Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki kezeli a pénzt?

Figyelt kérdés
Karácsonykor szeretnénk össze költözni a párommal. Ő már dolgozik, külön él, én még tanulok és így nincs keresetem. Most a itthon a szüleimnél még van zsebpénz, abból gazdálkodom. Felmerült a kérdés, hogy ott hogy lesz. Most ő kezeli a fizetését (nyilván), fizeti a számlákat. És ha ott leszek? A zsebpénzemből most megtudok venni ruhákat, egy csokit ha megkívánom, stb apróságokat. Nála majd kérjek mindig h most erre kell, most arra? Mert szerintem az embernél mindig jó, ha van pénz. Ki mit gondol erről? Ki kezeli a kasszát?
2016. nov. 6. 18:20
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
85%

Ezzel nem teljesen értek egyet. Ha együtt vagytok ezer éve, és mondjuk ideiglenesen az egyik megszorul akkor természetesen a másik ott van. De itt más a szitu, te csak úgy odaköltözöl diákként. A szüleid dolga lenne téged eltartani, amíg tanulsz. Nem várhatják el ezt a párodtól.

Persze, megbeszélés kérdése, te akkor megcsinálod a házimunkát, ő meg akkor eltart cserébe. De az úgy nem fog működni, hogy ő mindent megcsinál, te meg csak úgy vagy.

2016. nov. 6. 18:48
 12/38 anonim ***** válasza:
95%

Hát anyád rosszul látja..néha megtölthetné a kocsidat.. hát újra megkérdezem, ő az apád?! Na meg a kocsid? Amit még fenntartani se tudsz?! Wow. Kérj anyádéktól pénzt.

Amíg diák voltam a szüleim utaltak nekem, az volt a "keresetem". Aztán persze hamar dolgozni kezdtem, hogy levegyen a terhet a vállukról (egyetem mellett), de ez egy más kérdés. Soha eszembe sem jutott, hogy az aktuális barátom fogja finanszírozni a saját dolgaimat..na meg hogy ha bárkivel összejövök, akkor ne legyek képes a közös dolgokat, közösen fizetni. Igaz, hogy ez egy ideig a szüleim pénzéből ment, de ezt ők is tudták, hiszen ők tartottak el, csak már másik városból.

2016. nov. 6. 18:48
 13/38 A kérdező kommentje:
Nem ő csinál mindent :D A háztartását egy az egyben én vezetem, főzök neki egész hétre, takarítok, kapálok ( óriási kertje van) stb. Én csinálok ott mindent. Aludni jár haza.
2016. nov. 6. 18:51
 14/38 anonim ***** válasza:
Azért ezt beszéljétek meg gondoljátok át alaposan.
2016. nov. 6. 18:51
 15/38 A kérdező kommentje:
Anyám kijelentette, hogy ő nem fog adni, mert ő nem küldött el, nem mondta hogy menjek. A kocsit pedig én fizetem, az összegyűjtött pénzemből. Ami lassan elfogy....
2016. nov. 6. 18:52
 16/38 anonim ***** válasza:
85%

2 kérdésem van:

1) a mamád szerint ő a párod vagy a bankautomatád?

2) ok a srác megtölti a kocsid, fizeti a rezsit, a ruhád, de még a rágód is, te cserébe mit is fogsz ebben a kapcsolatban tenni?

2016. nov. 6. 18:53
 17/38 anonim ***** válasza:
95%
Anyukád furán gondolkodik.
2016. nov. 6. 18:53
 18/38 anonim ***** válasza:
94%
Akkor megéri kocsit tartani.. Hát akkor ne költözz össze a barátoddal, ez ennyire egyszerű. Vagy menj el dolgozni. Hacsak nem orvosira jársz, akkor megoldható.
2016. nov. 6. 18:54
 19/38 anonim ***** válasza:
Kocsit meg akkor felesleges fenntartani, ha nem tudod.
2016. nov. 6. 18:54
 20/38 anonim ***** válasza:
95%
De most már akkor eleve vele laksz, hogy te csinálod az egész háztartást? És "hogyha úgymond édesanyád nem küldött", akkor nem lenne muszáj ott élned, nem? Tehát feleslegesen ne hozd magad függő helyzetben. Van autód, felteszem a gyakorlati helyed nem 600 km-re van. Ráérnétek jobb helyzetben összeköltözni.
2016. nov. 6. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!