Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lesz így belem ha marad a külön kassza?
Ezt az előtt kell átgondolni, mielőtt lakótársak lennétek. Gondolom, ő úgy gondolta, hogy ez így mindenkinek teljesen jól megfelel, és neked sem fog gondot okozni.
Ha támogatni akarna anyagilag bármilyen mértékben, nem felesben fizettek, ha ő sokkal jobban keres.
Az ilyen felállás szokott úgy végződni, hogy te tönkremész anyagilag, és egy fillér tartalékod nincs, míg ő veled lakva tud egy csomót spórolni (hisz mennyivel olcsóbb, mint egyedül lakni), és van egy rahedli megtakarítása.
A helyedben azon gondolkodnék, hogy ha ez a helyzet tartósan fennáll, akkor kiköltözök. Aztán vagy megmarad a kapcsolat, vagy nem.
Ha két év alatt nem jutottatok oda, hogy át tudjatok lépni ezen a külön kasszás fillérba.száson, akkor sok értelmét nem látom az együtt maradásnak.
Nem beszélve arról, hogy gondolom, neked is vannak terveid a jövőre: mondjuk gyerekvállalás. Ebben az esetben a külön kasszával orbitálisat fogsz szívni, konkrétan éhen fogsz halni a gyerekeddel együtt, mert annyid nem lesz a GYED-ből, hogy mindennek a felét kifizesd (tápszer, pelenka, gyerekruhák, gyógyszerek, babakocsi, gyerekágya, tisztálkodószerek) és még maradjon kajára is.
Szóval a helyedben én azon törném a fejem, hogy merre tudok lépni nulla megtakarítással.
Én el tudom képzelni, hogy ilyen kapcsolatban a férfi kegynek érzi, ha ő is lemond a luxus vacsikból, hogy szolidarítson a nővel. Esetleg akkor megy programra, ha a nő nem tudja meg.
Szerintem sem normális a különkassza így kiszámolva.
Én valahol a százalékod megosztást pártolom, de ha már mindenképp felezni akartok, akkor is az egyszer te egyszer én elvét vallanám. Amikor pl te kedveskedsz programmal, a pénztárcádhoz szabva, és ő is a sajátjához.
Remélem a házimunkát is felesben osztjátok el.
Az új Leninnek nem lesz nehéz újjászervezni a Kommunizmust. Itt máris sok lelkes "a gazdag ossza csak szét a pénzét, mert csak" proletárt találhat.
Énekeljétek el az interncionálét is!
#16: Ezt most nem értem.
A párkapcsolat az összetartásról szól. Én érezném magam
rosszul, ha keresnék 500.000-t, a barátnőm 75.000-t, és
megfeleztetném vele a költségeket.
A régi időkben a férfi tartotta el a családot, a nő pe-
dig a gyerekneveléssel és a háztartással volt elfoglalva.
De ha mosogatni kellett, akkor a feleség nem a saját
(nem létező) pénzéből vette meg a mosogatószert...
Most, hogy a nők egyenjogúsodtak sok területen, (ez
egyáltalán nem gond), nem azt jelenti, hogy egyből
mindent 50%-al kell csinálniuk. Ennyi erővel az útbur-
koló brigád fele legyen nőnemű, ha már mindig a felezés-
ről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!