Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfi és nő ha együtt élnek és nagyrészt külön kasszán vannak minden mást felesben kell fizessenek?
Élettársammal együtt élünk lakásomban.A rezsit felesben fizetjük.Lakáshitelt,biztosítást csak én.Ezt még megértem,az én nevemen van a lakás.Az elején sokat veszekedtünk a pénzen mert ő jóval többet eszik,és igazságtalannak találtam a közös kasszából való fizetést a boltban.Keveset keresek,be kell osztanom.Mondjuk ő sem sokat,neki mégis telik edzőteremre,autóra.
Később úgy döntöttünk csak a rezsit fizetjük közösen,élelmiszert mindenki magának vesz,így igazságos.Csakhogy vannak egyéb kiadások....mosógépet kellett venni(neki mindennap van mosása az edző cuccai miatt),hűtőládát (hogy a kocsijában legyen),ruhaszárítót (a ruhái minden nap száradnak),és ezt is mind-mind közösen kell fizetni.
Sajnos én nem bírom anyagilag.Még amikor süteményt vettünk az áruházban is kérdezte felezzük-e az árát.Mikor azt mondtam akkor inkább nem kell,hát nem vettünk.
Normális így az élet?
Azért meg kell hagyni, ez a faszi tud élni!
Ingyen lakik nálad, csak a fele rezsit fizeti, pedig áramot és villanyt többet használ (mosásra biztos), te takarítasz, főzöl, mert az a nő dolga (a férfié még eltartani a családot), többet tud magára költeni, mint külön élve, és még úgy is van rendszeres szex, ha egy virágot se visz.
Azt nem értem, neked ebben mi a jó?
Kifejtenéd?
ilyen emberek minek élnek együtt?!
magadnak nem mosol? bazz. nekem is több a szennyesem, mégsem én veszem a mosóport :D párom meg többet eszik :D
Mi mindent felezünk, ami közös (rezsi, kaja, háztartási gépek stb). A kizárólag saját használatra vett dolgokat pedig mindenki magának fizeti (ruhák, cipők, saját hobbihoz kapcsolódó dolgok, amiket a másik nem használ stb).
A kajánál úgy szoktuk, hogy az alapélelmiszereket, amiket arra veszünk, hogy süssünk, főzzünk belőle és mindketten esszük, azt fizetjük felesben. De ha mondjuk meló közben beugrik a boltba, vesz egy tábla csokit és egyedül megeszi amíg dolgozik, akkor délután nem kéri el tőlem az árának a felét természetesen, és ez fordítva is igaz. :)
Elképzelni sem tudnám a külön kasszát, persze ettől még működhet. Viszont egyértelmű, hogy neked sem jön be. Nyilván, ha valamelyik fél ész nélkül szórja a pénzt az ellen valamit tenni kell, de szerintem nálatok nem erről van szó.
Ha ennyire filléreskedtek miért nem rendeztek mindent külön? Pl. ne csak a rezsi felét fizesse, hanem lakbért amiért a Te lakásodban lakik; neked kell a mosógép, de akkor Ő vigye mosodába a cuccait, ne használja a Tiedet; fizesse ki a munkádat (ha főzöl neki, vasalod a cuccait stb.) Mit csináltok, ha mondjuk a lakásban elromlik valami és szerelőt kell hívni? Fizeted Te mert a Te lakásod? Erre muszáj tartalékolnod. Ha csak az ágy közös nálatok akkor tartsátok magatokat ehhez következetesen, ne csak abban ami neki kényelmes.
Nem gondolom, hogy működne hosszú távon a dolog, de így sem fog.
Ha már ilyen anyagias a drága, akkor szednék tőle albérletpénzt, mert az én házam. Megnézném, mennyit keres egy magánszakács, egy takarítónő, aki házhoz megy, ha esetleg eljárok dolgokért, akkor azt, hogy egy futárszolgálat mennyiért vállalja el, és kifizettetném vele...
Álljon meg azért menet... Egy kapcsolat arról szól, hogy összedobjuk, amink van, és abból próbálunk egy élhetőbb világot kialakítani magunknak. Ha nekem több pénzem van, akkor azt, ha több időm van, akkor azt, ha értek a szervezéshez, Kkor azt, ha zseniálisan főzök, akkor azt, stb. A pénz még mindig nem az isten, nem az értékek fellegvára. Amikor a párom volt szarban, nem bírtam volna nézni azt, hogy nyűglődik, ahogy ő sem bírja ezt fordítva. Ahogy ha van időm és lehetőségem főzni, akkor kajával várom haza, mert nem bírom a gondolatot, hogy ha hulla fáradtan megjön, még főznie is krlljen magára...
Ez szerintdm így nem kapcsolat.
Az hogy nem fizet a férj az ott lakásért evidens, mivel akinek lesz kocsija az se fogja mondani hogy ,,na már most te adsz 500 ft-t/óra mert ez az enyém"
Kajában jogos hogy mindenki magának vesz, így te se fizetsz többet ha nem eszel annyit.
Az meg hogy kell venni mosógépet és ruhaszárítót... hát használd te is. Gondolom te se csak nézegeted. Amúgy meg az 5 év garancia 5 évre van és nem mosásra.
Az pedig hogy nem fizet a lakáshiteledbe, meg a biztosításodba elég magától értetendő mert ha kifizet pl 1.000.000 forintot a hitelbe ő az soha nem látja viszont.
Nem értem, te is külön kasszát akarsz meg ő is, nem? Nekem legalábbis az jött le. Neki telik másra, de nincs lakása ha jól értem. Na ezért telik... A lakás törlesztőt értem, miért nem fizeti, nem is lenne jogos, ha nincs a nevén semmi, ezért sem lesz nálatok a teljesen közös kassza. Nálatok úgy lehet megoldani, hogy x összeget beleteszitek a közösbe mind a ketten és abból fizetitek a dolgokat. Ilyen alapon mi is különcködnénk, mert párom dupla annyit eszik mint én. Sokszor nem is eszek abból az 1500 Ft-ból, amit elköltünk reggelire pl, de akkor sem mondom neki, hogy fizesd magadnak meg én is.
Én eleve nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni, hogy csak az enyém, csak a tiéd a ház, ez ennyi forint, az annyi... Csináltuk összeköltözés után egészen 8 hónapig. Külön gyűjtöttük, de x dolgokban megbeszéltük ezt meg azt közösen fizetjük. Rá kellett jönni, így hogy együtt akarunk lakni, házat venni stb, ezt így nem lehet csinálni, egyáltalán nem haladtunk sokat, sokszor vitáztunk a pénzen, pedig most nekünk nagyon haladni kéne már pedig, hogy 30 éves korunkra legyen valami "saját" fedél a fejünk felett (mivel sajnos hitel is kell erősen hozzá). Úgyhogy pár hónapja átálltunk a teljes közös kasszára. Megbeszéljük a nagyobb kiadásokat, teszünk félre is, s valamennyit mindenki költ magára ahogy akar. Így már nem vitázunk (azért néha persze előfordul) és koncentrálhatunk a haladásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!