Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek ebben az esetben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ebben az esetben járna pénz a férfinak?

Figyelt kérdés

Két huszonéves pár hónap együttjárás után gyereket tervez, mindkettő tanul okjn. A lány terhessége alatt befejezik a sulit és összeköltöznek a lány által örökölt kertesházba.

A férfi fizeti az összes rezsit, és tartja el a barátnőt(nem vette feleségül a férfi) és a gyereket, mivel csak 35 ezer ftnyi támogatást kapnak a baba után havonta, mivel a lány nem dolgozott 1 évet.

2 év után szétmennek a lány eladja a házat és nem ad belőle a férfinek, aki elvárná, mert ő tartotta fent a házat, rendberakta a kertet, fát vágott a fűtéshez és füvet nyírt, amíg együtt éltek.

Én ezt a panaszt hallgattam végig(randiztam a férfivel), de nem éreztem jogosnak.

Elmeséltem egy férfi ismerősömnek, aki inkább nem szólt hozzá, gondolom jogosnak tartotta a férfi igényét a pénzre.

Mit gondoltok?(csak női szemmel tűnik jogtalannak az igény a pénzre)

2016. aug. 25. 11:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
28%

Arra is kíváncsi lennék, miért mentek szét.

Ha egy nő ilyen kiszolgáltatott anyagi helyzetben, kisbabával úgy dönt, hogy apuka mehet a pi.csába, mert jobb egyedül, annak igen nyomós oka van.

A házat gondolom azért adja el, mert valamiből meg kell élni, egyedül meg nem tudja fenntartani. Egy kis lakásban ellesz a babával, és a maradékból kihúzza, amíg dolgozni tud. Logikus.

A pasi meg ha tényleg jogosan követelne bármit, már rég bíróságra vitte volna a sztorit, de nem tette. Tudja, hogy neki itt csak a szája jár.

2016. aug. 25. 11:41
 12/32 anonim ***** válasza:
5%

Afelett szépen eltekintesz, hogy ő fizetett minden számlát (és a gondolom a nő keresete híján a karbantartási munkákat is). Ez így gondolom "nem ér", mert hát a férfiállatnak ez a dolga, "ezé tarttyuk"...

Újabb bizonyíték, hogy nem szabad nagyvonalúnak lenni ilyen helyzetben meg túlzottan rendesnek sem. Bár alapból game over más lakásába költözni, mert arra csak ráfázhatsz.

2016. aug. 25. 11:41
 13/32 anonim ***** válasza:
88%
Természetesen, jár a pasinak vagy két milla. Erre a nő kiszámolja, hányszor tette szét a lábát és a bérleti díjat. Ő is kér érte két millát. Mindenki meg nyugodhat, ki lett fizetve.
2016. aug. 25. 11:53
 14/32 anonim ***** válasza:
8%

Hát ha azért számolja fel, mert "széjjeltett a lábát" akkor legalább nem tagadja meg ki is ő valójában...

2016. aug. 25. 11:57
 15/32 A kérdező kommentje:

A gyerekszobát kialakította a férfi. Került bele bababútor, új parketta és kifestette egyedül(az exe terhessége alatt). Rákérdeztem, amíg otthon volt az ex a gyerekkel, vitte a háztartást, de a kinti munkákat a férfi végezte. Egyéb befektetés a rezsin kívül nem volt, a ház jó állapotú. A nő gyerekért kapott pénze közösbe ment az együttélés alatt.

Szerintem sem járna neki semmi egyébként, csak úgy meglepődtem a helyzeten, hogy valaki visszakérné azt a pénzt, amit a gyereke anyjára költött amíg az a tervezett babával volt otthon a kapcsolatuk alatt.

De amint látom megoszlanak a vélemények, és nem nemek szerint.

2016. aug. 25. 12:00
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

45% barátom!

Nekem ezek szerint álmaid nője olyan, hogy a két hetes gyereket otthonhagyja, hősiesen eljár dolgozni, hogy eltartson téged, miközben te ügyesen ülsz otthon a seg.geden, az ő lakásában?

Nem kell ennyire sarkítani a dolgokat.

A pasi vállalta a feltételeket, mikor vállalta a gyereket, és mikor elvégezte a ház körüli férfimunkát.

Egy darabig...

Aztán otthagyott mindent, és még követelőzik.

A nagy helyzet meg az, hogy neki nem jár semmi, ellenben ő fizetni fog gyerektartást, bármennyire is igazságtalannak és kihasználásnak látod azt a helyzetet, hogy nem lehet otthagyni a saját gyereked, mindenbe belesz.arva, mert az anyját már nem dughatod.

Ne csodáld, ha ilyen felfogással neked se lesz nőd az életben soha. De legalább nem kell senkinek gyerektartást se fizetni, ha szűzen halsz meg! Legyél mindig pozitív!!

2016. aug. 25. 12:00
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is az a kérdésem, ha a pasi maradt volna otthon a gyerekkel, és a nő dolgozik, nála laknak, mindent az ő keresetéből fizetnek, akkor szakítás után a pasi kifizetné a nőnek a két évre eső lakbért? Vagy azt a plusz kiadást, amit ráköltött, amíg ő otthon gyereket nevelt?

Dehogy fizetne, eszébe se jutna.

Tehát: a nőnek sem kell fizetnie, pontosan ezen az elven.

Kézcsókom.

2016. aug. 25. 12:03
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

Szép próbálkozás!

Szerinted viszont az tisztességes, hogy a figura fizet mindent több éven át, aztán mikor kidobja a nő akkor még ő a genyó meg a nagy szemét? Nem egy kicsit tisztességtelen ez?

2016. aug. 25. 12:05
 19/32 A kérdező kommentje:

A nő amúgy a gyereket és a pasit is elhagyta egy másik pasiért. Az apuka és a nagymama neveli a gyereket most albérletben és kap gyerektartást az anyukától.

Szóval érzelmileg az anyuka egyáltalán nincs toppon, de mintha a pasival sem lenne minden rendben e miatt az anyagi elvárás miatt.

Köszönöm a válaszokat.

2016. aug. 25. 12:06
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

Alapból bele sem szabad menni ilyen feltételekbe. Vagy fizesse az a rezsit akié a lakás, és akkor jogosan lehet bármikor eltávolítani a másikat. Vagy fizesse a "beköltöző" fél a rezsi 50%-át, ahogy tisztességes lenne.

2016. aug. 25. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!