Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Férfi és nő ha együtt élnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfi és nő ha együtt élnek és nagyrészt külön kasszán vannak minden mást felesben kell fizessenek?

Figyelt kérdés

Élettársammal együtt élünk lakásomban.A rezsit felesben fizetjük.Lakáshitelt,biztosítást csak én.Ezt még megértem,az én nevemen van a lakás.Az elején sokat veszekedtünk a pénzen mert ő jóval többet eszik,és igazságtalannak találtam a közös kasszából való fizetést a boltban.Keveset keresek,be kell osztanom.Mondjuk ő sem sokat,neki mégis telik edzőteremre,autóra.

Később úgy döntöttünk csak a rezsit fizetjük közösen,élelmiszert mindenki magának vesz,így igazságos.Csakhogy vannak egyéb kiadások....mosógépet kellett venni(neki mindennap van mosása az edző cuccai miatt),hűtőládát (hogy a kocsijában legyen),ruhaszárítót (a ruhái minden nap száradnak),és ezt is mind-mind közösen kell fizetni.

Sajnos én nem bírom anyagilag.Még amikor süteményt vettünk az áruházban is kérdezte felezzük-e az árát.Mikor azt mondtam akkor inkább nem kell,hát nem vettünk.

Normális így az élet?

2016. szept. 6. 12:06
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Nálunk ezek a dolgok fizetés arányosan mennek, kb 1/3-2/3 arányban.

Albérlet+rezsi+lakás számlák mindenképpen így vannak. A kaját pedig hol az egyikünk veszi, hol a másikunk. Munkahelyen ebédelünk, tehát értelemszerűen mindenki magának (és míg én 600 forintból eszek kb, addig ő 2ezerért). A nagy bevásárlásokban így ettől függetlenül ő azért többet szokott fizetni, de ezt sose számolgattuk.

Ha mozi, akkor hol ő fizet, hol én. Ha étterem akkor hol ő fizet, hol én. HA én használtam sokat a hónapban a kocsit, akkor én fizetem a benzint, ha ő használta többet, akkor ő. Ha közös használjuk, akkor pedig ő fizeti, mert amúgy az ő kocsija és amúgy is menne vele.

Szóval azért ésszerűen csináljuk ezeket a dolgokat.

2016. szept. 6. 20:24
 32/33 anonim ***** válasza:
Ja igen, és az ilyen, hogy mosógép, szárító..mindketten használjuk és tök mindegy, hogy mennyit.. Felesben fizetjük. A háztartási szerek pedig a nagybevásárlás részei, ahol általában a párom kicsit többet fizet, szóval azt a részét nem számolgatjuk.
2016. szept. 6. 20:26
 33/33 anonim ***** válasza:
Volt már ez a kérdés kint,csak más megfogalmazásban! A ffinek jóval több a bevétele,mert a lakását is kiadta albérletbe! Irtuk akkor is,kérj albérleti díjat! A mosást,főzést intézze magának! Ritka egy sz.r alak az biztos! Egy ingyenélő senki,Te meg hagyod! Így megérdemled,bocsi!
2016. szept. 7. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!