Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki kezeli a pénzt?
Ez kb olyan, mintha apukádnak tekintenéd a párodat. Mi az, hogy ki kezeli a pénzt? Az ő pénzét ő kezeli, a tiédet te. Ha nincs kereseted, akkor hogyan fizeted a rezsi felét? Miért nem mész el diákmunkázni? Nagyon gyerek vagy még, ne akarj még odaköltözni.
30N
Sztm addig nem kéne össze költöznötök amig nincs saját kereseted.
N24
Hát, szerintem alapból nem szerencsés úgy összeköltözni, hogy neked még nincs kereseted. Én legalábbis baromi rosszul érezném magam, ha a páromnak kéne eltartania amíg tanulok.
Mi mindkettőnk részéről stabil fizetéssel költöztünk össze. Közös számla, közösen kezeljük a pénz. Kifizetünk minden kötelezettséget, félrerakjuk azt amit megbeszélünk, a maradékból meg gazdálkodunk, kinek mire van szüksége.
Én a helyedben nem költöznék sehova kereset nélkül, kiszolgáltatottnak fogod magad érezni, főleg hogy egy ennyire fontos dolgot még meg sem beszéltetek.
25/N
Szerintem ezt összeköltözés ELŐTT kell tisztáznotok. Egyébként sokan sokféleképp csinálják, mindaddig minden módszer jó, amíg nektek kettőtöknek megfelel.
Egyébként nálunk inkább én (nő) kezelem, de mi egy dobozban tartjuk, így bármikor hozzáférhető. Inkább a csekkek részét kezelem én. De én gyeden vagyok, férjem dolgozik, így két bevétel van.
Esetleg ezt a témát megbeszélhetnéd vele még az összeköltözés előtt?
(ahelyett, hogy velünk beszéled meg :))
Egyébként neked nem lenne fura, ha a jövőben a párodtól kapnál "zsebpénzt"?
Jó pár éve volt egy egyetemista barátnőm, én már jól kerestem. Értelem szerűen a rezsi felébe vagy a benzinpénzbe nem kellett beszállnia, de azért zsebpénzt biztosított magának, elment dolgozni, etc. Azért az fura lett volna, ha az apró kiadásokat is én állom.
"És ha ott leszek? A zsebpénzemből most megtudok venni ruhákat, egy csokit ha megkívánom, stb apróságokat. Nála majd kérjek mindig h most erre kell, most arra?"
Most ez komoly?!?! Ő az apád vagy az, akivel kefélsz?! :D
Ki kezeli a kasszát? Mindenkinek van saját fizetése és magunk kezeljük a saját pénzünket.
Mi eleve félig meddig vagyunk csak közös kasszán. A számlák egy részét ő fizeti, másik részét én. A nagy bevásárlást hol ő fizeti, hol én. Igyekszünk megtartani az egyensúlyt, de soha nem számolgattunk.
A nyaralásnál is igyekszünk felezni, például én fizetem a repjegyet, ő a szállást, amennyiben ez közel azonos összeg. Az ott elköltött pénzt pedig hol ő, hol én.
Magunktól értetődő, hogy felesben vagyunk, de azért ehhez nem ragaszkodunk foggal körömmel, csak igyekszünk tartani az arányokat.
Hogy mi lesz akkor ha összeköltöztök?! Nos nem tudom. Amíg te úgy gondolod, hogy a párodtól neked zsebpénz jár, addig nem költöznék össze vele..meg úgy senkivel. Dolgozzál, tartsd el magad, majd aztán jöhet.. ha hamarabb, akkor meg kérj apádéktól, utalják a pénzt neked, aztán abból majd fizetheted a magad dolgait. Na de nehogy már a párod fizesse neked a csokit...
Igen ezt én is így látom, hogy nem lenne túl jó kiszolgáltatottnak lenni, és tőle kérni. De ott leszek gyakorlaton januártól, így nála lenne célszerű lakni.
Egyébként (más kérdés) az ő keresete, amihez nekem kb. semmi közöm. De pl. az én anyukám ezt úgy látja, hogy ha ő a párom, ő kéne ruházzon, néha megtölthetné a kocsimat, stb. Én pl. ebben nem értek vele egyet.
Nem értem. Saját kocsit fent tartani külön lesz pénz, de csokira nem?
Anyukád csöppet el van varázsolódva. A barátod meg gondolom kapcsolatra iratkozott fel, nem pedig örökbefogadásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!