Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi lesz így belem ha marad a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lesz így belem ha marad a külön kassza?

Figyelt kérdés
2 éve élünk együtt. Ő 39 éves én 29. Külön kasszán vagyunk. Azt jelenti, hogy a lakbér+rezsi forintra pontosan elosztva az ételpénz felesbe.A többit mindenki fizeti magának. Eddig nem is volt gond mert pont kijöttem úgy hogy megengedhettem én is magamnak a kiruccanásokat ( kirándulás, cukrászda, havi 1 vacsi) ő bőven megteheti hisz 4x annyit keres mint én.Viszont olyan helyzetbe kerültem, hogy kifizetem az albi + rezsi felét még talán az ételpénz felét de egy forint nem marad. Nem tehetem meg azt amit eddig.Ti mit tanácsolnátok?
2016. szept. 11. 23:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem nem a kulon kasszaval van a baj, hanem a jovendelembeli kulonbseggel. En azt gondolom, hogy a penz maganugy. Felnott ember vagyok, megkeresem a penzt, majd eldontom mire koltom. Ilyen egyszeru.Termeszetesen ha bajban lenne a baratnom kisegitenem nyilvan, de ahogy egy elottem szolo irta, az sem egeszseges, ha csak azert mert en jol keresek, az alacsony jovedelmu baratnom koveteli maganak a luxust, foleg ugy hogy en sem urizalok.
2016. szept. 12. 04:14
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

Ezt az előtt kell átgondolni, mielőtt lakótársak lennétek. Gondolom, ő úgy gondolta, hogy ez így mindenkinek teljesen jól megfelel, és neked sem fog gondot okozni.

Ha támogatni akarna anyagilag bármilyen mértékben, nem felesben fizettek, ha ő sokkal jobban keres.

Az ilyen felállás szokott úgy végződni, hogy te tönkremész anyagilag, és egy fillér tartalékod nincs, míg ő veled lakva tud egy csomót spórolni (hisz mennyivel olcsóbb, mint egyedül lakni), és van egy rahedli megtakarítása.

A helyedben azon gondolkodnék, hogy ha ez a helyzet tartósan fennáll, akkor kiköltözök. Aztán vagy megmarad a kapcsolat, vagy nem.

Ha két év alatt nem jutottatok oda, hogy át tudjatok lépni ezen a külön kasszás fillérba.száson, akkor sok értelmét nem látom az együtt maradásnak.

Nem beszélve arról, hogy gondolom, neked is vannak terveid a jövőre: mondjuk gyerekvállalás. Ebben az esetben a külön kasszával orbitálisat fogsz szívni, konkrétan éhen fogsz halni a gyerekeddel együtt, mert annyid nem lesz a GYED-ből, hogy mindennek a felét kifizesd (tápszer, pelenka, gyerekruhák, gyógyszerek, babakocsi, gyerekágya, tisztálkodószerek) és még maradjon kajára is.

Szóval a helyedben én azon törném a fejem, hogy merre tudok lépni nulla megtakarítással.

2016. szept. 12. 06:28
 13/24 anonim ***** válasza:
75%

Én el tudom képzelni, hogy ilyen kapcsolatban a férfi kegynek érzi, ha ő is lemond a luxus vacsikból, hogy szolidarítson a nővel. Esetleg akkor megy programra, ha a nő nem tudja meg.

Szerintem sem normális a különkassza így kiszámolva.

Én valahol a százalékod megosztást pártolom, de ha már mindenképp felezni akartok, akkor is az egyszer te egyszer én elvét vallanám. Amikor pl te kedveskedsz programmal, a pénztárcádhoz szabva, és ő is a sajátjához.

Remélem a házimunkát is felesben osztjátok el.

2016. szept. 12. 06:36
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Szakíts!
2016. szept. 12. 09:07
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik pasit, ezzel nem érdemlitek meg egymást. Szerelemről itt nem sok szó lehet ugyse.
2016. szept. 12. 09:36
 16/24 anonim ***** válasza:
16%

Az új Leninnek nem lesz nehéz újjászervezni a Kommunizmust. Itt máris sok lelkes "a gazdag ossza csak szét a pénzét, mert csak" proletárt találhat.

Énekeljétek el az interncionálét is!

2016. szept. 12. 14:12
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

#16: Ezt most nem értem.

A párkapcsolat az összetartásról szól. Én érezném magam

rosszul, ha keresnék 500.000-t, a barátnőm 75.000-t, és

megfeleztetném vele a költségeket.

A régi időkben a férfi tartotta el a családot, a nő pe-

dig a gyerekneveléssel és a háztartással volt elfoglalva.

De ha mosogatni kellett, akkor a feleség nem a saját

(nem létező) pénzéből vette meg a mosogatószert...

Most, hogy a nők egyenjogúsodtak sok területen, (ez

egyáltalán nem gond), nem azt jelenti, hogy egyből

mindent 50%-al kell csinálniuk. Ennyi erővel az útbur-

koló brigád fele legyen nőnemű, ha már mindig a felezés-

ről van szó.

2016. szept. 12. 14:37
 18/24 anonim ***** válasza:
20%
Aha. Szóval aki férfi az csak fizessen. A nők meg régen minden házimunkát megcsináltak... Érdekes módon ezt eltörölték de a férfi fizessen csak.
2016. szept. 12. 15:02
 19/24 A kérdező kommentje:
Én a főzéstől kezdve a vasalásig mindent megcsináltam otthon!!!!!! És soha 1ftot mem költött rám a párom úgy hogy én kértem volna
2016. szept. 12. 17:17
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, jobb lett volna ha felesben takarítatok.
2016. szept. 12. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!