Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfi és nő ha együtt élnek és nagyrészt külön kasszán vannak minden mást felesben kell fizessenek?
Élettársammal együtt élünk lakásomban.A rezsit felesben fizetjük.Lakáshitelt,biztosítást csak én.Ezt még megértem,az én nevemen van a lakás.Az elején sokat veszekedtünk a pénzen mert ő jóval többet eszik,és igazságtalannak találtam a közös kasszából való fizetést a boltban.Keveset keresek,be kell osztanom.Mondjuk ő sem sokat,neki mégis telik edzőteremre,autóra.
Később úgy döntöttünk csak a rezsit fizetjük közösen,élelmiszert mindenki magának vesz,így igazságos.Csakhogy vannak egyéb kiadások....mosógépet kellett venni(neki mindennap van mosása az edző cuccai miatt),hűtőládát (hogy a kocsijában legyen),ruhaszárítót (a ruhái minden nap száradnak),és ezt is mind-mind közösen kell fizetni.
Sajnos én nem bírom anyagilag.Még amikor süteményt vettünk az áruházban is kérdezte felezzük-e az árát.Mikor azt mondtam akkor inkább nem kell,hát nem vettünk.
Normális így az élet?
Nem ad ez visszaélésekre lehetőséget? Hogy mondjuk a pénz háromnyegyedét viszi az egyik fél a saját piti dolgaira a másik meg még egy csokit is félve vesz, mert "túlköltekezésnek" érzi? És a végén mikor nincs pénz akkor "közösen költöttük el" fogja harsogni a háromnegyedét elverő (mindig az a hangosabb) - és a végén a takarékosabb farag rá.
Sajnos belülről ismerem a helyztet, mert családunkban testvérem ilyen, sajnos. Ha nélküle megyünk a boltba feleakkora lesz az eredmény, ha viszont ott van, minden szemetet megvetet/rábeszéli anyánkat, hogy ez mennyire jó. Aztán nem.
Illetve még régebbről apám és anyám "közös kasszája" ahol apánk vitt minden szabad pénzt a kocsmába.
Közös kasszázni csak olyannal szabad akinek azonosak a költekezési szokásai. Szóval semmi esetre sem súlyos szenvedélybeteggel, hobbijába erősen belebuzult férfival vagy plázázó "divatkövető" nővel. Vagy ha mégis akkor mindent meg kell beszélni (ami nagyobb vagy túl sok kicsi egyben).
Oké. De akkor még mindig közelebb állok a koleszos szobatársamhoz, mint a kérdező az "élettársához"...
Sajnálom a kérdezőt, de egyben örülök is hogy leírta, mert itt látszik tökéletesen, hogy az évekig való együttélés sem biztosíték semmire, gondolok itt a "hány évet kell együtt lakni eljegyzés/házasság/gyerek előtt?" témakörre. Két dolgozó felnőtt ember ugyanis tökéletesen jól eléldegél egymás mellett (nem együtt!) úgy, hogy egy darab közös döntést nem hoznak meg, nincs közös felelősség valamiért vagy egymásért. Ez a patikamérlegen való méricskélés pedig még olvasva is rettenetes.
Megoldás: lefektetett szabályok a szükségletek alapján, és ahhoz tartjátok magatokat, vagy jön a közös kassza és a garasoskodást abbahagyjátok.
Tehát nálad laktok, de ennek minden költségét te fizeted. Miért is!?
Ha albérletben laknál abba nem adna bele, mert eddig is kifizetted?
Vagy most se fizet bele a fűtésbe, mert az nem lesz több attól, hogy ott lakik?
Neki pedig ki van adva a lakása, aminek a bevételéből telik a jobb életre.
Csak te főzöl? De legalább takarításba beszáll? Vesz is hozzá bármit még csinálja is?
Mert jelenleg NEM egyformán tesztek bele MINDENT az együttélésbe.
12
Helyes. Mert amíg nincs gyerek és/vagy házasság addig ANYAGILAG nem is kell közelebb állni a másikhoz
Igen,minden vásárláskor elválasztva tesszük fel a szalagra a vásárolt termékeket és külön is fizetjük.
Ahogy írtam a rezsit közösen fizetjük,a hitelt és biztosítást csak én.
A legelején ez másképp volt,közös volt a pénz,de akkor mindig hallgattam a megjegyzéseit. Például minek csipsz,ebből van olcsóbb is,stb. Miközben ő edzőteremre költ,márkás edzőcipőre,stb. Előző élettársam sokkal önzetlenebb volt,igaz ott más probléma adódott,nem a pénz.
Csak én főzök,de csak hétvégén.Ő nem is tud,amúgy is azt mondja az a nő dolga. Én takarítok,ő néha magára mos.
Az is fáj hogy sosem kapok tőle semmiféle ajándékot,még aprót sem,pedig jólesne.
Szia!
A napokban volt már itt egy hasonló kérdés. És körülbelül ugyan az jutott eszembe, mint az első hozzászóló első mondata. Különben szerintem ez a kor betegsége. Nem értem, hogy sok fiatal, akik együtt élnek, minek élnek együtt, ha sajnálnak mindent a másiktól? Hogy tudnak így együtt meglenni? Állandó vita forrása a pénz. És szerintem, aki magának tartalékol, magának akar mindent, a másiktól meg a 200ft-os tescos csokit is sajnálja az ilyen, maradjon egyedül. Sajnos manapság nem csak a 20+-ok ilyenek, hanem a 30+is. Talán, akik már a 40+ azok még egy másik generáció „szülöttei”. De én különben undorítónak tartom ezt a hozzáállást. Ja, és nem tudom, hogy nő vagy-e kedves kérdező, de azt jobb, ha minden nő megtanulja, hogy a nők kevesebb bért kapnak átlagban, mint a férfiak. Meg, ahogy egy másik válaszadó is írta, nekik van miből félre tenni. Na, már most, mi van akkor, ha ez a kan neked gyereket csinál? A kis pénzedből fel fogod tudni nevelni? Mert ha tőled sajnálja a pénz, akkor a gyerektől is. „Menj apádhoz fiam, mert ő veszi meg neked ezt a kisautót!” Meg most én veszek két kiló cukrot, holnap meg te? Ez mi már? Nagy nehezen a házassági szerződést még megértem, mikor két különböző egzisztenciájú pár összekerül. (De váláskor amúgy is csak a házasságban szerzett javak feleződnek!) Mi értelme van?! Szóval az ilyen inkább ne költözzön össze senkivel. Ez neked jó tanulópénz. Csak az a baj, hogy manapság az emberek nagyon pénz központúak. Régen ez nem volt. Így is nehéz párt találni, nem hogy még ilyen körülmények között. Na,de hogy a kérdésedre is válaszoljak. A párod melletted fog „meggazdagodni”. Idővel mindenre lesz pénze, de meg nyűglődsz. Nem közösek az érdekeitek. Szóval, én kiadnám az útját, és azt kívánnám, kerüljön össze egy olyan anyagias nővel, mint ő. Amúgy jól palira vesz, mert aki már közös életet akar, az nem hagyja, hogy egy pasi így irányítson. Fel is út le is út.
ui. : persze arra nem ad pénzt, hogy te főzöl, vasalsz rá, mindig rend van…
Szóval gondolkozz el. "még mgkérdezte, hogy felezzük-e az árát" - ez mekkora suttyóság már. (Elnézést. Csak ilyenkor mindig meglepődöm és undorodom az ilyen emberi természettől)
25L
Szerintem meg beteges, és a kérdezőt is zavarja, szóval neki se jó így, hiába szerinted "így kell"
"Helyes. Mert amíg nincs gyerek és/vagy házasság addig ANYAGILAG nem is kell közelebb állni a másikhoz"
Inkább derüljöN
Bocsánat, véletlenül elküldtem :D
Szóval inkább derüljön ki egy-két gyerek után, hogy a legalapvetőbb anyagi kérdésben sem tudnak megegyezni? Azért relatíve gyorsan levágom, hogy bízom-e annyira a másikban, hogy képes vagyok közöskasszára vagy jól megszervezett különkasszára az illetővel. Ha pedig nem, akkor kár erőltetni, mert minden izzadságszagú utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!