a lányomra is, vagyis ő is ismeri eme szavakat.
Amíg a tiszteletet megadod a másiknak, és szívesen jársz a kedvében, (de úgy, hogy nem él vissza vele!!!) addig harmonikus és szeretetteljes egy kapcsolat.
Jézus úristen mit írogattok itt. :D
Egy értelmes kapcsolatban nincs szükség ezekre a baromságokra, hogy "felosztom a házi munkát". Szart. Például ha látja a párom hogy sok a koszos ruha akkor MAGÁTÓL be rak egy mosást. Mint a normális értelmes embereknél. :D
Természetesen közös kasszán vagyunk amit én kezelek, tudja magáról hogy nem tud bánni a pénzzel. Ezen felül semmiféle kényszerű házi munka felosztásra nincs szükség mert értelmes emberek vagyunk, és működik így is.
Annyi igényem van hogy szeretek inkább én főzni. Neki meg megfelel ha 3-4 napra főzök előre.
Szóval nálunk én semmit se változtatnék. Jó ez így ahogy van.
23/L
(1,5 éve költöztünk össze amikor eljegyzett, 8 éve járunk)
11-es
Nálunk én és édesanyám burkolunk felújításkor. Nem hívnám nagyon férfi melónak. Csempét,járólapot,lambériát, hajólapot. Mindet csináltam már. Nyugodtan be állíthattad volna a csajt erre a melóra. Sőt, vakolni is be lehet állítani. Az se nagy cucc. :D
A falfestés, lazúrozás meg kivált képen csaj meló. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!