Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Férfi és nő ha együtt élnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfi és nő ha együtt élnek és nagyrészt külön kasszán vannak minden mást felesben kell fizessenek?

Figyelt kérdés

Élettársammal együtt élünk lakásomban.A rezsit felesben fizetjük.Lakáshitelt,biztosítást csak én.Ezt még megértem,az én nevemen van a lakás.Az elején sokat veszekedtünk a pénzen mert ő jóval többet eszik,és igazságtalannak találtam a közös kasszából való fizetést a boltban.Keveset keresek,be kell osztanom.Mondjuk ő sem sokat,neki mégis telik edzőteremre,autóra.

Később úgy döntöttünk csak a rezsit fizetjük közösen,élelmiszert mindenki magának vesz,így igazságos.Csakhogy vannak egyéb kiadások....mosógépet kellett venni(neki mindennap van mosása az edző cuccai miatt),hűtőládát (hogy a kocsijában legyen),ruhaszárítót (a ruhái minden nap száradnak),és ezt is mind-mind közösen kell fizetni.

Sajnos én nem bírom anyagilag.Még amikor süteményt vettünk az áruházban is kérdezte felezzük-e az árát.Mikor azt mondtam akkor inkább nem kell,hát nem vettünk.

Normális így az élet?

2016. szept. 6. 12:06
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
95%

Sose értettem, mikor párok ennyire garasoskodnak. Mi még csak tervezzük az összeköltözést, de már megbeszéltük, hogy nagyrészt közös kasszán leszünk, plusz mindkettőnknek lesz egy kis saját "zsebpénze" amiből a saját dolgait fizetheti (autóba dolgok, stb)

Aki a párján akar spórolni, az minek van vele?

Bár lehet, hogy csak én látom úgy a pénzt, mint "egy szükséges rossz", ami kell a túléléshez, azon túl meg marhaság ülni rajta.... Főleg ilyen szinten, hogy egy nyomorult sütit felezgetni..

Mennyi ideje vagytok együtt? Ebből mennyi ideje éltek együtt?

2016. szept. 6. 12:14
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Pont az ilyen fillérbacás miatt nem tartom normálisnak a külön kasszát. Mi lesz, ha pl. egy ideig nem lesz munkád? Sose értettem.

Ez nekem úgy tűnik, hogy bérlőtársak vagytok, de nem akartok a másikért (a kapcsolatért) felelősséget vállalni, nem kötöttétek össze az életetek. Csak gondoljátok, olcsóbb ketten.

Akivel nem jut el a kapcsolatom arra a szintre, hogy "életem társa" legyen, azzal nem dobom össze a szennyest. Nekem nem gazdasági társulás kell.

De ti ezt vállaltátok, akkor mindenki fizesse, ami neki kell. A mosógép nálad marad, ha szétmentek? Ha igen, akkor örülj, ha a felét kifizeti.

2016. szept. 6. 12:15
 3/33 anonim ***** válasza:
43%

Ilyenkor szoktam mondani, hogy azonos anyagi szinten lévővel kellene összejönni (és ilyenkor szoktak leugatni meg lepontozni), mert különben ez lesz amit írsz. A helyzetetek sosem lesz igazaságos, ez olyan mint az "egykulcsos adó", ami a gazdagoknak semmiség, a csórónak durva érvágás. Pedig "igazságosan" egyforma.

Már ez sem jó, hogy külön kaja... Nem lehet jó neked látni ahogy ő eszi a "de luxe" márkákat, míg neked marad a tesco-spár-penny-lidl-aldi saját termékek szentötösség...

Sehogy nem jó ez így. Szerintem zátonyra fog futni ez a kapcsolat - szomorú kimondani, de hasonló anyagi helyzetű férfit kellene keresned.

2016. szept. 6. 12:15
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva, nem normális. Viszont nehéz meghúzni a határt, hogy mi az ami közös és mi az ami nem. Gondolom akkor a wc papírt, mosószert, ilyeneket is közösen veszitek.
2016. szept. 6. 12:18
 5/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Én is érzem hogy nem jó így.Elvileg azonos szinten vagyunk,mind szakmailag,mind fizetésben.A gond az hogy amíg nekem biztosításom és hitelem mínuszba viszi a fizetésem,addig élettársamnak nincs ilyen,sőt bérleti díjat is fizetnek neki pluszban.

Máskülönben nem tudna rendszeresen edzőterembe is járni,amint szintén sokat veszekszünk. Tehát én nem tudom elnézni azt hogy közös kassza esetén amikor is ugyanannyit teszünk be az élelmiszer kiadásokba ő jóval többet eszik. Egyen,ok,de akkor ne velem főzesse meg,akinek nem telik sokszor csak olcsóbb ételekre.

És igen rosszul esik hogy ő a férfi,mégis ha bármi más pluszt szeretnénk enni,felezzük.Talán én vagyok a hibás?

2016. szept. 6. 12:22
 6/33 A kérdező kommentje:
Most hogy írjátok a mosószert külön mert neki jóval több mosása van,viszont a wc-papírt eddig csak én vettem.Fel sem tűnt.
2016. szept. 6. 12:23
 7/33 anonim ***** válasza:

Nem értem az előző válaszolókat. Felfogjáok hogyha 2 embernek mások az igényei, akkor másmennyit költenek, tehát ne is fizessenek egyformán?

Én heti max egyszer mosok, ő kb kétnaponta.

Én kajából kijövök heti 10 ezer alatt, ő 15 ezer körül vagy felett.

Én a maradék pénzem félretenném a jövőre, ő elkölti a hobbijaira

Stb-stb. 2 ilyen embernek miért kellene fifty-fiftyben fizetnie?

2016. szept. 6. 12:24
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudjatok, de olyanok vagytok, mint ket haver, akik osszekoltoztek egy albérletbe, amig tart a suli. Sosem értettem, ha két felnott ember szereti egymast es arra adjak a fejüket, hogy osszekoltoznek, amivel valamilyen szinten összekötik az életüket, hogy van az, hogy kulon kasszan vannak? A párommal 25 evesek vagyunk, es nalunk az elejétől fogva, miota osszekoltoztunk, evidens, hogy kozos kasszan vagyunk, nincs olyan, hogy enyem, ove, hiszen kozosen epitgetjuk a kozos kis életünket. Bocsi, de nevetséges az a helyzet, amit kialakitottatok.
2016. szept. 6. 12:27
 9/33 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Mi együtt élünk, de külön számlánk van. Párom négyszer annyit keres, mint én. Soha nem kér tőlem, ő fizet mindent. Nalunk a ferfi dolga a csaladfenntartas, a dolgok előteremtese. Az en dolgom a fozes, mosas, vasalas, takaritas es szamontartani, hogy mi fogyott el. Van otthon keszpenz lerakva, vehetek belole, ha boltba kell mennem, de nem szamoltat el, mert nem koltok esz nelkul. Az en fizum pedig tartalekoljuk, egy részét magamra koltom. Nekunk igy bevalt.

2016. szept. 6. 12:29
 10/33 anonim ***** válasza:
55%

Meg annyi, hogy nálatok ugy kell elképzelni pl egy nagy bevásárlást, hogy a kasszánál megbeszelitek, hogy ki mit fizet, es kulon elválasztva pakoljatok fel a dolgokat? 😃

25 N

2016. szept. 6. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!