Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek ebben az esetben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ebben az esetben járna pénz a férfinak?

Figyelt kérdés

Két huszonéves pár hónap együttjárás után gyereket tervez, mindkettő tanul okjn. A lány terhessége alatt befejezik a sulit és összeköltöznek a lány által örökölt kertesházba.

A férfi fizeti az összes rezsit, és tartja el a barátnőt(nem vette feleségül a férfi) és a gyereket, mivel csak 35 ezer ftnyi támogatást kapnak a baba után havonta, mivel a lány nem dolgozott 1 évet.

2 év után szétmennek a lány eladja a házat és nem ad belőle a férfinek, aki elvárná, mert ő tartotta fent a házat, rendberakta a kertet, fát vágott a fűtéshez és füvet nyírt, amíg együtt éltek.

Én ezt a panaszt hallgattam végig(randiztam a férfivel), de nem éreztem jogosnak.

Elmeséltem egy férfi ismerősömnek, aki inkább nem szólt hozzá, gondolom jogosnak tartotta a férfi igényét a pénzre.

Mit gondoltok?(csak női szemmel tűnik jogtalannak az igény a pénzre)

2016. aug. 25. 11:20
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
97%
Nem jár semmi a férfinak. Öröklés útján szerzett vagyon, az csak és kizárólag az örökös tulajdona.
2016. aug. 25. 11:24
 2/32 anonim ***** válasza:
50%
A ház a lányé, nem jött létre vagyonközösség, de ha létre is jött volna, mivel örökölte, ezért akkor is különvagyon lenne. Annyiban lehet igaza a férfinak, hogy ő tartotta fenn a házat, szóval ha korrekt lenne a nő, akkor annyit visszaadna a férfinak, amennyit az hozzávetőlegesen ráköltött. 23/F
 3/32 anonim ***** válasza:
69%

szerintem nem jogos a siránkozása...

a házat a lány örökölte, örüljön, hogy egyáltalán volt hol lakniuk és nem a szülők nyakán éltek...

ja, hogy neki az önállóság ekkora anyagi terhet jelent?

együtt éltek...a lány gyereket nevelt gondolom...

23F

4/32 anonim ***** válasza:
15%
Ja, de az bezzeg jogos volt hogy ő fizetett mindent amíg együtt laktak... Szép kis világ ez!
2016. aug. 25. 11:27
 5/32 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen jogtalan az igénye.

Kezdem azzal, hogy a babát tervezték, tehát ismerte a játékszabályokat, tudta, hogy a csaj nem kap lófütyit se, neki kell őket eltartania.

Neki a házhoz semmi köze, örüljön neki, hogy volt hol laknia, és belerakhatta a seg.gét a kész ingatlanba.

Ha még neki kellett volna fizetnie a házon lévő hitelt, vagy beszáll a felújításba anyagilag, (nem arról beszélek, hogy kifesti a penészes konyhát, hanem pl. beszigetelteti a házat, tetőt cserélnek, komplett fürdőszoba felújítás) akkor lenne jogos követelése.

Jelen esetben kicsit gáz, ha felhánytorgatja, hogy a nője otthon volt a közös gyerekükkel, és nem dolgozott, tehát nem tudott a havi 35-nél többet beleadni a közösbe.

Ezzel az erővel maradhatott volna ő gyes-en, és a csaj megy vissza dolgozni. Akkor sem fizetett volna a nőnek bele pluszba a házba, elvégre ingyen ott lakott, és a rezsit is kifizették rá.

A csaj gondolom szintén fenntartotta a házat: takarította, gondozta, stb. Neki is főzött, rá is mosott, begyújtott, miegyéb. Ez többnyire kölcsönös.

Sőt, merem állítani, hogy normális embernél belső igény a rendezett környezet, illetve azért is vágott fát, hogy ő ne fagyjon meg.

Jó hogy már utólag fizetést nem kért a szolgáltatásaiért....

2016. aug. 25. 11:27
 6/32 anonim ***** válasza:
98%

Nem jogos a férfi kérése.

A gyermekvállalás közös döntés volt, nyilván annak tudatában, hogy kevesebb lesz a nő jövedelme (a férfi is mehetett volna gyesre a kicsi fél éves kora után, akkor meg az ő jövedelme lett volna kevesebb!)

A férfi fizette a rezsit, ok, de vajon lakbért is fizetett? (gondolom nem, hanem beköltözött a lány házába).

Nincs ezzel sem semmi gond, de a férfi legyen biztos abban, hogy a nő által fogyasztott rezsi valószínűleg sokkal kevesebb, mint a lakbére lett volna...

Az meg szerintem evidens, hogy egy felelős szülőpár eltartja a saját gyerekét- ha a megegyezésük alapján a nő marad otthon a kicsivel így a nő a gyerek fizikai ellátásából, neveléséből, háztartási munkákból vette ki a nagyobb részét, akkor a férfi nyilván az anyagiakból.

Az meg, hogy fát vágott a férfi- ő maga nem melegedett, a sjaát csecsemő gyermekének nem vágta volna? Érte őt hátrány vagy többletmunka, hogy a légtérben a nő is melegedett? Ez nonszensz- akkor most a nő is követeljen lakbért vagy kompenzálást, mert ő meg főzött és takarított?

Nagyon nem normális ez a felfogás.

Ingyen lakott két évig :)

2016. aug. 25. 11:29
 7/32 anonim ***** válasza:
80%
Mert miért járna neki? :D Hogyne,majd a lány örökségét adja oda neki,nem?
2016. aug. 25. 11:29
 8/32 anonim ***** válasza:
12%
Meglepő mennyire tapsoltok ahhoz, ahogy ki lett használva ez a balek... Szép új világ. Dolgozz barom, a végén úgyse jár neked semmi.
2016. aug. 25. 11:31
 9/32 anonim ***** válasza:
20%
Ahelyett amúgy, hogy fröcsögtök itt össze-vissza, a srác helyzetébe is bele lehetne gondolni egy kicsit. Mint mondtam, magából a házból egy forint nem járna neki, de nem tudom ti mit reagálnátok, ha 2 évig fenntartasz egy házat aztán kidobnak, és mondjuk benne volt 1 millió forintot. Biztos örülnétek, és ágaskodnátok,h ogy "nekem nem jár semmi, mit képzelek" :D 2es voltam
2016. aug. 25. 11:34
 10/32 anonim ***** válasza:
71%

Cuncibogár, a pasi nem balek, és ha úgy nézed, a csajt használta ki.

Két évig nála lakott, felcsinálta, és mikor beleunt az egészbe, akkor szépen otthagyta, és még követelőzik is, hogy neki mi járna a házból.

Mindezt úgy, hogy akarta a gyerekvállalást, még azt se mondhatja senki, hogy bepalizták egy terhességgel.

A kérdezőnek annyit tudok mondani, ha még nem tette ki ezt a balfazst, akkor ideje lenne. De ahogy nézem, csak randiztak, tehát már szerencsére nem aktuális, nagyon helyesen.

Felelőtlen, ingyenélő, meggondolatlan, és ráadásul még évtizedekig fizet gyerektartást, teljesen jogosan egyébként.

2016. aug. 25. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!