Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldjátok meg a pénz elosztását? Nálatok is probléma?
Rendszeresen felmerülő probléma nálunk a pénz. Mindketten imádjuk: ő elkölteni, én kuporgatni. Ennek fényében számomra elképzelhetetlen, hogy közös számlán osztozzunk, habár így kezdtük annak idején, de szerencsére hamar érzékeltem a feleségem problémáját, így azonnal különváltunk.
Nagyon egyszerű megoldást alkalmazok: arányaiban elosztottam a kiadást, így csupán ki kell fizetnie a ráeső részét, a maradékkal pedig azt kezd, amit csak akar. No igen, a baj a "mit kezd?" Elkölti, villámgyorsan. És a láncreakció folytatódik. Elfogy a pénze, amit nehezen emészt, és ilyenkor engem támad, amiért nekem van, mert ebből nyilván az következik, hogy igazságtalanul osztottam el. Ahelyett, hogy utánaszámolna a kiadásainak, inkább butaságokkal vagdalózik.
Végső elkeseredettségében pedig jönnek a hülye ötletei, hogy nyissunk közös számlát, az egyikünk fizetését pedig különítsük el. Ha nemet mondok, következik a pszichológia zsarolás, mert akkor nem bízok benne, vannak rejtegetnivalóim. Na most.
- Tényleg nem bízom benne. A francnak sincs folyamatosan kedve azon idegeskedni, hogy mikor és hol szórja a pénzem felesleges dolgokra. Mert sajnos így van.
- Vannak rejtegetnivalóim is, igen. Nem k*rvára, nem drogra, de vannak, amihez semmi köze. A kiadás rám eső részét kifizetem - sőt, jóval többet is annál.
Amikor éppen ezen vitázunk, megszoktam kérdezni, hogy nem volna -e jó neki is, ha néha picit félrerakna? Lemondással jár, de maradna pénze a hónap végére. Erre általában úgy reflektál, hogy én ne okítsam őt a pénzügyekben, mert ugyanúgy elköltöm. Ezt arra érti, hogy alkalomadtán hódolok a hobbijaimnak, és vannak párszázezres költségeim, de a kettőnk közti különbség mégis óriási:
amíg én hónapokig spórolok, és a félretett pénzből finanszírozom a kiadásaimat, addig ő napokon belül elherdálja a pénzt, és nem marad neki semmi.
Összességében az a baj, hogy nincs pénze, nekem pedig van. Hiába próbálom rávezetni, azt támadásnak, okításnak, sőt sokszor kérkedésnek véli, amiért nekem van.
Segítsetek.
Utolsó
Itt nem azért nincs pénze a nőnek mert neki annyi rész kell beadni hanem mert elkölti...
miért lenne jobb ha a csávó is elköltené a hónap vége előtt? vagy a csávóét is?
Képzeld egy arckrém is hónapokig bírja. Ha festi a haját, az pedig havonta lenő. A tamponról esetleg fogamzásgátlóról már ne is beszéljünk. Nincs olyan opció, hogy ne fesse a haját, vagy ne krémezze az arcát, mert senki nem akar ősz ráncos nővel szexelni. Nem műkörömről beszéltem, meg műszempilláról, hanem alap dolgokról. Ezeknek közös kiadásoknak kellene lenniük. Azt meg képes lennél megnézni, hogy kinek a hobbijábol jön majd be késóbb több pénz? Ez hobbi, nem befektetés. Ha késöbb eladja a bélyegeit, akkor az ugyanúgy a saját pénze lesz a hapsinak.
Nevetséges.
Amúgy ha esetleg ekcémás lenne a feleség, vagy akarmi egészségügyi gondja lenne, az is az ő költsége? Mert bizony az épen tartása is közös érdek, és az alap külső szintentartása is. Kondibérletet direkt n veszek ide, mert otthon is lehet edzeni.
A 15. top az hobbi, de 2 db télicipő az alap.
A férfiaknak is vannak ám holmijaik, elektromos borotva trimmeléshez, a borotvahab is havonta 2x fogy el, a sarokreszelőt is ugyanúgy használják, a körömvágót is, és középről kiszedik a szemöldöküket csipesszel. ugyanúgy használnak dezodort, van parfümük, és egy testápolójuk.
Nehogymár felosszuk darabokra, hogy nekik nem kell melltartó, viszont hordanak nyakkendőt. Ami ahhoz kell, hogy meg tudjanak jelenni egy elegánsabb helyen is, az mind alapnak számít. Ahogy az is, ami ahhoz kell, hogy kívánják egymást.
Huszonévesen valószínűleg nem fogod fel a hajfestés és az arckrém jelentősségét, de nézz csak körül a környezetedben, melyik 30as nő nem festi a haját? Hogy néz ki egy harmincas nő aki nem hidratálja az arcát?
Nevetséges.
Ja... értem...
Ergó ha a pasi eljár gyúrni havonta 60-100.000 forintért kajál hogy jól nézzen ki + szoli és gyanta akkor ezek is közös költségek vagy ezek már sajátok? Mert nyilván senki nem akar kövér férfival szexelni nemde???
Az álszent dolgokat meg hagyhatod...
Igen az a pasi pénze lesz amit ő tesz félre az ő hobbijára és ha ő megunja eladhatja... jaaa hogy egy arckrém így nem működik, vagy egy divatos táska? Bocsi...
Jajj igen egyből a betegség... minden hülye ezzel jön mindig. Ha valami felezés akkor a betegség.
Ja meg a kondi bérlet... Szerintem a legkisebb közös költség az a 7.000 forint de mindegy...
,,A férfiaknak is vannak ám holmijaik'' anyukám egy elektromos borotva 2-5 év és kb 5-10.e. forint...
Havonta 2x borotvahab? Te valami majommal élhetsz együtt mert én egy kis borotvagélt használok már lassan 3 hónapja és még ennyit elég valószínű hogy kibír persze nem naponta borotválkozok...
Milyen sarokreszelőt?:D A családban senki nem használ ilyet... Ujjujjujjj körömvágó... 300 forint úristen és meddig jó 3-4 évig vagy tovább? Elmondom neked hogy nekünk van egy 15 éves ami még máig jó... micsoda költség.
Szemöldökcsipesz: 300 forint 10 évre...
,,ugyanúgy használnak dezodort, van parfümük, és egy testápolójuk. '' Valóban ezeket meg is veszik maguknak a férfiak... saját költségen
Eddig annyi hülyeséget hordtál össze férfi költségen hogy az nevetséges... kb ami ebből valós az a havi 500-800 forint mindennel együtt...
Amúgy még annyit hogy remélem találsz egy olyan balekot aki minden ilyen szart benyal amit írsz.... de sokan nem ilyen hülyék.
Szerinted egy férfi óriási költségeket költ magára a csipesszel meg a körömvágóval...
Minden női költség meg persze közös, mert ez a férfi érdeke... mindenbe mindent bele lehet magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!