Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem akar összekoltözni?
Figyelj, lehet, hogy csak a függetlenségét nem akarja feladni!
Abban viszont van ráció, hogy nem akar több évig törleszteni. Éljetek egy darabig a szüleinél, közben nézzétek ki a lakást, gyűjtsetek annyi pénzt, hogy legalább a fele összeg összejöjjön, a felére meg vegyetek fel hitelt. 5-6 év hitelbe még nem rokkantak bele az emberek, főleg ha kedvező a törlesztő részlet.
Az élet kompromisszumból áll!
Szerintem is gyökérség lenne hitelt fizetgetni. Rendben most jól kerestek, és tíz év múlva? Igaza van a srácnak.
Albérlet jó ötlet lenne szerintem is, de az is igaz, hogy egyes városokban elrugaszkodottan drágák a lakások.
Mert megfontolt, hitelt azért erős lenne felvenni, mert (még ha ez most idétlenül hangzik is) a kapcsolat valószínűleg nem tartana a hitel kifizetésének befejezéséig.
Az albérlet már nem lenne hülyeség, de abban van logika, hogy gazdaságilag sokkal költséghatékonyabb, ha nem kell még külön albérletet finanszírozni.
Teljesen igazad van, szülőknél összeköltözni nem egészséges senkinek!
A gond az, hogy ha eddig nem tudtatok félretenni annyit, hogy közös lakásba belevágjatok, akkor később sem fogtok.
A pasid nem spórolni akar, csak nem akar elköltözni anyuci mellől.
Szerintem csak még nem akar elköltözni otthonról, ha te odamész és nem válik be, semmit nem kell tennie.
Lehet az albi nem éri meg, viszont akkor kiderül hogy boldogultok, valahol el kell kezdeni, mi is onnan indultunk, felbecsülhetetlen a kettesben lét!
Szülőkhöz nem mennék, sose érezném otthon magam, mindig én lennék aki odament, akinek alkalmazkodnia kell. A barátodnak az élete egy cseppet se változik meg, ő otthon marad, erőfeszítést nem kell tennie... Az összeköltözés pont arra jó egy albiba hogy a hosszútávú dolgok akkor a derülnek ki ha mindketten új helyzetbe kerültök, még akkor lenne okés ha egyedül élne és oda mész, de így... Anyagilag se tudtok függetlenedni (én 3 hónapra kényszerültem az anyósomékhoz a kapcsolatunk első éveiben azért mondtam hogy sose éreztem otthon magam, pakolások, turkálás, közös helyiségek, hát mint kiderült a páromnak is bemondtak minden hónapban egy összeget, ő fizette a full rezsit, elszólta magát egyszer anyósom hogy 40az egész ház rezsije, tőle meg a rá eső rezsire ennyit kértek és tőlem is...) szóval én a külön albira szavazok. Hitelt csak később ha esetleg nagyon muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!